Ce i-ar mai face premierul ambasadorului României în SUA!

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că, dacă ar fi avut atribuţii în acest sens, l-ar fi rechemat din post pe ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru.

Declaraţia prim-ministrului are loc în contextul în care Muraru a spus, la un eveniment organizat la Washington, că premierul nu a considerat necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la întâlnirile politice din SUA.

„Nu am mai avut nicio discuţie cu domnul ambasador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul rând, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe. Dânsa este reprezentanta de vârf a diplomaţiei române. Nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare, de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. (…) Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie, până la urmă cred că emoţională, a domniei sale nu l-a calificat (…)”, a declarat Ciolacu, marţi, pentru Antena 3.

Întrebat dacă l-ar fi rechemat de ambasadorul Andrei Muraru dacă această decizie ar fi fost în atribuţiile sale, premierul Ciolacu a răspuns: „Categoric. Presupun că doamna ministru va avea discuţiile cu preşedintele României”.

Ambasadorul Andrei Muraru a afirmat, duminică, la o recepţie în cadrul căreia şeful Executivului de la Bucureşti s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii de români din SUA, că premierul nu a considerat necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la întâlnirile politice din SUA.

 „Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare” 

„Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile, însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu îmi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici, în America, înseamnă succesul României. Şi în definitiv vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii – întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a spus Alexandru Muraru, în intervenţia sa la eveniment.

A  făcut „o constatare” 

„O să îmi permit… cred că domnul ambasador e mai tânăr decât mine, cred că cea mai mare calitate în politică este răbdarea. Nu cred că este mare diferenţă între politică şi diplomaţie şi sunt ferm convins că domnul ambasador nu şi-a pierdut încă răbdarea, cum nici eu n-am făcut-o de multe ori şi în contexte mai dificile. Important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare într-un moment important pentru România şi mai puţin pentru interesele noastre sau viziunile noastre personale”, a răspuns premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

15 Comentarii

 1. DA CINE-L PLĂTEȘTE PE FĂCĂTORUL DE MURE? CUMVA PREȘUL?

 2. Muraru Brothers ca si MRU provin dintr-o ferma ieseana de claponi poolitici inchinati Vitelului de Aur de care cotetul romanesc nu poate scapa
  PS nu cred ca iohannis e atat de tembel sa se ia de Ciolacu din cauza unui neicanimeni cu fitilul scurt,mai ales ca Ciolacu are dreptate

 3. mai da o pensie speciala?
  Asa austeritate este in Romania, ca au dat pensii speciale si primarilor!
  Inca 120 milioane euro, pe apa sambetei! Votati PSD-PNL-AUR!

 4. Am impresia ca Moraru ala e cel care a inchiriat o viloasa de vreo 40 de camere in America ,cu nu stiu cate piscini interioare.Totul pe banii prostilor care platesc taxe si impozite.Nu mai tin minte cat e chiria dar stiu ca un Seic arab putred de bogat a fugit cat l-a tinut picioarele cand a auzit pretul.Pai ce ? Nu-si permite liberalul lui Iohannis ? Doar pentru asta tragem la saiba ca boii o viata intreaga.Desteptii muncesc si Prostii conduc.

 5. s-ar putea sa ai dreptate, insa pe la noi – dreptatea umbla cu capul spart!

  Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, s-a mutat într-o clădire de lux din Washington, pentru care statul român va plăti o chirie 21.000 de dolari pe lună. Palatul este celebru pentru petrecerile grandioase date aici, cu vedete de la Hollywood…

 6. Ce legătură este intre clanul mafiot Muraru și Gyuri Soros, în afară de etnie …?

 7. Tembelul de Ciolacu îsi bate joc de uzantele diplomatice: ambasadorul are dreptate sa spuna c-ar fi trebuit sa participe la discutiile româno-americane: el reprezinta România, îl reprezinta pe sheful statului, NU Ciolacu si mafiota inculta, obraznica si xenofoba de Ooo! dobesc! uuu!

 8. @cocoshele 05 DEC. 2023 LA 12:11: ca Moraru a-nchriat o vila de lux nu-l priveste personal: îi priveste functia. Banii si indicatiile trebuie sa fi fost ai Ministerului de Externe si Administratiei Prezidentiale din România. Cladirea ramâne-nchiriata (cumparata?), chiar daca Muraru pleaca. Invitatiile actorilor: gest diplomatic. Mai ales ca tipii au un lobbying imens la Casa Alba si-n restul institutiilor americane. Ambasadori ai SUA mult mai abitir decât diplomatii atritrati:li se deschid infinit mai multe ushi.

 9. Da, ca și cea de la Londra, Moraru si.a permis cu un tupeu etnic, sa închirieze un sediu la pret imens, față de sărăcia noastră, parca fost al Iranului, ca doar era pe banii nostri, ca și avioanele lui Johannis. Pe de alta parte, participarea ambasadorului român la discuții era obligatorie si de bun simț, caci după ce pleacă premierul si ministrul de externe, el este cel care rămâne să urmărească îndeplinirea acordurilor discutate si sa ne reprezinte in USA. Gestul mi se pare la fel de mitocanesc ca si neinvitarea opoziției la recepția de ziua nationala. PS: La raspunsul public al khazarului, nu cred că era nevoie să ne intrecem in mitocănie și în fața americanilor ?!?

 10. PPS: Daca premierul are competența, sa.l recheme în țară, deși precedentul a refuzat să vină caci sănătatea nu-i „permitea” zborul trans atlantic. Putea sa ia vaporul !

 11. 21 000$ pe luna, leanooo! Si am vazut ce usi deschid ambasadorii romani, duduie exportul cu asemenea somitati! Unde mai pui ca Iliescu ii da lectii de engleza!! Ori este din neamul matale?

 12. Muraru nu este diplomat de cariera. Stagiul in politica mare a fost in functia de consiler la Iohanis.
  Fratii Muraru sau ,,lansat” in viata publica prin publicarea unor articole controversate unde publicau liste cu personalitati antisemite din Romania printre care se regaseau si Eminescu sau Cosbuc.

 13. Ylano, pute forumul a usturoi de prostiile tale. Plimba-ti tuhasul la kibutz!

 14. @Leanooo, 05 DEC. 2023 LA 16:24: nu-s evreica. Si-n privinta invitatiilor hollywood-iene ale lui Muraru, România tot nu mai are ce sa vânda, în afara de turism: ajunge ca tipii, cu mic, cu mare, prieteni, sa vina la munte sau la mare-n România, ori la manastiri, unde sa mai si repete chefurile de la ambasada si bugetul statului e-n excedent, nu gaurit, cum e acuma. Di Caprio-i face reclama lui Fiat 500. În afara litoralului rusesc, fiindca tipu-i si rus, de obârsie … George Clooney si Jean Dujardin, premiul Oscar, ness-cafelei …

 15. @Leanooo, 05 DEC. 2023 LA 16:24, ps: Iliescu, lectii de engleza (americana)… nu-i în celula, la Aiud, unde-i e locul, individul? monument istoric, apropo, construit de Maria Thereza, împarateasa Austriei si care, si el, poate sa fie vizitat de turisti … la fel locurilor care-l amintesc pe Dracula …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.