Ce face Alibec pentru echipa națională

Campionatul trecut, Farul devenea campioană avându-l în atac pe vulcanicul Denis Alibec alături de rafinatul Louis Munteanu și de puștiul revelație de 17 ani, Adrian Mazilu. După câteva meciuri susținute în tururile preliminare ale cupelor europene cu Farul, Alibec producea o surpriză. El accepta oferta echipei Muaither din Qatar, sperând că a dat tunul carierei din punct de vedere financiar. Deși departe de radarul selecționerului Edi Iordănescu, jucătorul a beneficiat totuși de încrederea acestuia și a continuat să fie convocat cu regularitate.

Alibec este omul care a îngenunchiat Elveția în meciul care a consființit câștigarea grupei preliminare pentru EURO 2024 de către naționala țării noastre. Atacantul, trecut de acum de bariera a trei decenii de viață, este unul dintre punctele fixe din lotul pe care îl are în minte de pe acum Edi Iordănescu pentru turneul final din Germania.

Iar Alibec este conștient că la Muaither se poate plafona, plus că este și o climă și o viață care nu prea sunt pe placul său. Prin urmare, dornic să nu rateze prezența la EURO 2024, Denis e dispus să renunțe în iarnă la banii numeroși pe care îi lua în Qatar pentru a se întoarce nu doar în fotbalul european, ci direct la Farul, la omul care știe foarte bine cum să îl valorifice și lângă care se simte deplin încrezător în tot ce face: Gică Hagi.

Am vorbit și cu Mister, poate mă transfer acum, în iarnă. Ritmul meciurilor e bun, dar antrenamentele de aici nu sunt la fel de intense. Dacă nu am voie să joc la o a treia echipă, pot să mă întorc la Farul.

Problema aici e că joc în banda dreaptă, iar antrenorul mă pune să cobor la nivelul fundașilor centrali. Dacă sunt dispus să renunț la bani pentru a fi sigur că merg la EURO? Toată viața am jucat pentru Națională. E o șansă unică în viață pentru fiecare jucător. Cum să nu te gândești la Euro, să nu vrei să mergi?”.

Legat de grupa României și de adversare, Denis Alibec a avut o replică savuroasă.

Se putea și mai bine, și mai rău. Nu m-am gândit, am zis ce vrea Dumnezeu, așa să fie. Am fost la tragere cu iconița. Le avem și noi și Mister.

Nu mai contează cine vine din baraj, important e să dăm tot pe teren. Avem șanse mari să trecem de grupe. Ucraina e cea mai grea dintre cele patru. Dacă vom reuși să câștigăm primul meci, va fi foarte bine.

Să sperăm că ne vor lua de sus. Ne batem de la egal la egal cu orice echipă din grupă. Dacă am bătut Elveția, de ce să nu batem și Belgia?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.