„Un pas extrem de important”. Ce mai spune Grindeanu despre tranzitul cerealelor din Ucraina?

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Tulcea, că România va asigura tranzitul a cel puţin 4 milioane tone de cereale lunar dinspre Ucraina, lucru posibil şi prin implementarea proiectului PRIMUS dedicat navigaţiei pe timp de noapte pe Canalul Sulina.

„De astăzi navigaţia pe Canalul Sulina este posibilă şi pe timp de noapte! Proiectul PRIMUS a fost finalizat, iar sistemul de balizaj va permite navelor să navigheze în condiţii de siguranţă 24 de ore din 24. Este un pas extrem de important pentru a reuşi să atingem un important obiectiv asumat de România: asigurarea tranzitului a cel puţin 4 milioane de tone de cereale lunar dinspre Ucraina spre portul Constanţa. Implementarea acestui proiect, care a inclus şi pregătirea unui număr suplimentar de 18 piloţi, a fost posibilă cu sprijinul partenerilor din SUA şi de la Comisia Europeană”, a afirmat Grindeanu.

Acesta a participat, joi, la sediul Consiliului Judeţean Tulcea, la o conferinţă de presă pe tema măsurilor luate pentru transporturile de cereale ucrainene pe teritoriul României, eveniment la care mai participă oficiali din Ucraina, Republica Moldova, de la Comisia Europeană şi de la Ambasada SUA la Bucureşti.

„Suntem în perioada în care va trebui să să intrăm în acea zonă de training pentru piloţi, astfel încât să poată folosi acest acest nou program (PRIMUS, n.r.). Mulţumim Comisiei Europene, a fost achiziţionat şi implementat pe finanţare europeană, extrem de important acest lucru, ca de altfel toate proiectele majore de infrastructură din România care sunt asigurate pe finanţare europeană (…). Va asigura acest program PRIMUS nu doar navigabilitate 24 de ore 7 zile pe săptămână, acest lucru va duce la creşterea capacităţii de tranzit, o ţintă pe care noi ne-am propus-o şi care e perfect realizabilă. În octombrie, prin România s-au tranzitat 3 milioane, a fost cea mai mare cantitate, 3 milioane de tone de cereale. Asta ne arată că există spaţiu pentru a atinge acea ţintă pe care ne-am propus-o cu toţii încă de la început, şi anume să ajungem la 4 milioane de tone”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu, în cadrul conferinţei de la Tulcea.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

 1. ADICĂ :ADIO CANAL SULINA! BRAVO GRINDENE! AMU CÂND MAJORITATEA STRÎNGĂTORILOR ÎN BRAȚE A PIANISDULUI-CAUTĂ „PRILEJE-CARE MAI DE CARE” DE A-L LĂSA DIN BRAȚE, TU DESCHIZI SULINA! CHIAR AI PUPAT O UCRAINEANCĂ SCĂLDATĂ ÎN „SAMAHOANCĂ”?

 2. Slugă KhaZară, se gudură pe lângă 🥳ul PIANIzD în timp ce Mitropolitul Longhin Jar e târât prin tribunale, cu un avocat otrăvit și altul arestat.
  Rușine, buey Grindene, RUȘINE !🤮

 3. Așadar pe scurt. Contrar convențiilor internaționale ucrainienii adâncesc cu peste 10 metri canalul Chilia. Autoritățile din România se fac ca nu văd mișelia și atacul ucrainean la adresa statului Român. Imediat Rușii atacă cu drone porturile Reni , Ismail și Kilia care după adâncirea canalului Chilia erau capabile să primească nave de mare tonaj. Acum ca porturile ucrainiene de pe brațul Chilia sunt nefuncționale după atacurile din august-septembrie ce s-au gândit americanii să forțeze exporturile pe canalul Sulina. Totul este coordonat de către americani. Ce a fost a fost ce va urma o sa se întâmple.

 4. Păi doar așa distrugeti la sigur toată Europa.Polonezii îi blocheaza ,ungurii su slivacii la fel au rămas românii coada de topor .Porumbul va rămâne necules că nu îl mai merită la cât de ieftin s- a facut ,grâul se dă la animale.Grindeanu se bucură de pensie specială.

 5. E clar ca aia cu JOS KOMUNIZMU a fost o vrajeala pentru tampitei. In realitate, romanii ii iubesc pe ucraineni care au participat din greu la PRIMA SOVIETIZARE A ROMANIEI. De aceea, acuma romanii ii ajuta din rasputeri, cu speranta ca ucrainenii vor SOVIETIZA DIN NOU ROMANIA. Polonezii si ungurii si slovacii, care si ei fusesera sovietizati prima oara, nu mai vor inca o data. De aceea, eu au pus stop ajutarii ucrainenilor. Romanii NU, ci dimpotriva, ii ajuta si mai abitir. Deci … care JOS KOMUNIZMU?!?

 6. Deci au ocupat si canalul Sulina ! Bravos, pe cand toata Dunarea pana la Braila (nu-i gluma !) ?

 7. Tranzit bre ??? Fi solemn ciumete..Ai painea și tăițeii din grîu ukrán ieftin și otrăvit..Așa ai vrut, ..să-ți fie de bine..

 8. Credeam că Grindeanu von Caransebeș este ministrul transporturilor în România, dar văd că preocuparea lui de bază este să asigure drumuri pentru mărfurile ucrainiene.

 9. Și ce a obținut România din asta bey javre trădătoare PSD PNL 🤔nici Schengen ,nici vize UȘA,nici ajutor economic ,din contră avemo datorie tot mai mare și pt că îi ajutăm pe intrelopii de la Chișinău și Kiev

 10. Distrug Delta Dunarii! Ce le pasa la americani de romani si de Romania??? Le pasa de celelalte popoare? NU! Le pasa de clima cand mii de tone de metan au fost imprastiate in atmosfera cand au explodat Nord-Stream 1 si 2? Le pasa de germani cand i-au pus in genunchi economic cu porcaria asta de NATO la granitele Rusiei? NU! Le-a pasat de ucrainieni morti? NU! De romanii din Ucraina, de drepturile omului?? NU! De ce le-ar pasa? Au interese, si le satisfac chiar daca este vorba de viol sau de pedofilie…Romania si Delta Dunarii sunt ale noastre si noua romanilor trebuie sa ne pese!!!

 11. Mai e ceva scPat de sup cizma americana? Bs bine ca nu. Grindene fa-te ca lucrezi oricum ai profil de lgbt si te plac aia.nu trebuie sa te fortezi prea tare. Ue recunoaște si oficial ca am adus in tara la greu si floarea soarelui pt ulei si porumb si seminte otravite.doar voi o tineti langa ca nu importam . Fermierii romani in faliment asta vreti asta va fi. si lasa retorica de trei lei ca te stim demult.esti si las si mincinos dar ai pensie speciala . Sta-v-ar in gât tradarea de neam!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.