Cazul Ponta, văzut de Călin Popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a apreciat marți, referindu-se la noul dosar al fostului premier Victor Ponta, că se reia același „clișeu” de la alegerile locale, respectiv se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenți, prin acuzații care, după aceea, dacă sunt fondate sau nu, nici nu mai contează.

„În afară de ceea ce a apărut în public nu știu nimic în plus și ar fi și nefiresc să stau să comentez acuzațiile care i se aduc. În preajma campaniilor electorale, am văzut la alegerile locale ce s-a întâmplat, o intervenție în forță care a îndepărtat mulți candidați. Se pare că începutul campaniei electorale pentru parlamentare reia același clișeu de la locale, se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenți, prin acuzații care, după aceea, dacă sunt fondate sau nu, nici nu mai contează. Important este ca ei să fie scoși din cursă și cred că acesta este cazul lui Victor Ponta”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat cine ar beneficia de o eventuală înlăturare a lui Victor Ponta din cursa alegerilor, Tăriceanu a apreciat: „În mod normal, adversarii lui”.

În apărarea fostului premier, care s-a ales cu un nou dosar la DNA, a sărit și liderul PRU Bogdan Diaconu, care și-l dorește pe Ponta în partidul său. În opinia lui Diaconu, Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt anchetați „fix când ridică probleme politice și nu vor să joace după scenariul sistemului”.

„Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt, dintr-o dată, brusc și hodoronc-tronc, chemați la DNA pe un subiect din 2011.
Când există bănuieli întemeiate pe alte dosare, instituțiile percutează exemplar, la mustață, la secundă, cel mult în câteva zile. Uite problema. Începem dosarul. În cel mult o săptămână. Acuma, însă, au așteptat mai mult de cinci ani. N-au început dosarul nici în 2011. Nici în 2012. Nici în 2013. Nici în 2014. Nici în 2015. Nici în primăvara lui 2016. Ci de-abia acum, fix când Victor Ponta și Sebastian Ghiță le ridică probleme politice și nu vor să joace după scenariul sistemului. Fix acum, când PRU dovedește că e un partid puternic, care începe să îi încurce. Coincidență? Coincidență??? Haidade! Voi chiar mai credeți în Moș Crăciun, în Făt Frumos și în independența justiției??? Naivilor! E simplu: le e frică. Au început hărțuirea, odată cu începerea campaniei electorale. Cel mai bun semn că PRU începe să conteze. Le e frică să nu vină și Victor Ponta la noi. Binomul Johannis – Kovesi își vede amenințat proiectul de sistem prin care să controleze România. Ei văd în Victor Ponta, pe bună dreptate, cel mai important om politic al momentului și, drept urmare, vor să-l elimine de pe scena politică. Și prin asta să blocheze și PRU. Deci, dintr-o dată, întocmai și la timp, au acționat. Exemplar, de fapt. În cîteva zile, de fapt. Dar în cîteva zile nu începând din 2012, ci în câteva zile, începând de când Sebastian Ghiță a venit în partidul nostru și în câteva zile de când s-a dus vestea că Victor Ponta s-ar putea să vină și el. Să mai zică cineva că în România e democrație :(„, a scris Bogdan Diaconu pe Facebook.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar marți, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploiești sub acuzațiile de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani. (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8517 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.