CE recomandă o mai bună colaborare a ANI cu celelalte autorităţi administrative şi judiciare

Comisia Europeană recomandă uniformizarea practicii comisiilor de cercetare a averilor, pentru a trata eficient cauzele, precum şi îmbunătăţirea cooperării între Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi celelalte autorităţi administrative şi judiciare, „în special în domeniul achiziţiilor publice”, scrie Mediafax.

În capitolul privind integritatea din raportul de monitorizare dat publicităţii miercuri la Bruxelles, reprezentanţii Comisiei Europene (CE) recomandă Bucureştiului „dovedirea unui istoric de sancţiuni prompte şi disuasive din partea autorităţilor administrative şi judiciare în ceea ce priveşte incompatibilităţile, conflictele de interese şi confiscarea bunurilor a căror provenienţă nu poate fi justificată, ca urmare a constatărilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI)”.

CE are o recomandare şi în ceea ce priveşte activitatea comisiilor de cercetare a averilor de pe lângă Curţile de Apel, dorind „măsuri pentru uniformizarea practicilor” acestora şi pentru asigurarea unei abordări eficiente ale cazurilor, „fără a aduce atingere hotărârii instanţei”.

Bruxelles-ul recomandă totodată îmbunătăţirea cooperării dintre ANI şi alte autorităţi administrative şi judiciare, „în special în domeniul achiziţiilor publice”. ANI ar trebui, totodată, sa-şi îmbunătăţească şi capacitatea de investigare, prin actualizarea sistemului de informare şi prin evaluări ale riscurilor „clar orientate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.