Ce spune tata Puiu despre fiul Edi

Familia Iordănescu are în mod indiscutabil un loc foarte bine definit în istoria echipei naționale. Anghel Iordănescu, tata Puiu cum este el alintat în lumea balonului rotund, a purtat echipa României la două turnee finale de CM, 1994-1998 și două de Europene (1996 și 2016).

La CM 1994, în SUA, Generația de Aur, cu Anghel Iordănescu pe bancă, a obținut cea mai mare performanță la nivel de echipă națională, calificarea în sferturile de finală și numai faptul că el s-a dovedit prea fricos în sfertul de finală de la San Francisco, în care în prelungiri avea 2-1 cu Suedia și om în plus, fiind egalați cu două minute înainte de final și apoi eliminați după loviturile de departajare, ne-a împiedicat să jucăm atunci o semifinală de vis cu Brazilia.

Tradiția familiei este continută acum cu mult succes de către fiul său Edward, alintat Edi, care reface drumul caliicărilro familiei cu această prezență la tureul final al EURO 2024 de vara viitoare, din Germania. Evident emoționat dar extrem de fericit, seniorul Anghel Uirdănescu a savurat reușita fiului său, despre care a dezvăluit la Digi Sport o mulțime de lucruri interesante.

„Una peste alta, cred că este un moment fantastic al fotbalului românesc. Avem nevoie, suporterii, iubitorii fotbalului aveau nevoie de o calificare. Au fost 8 ani și niciun fel de speranță până acum, dar în ultima perioadă am început din nou să visăm. Dacă ar fi să îl citez pe selecționer, învățăm acum din nou să ne bucurăm.

Din punctul meu de vedere, selecționerul a preluat echipa națională într-un moment extrem de delicat. Echipa ratase niște calificări, nu se mai calificase de 8 ani, echipele de club eșuau pe linie în cupele europene.

Pe lângă toate acestea, echipa națională era în derivă, cu multe probleme, de efectiv, de selecție, de atitudine și comportament în ceea ce privește jucătorii.

Pot să spun că actualul selecționer îl întrece pe fostul antrenor al echipei naționale, Anghel Iordănescu. Este mai bun, a dovedit că este mai bun. Am să vin cu argumente. Ultima calificare a echipei naționale a avut loc ieri, cu Edward Iordănescu. Cel mai bun antrenor este cel care a obținut cea mai recentă calificare. Și-a îndeplinit promisiunile făcute.

Actualul selecționer este, dacă mă întrebați pe mine, mult mai analitic decât fostul antrenor Anghel Iordănescu. Spun lucrul ăsta în cunoștință de cauză.

Știu cum analizează meciurile, cum le pregătește împreună cu staff-ul, cum muncesc la pregătirea tactică și tehnică a meciurilor, cum pregătesc antrenamentele și analizează adversarii. Spun cu mâna pe inimă că este mult mai analitic decât mine.

Dacă-mi permiteți, să nu i se urce la cap, că nu este mai cunoscut decât mine. E mai bun decât mine, dar nu mai cunoscut. Dar știți de ce. Că eu sunt și general.

Edward a reconstruit echipa națională și a înțeles foarte bine că orice meci internațional începe cu siguranța defensivă. Organizarea defensivă înseamnă și organizare ofensivă, înseamnă organizarea tactică a echipei.

El s-a asigurat că are nevoie în primul rând de liniște în defensivă. A înțeles că e nevoie de unitatea grupului, pentru că nu avea jucători care să decidă singuri un meci.

Nu în ultimul rând, a înțeles că la echipa națională jucătorii trebuie să joace cu sufletul, cu inima. Nu mai există mofturi, pretenții. Cel mai important este tricolorul, acest tricou pe care trebuie să-l porți cu mândrie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. Prostul, daca nu e si fudul … Ptiu ! I-auzi aicea, cica „general” !! Pai daca asta-i general (poate General Motors) eu, care am terminat caprar prost, as fi meritat sa fiu cel putin feldmaresal !

  2. Tata Puiu a fost dovada stupiditatii acestui joc, unde 22 de lipsiti de scoala alearga sa bage o minge intr-o poarta, nu contreaza care, pentru ei. Pentru unii, culmea, cu scoala, fotbalul este o religie, numara cornerele si barele, adica tot ce nu conteaza. Gazetarii de fotbal sunt multumiti, sunt trimisi in delegatii, pe banii sefului. Cei mai fericiti sunt pariorii !

  3. ”E mai bun decât mine, dar nu mai cunoscut. Dar știți de ce. Că eu sunt și general.” și mare politician (ai uitat moșule) 🙂

  4. Un simplu „Felicitari” din partea celor care nu se abtin sa comenteze era mai bun!
    Citesc comentariile si constat doar cea mai pura zeflemea si rautate, tipice romanilor in ultima vreme …
    O sa ne ia dracu’! N-avem nicio scapare ca popor (sau nici macar ca popor, ca populime)!

  5. Un simplu „Felicitari” din partea celor care nu se abtin sa comenteze era mai bun!
    Citesc comentariile si constat doar cea mai pura zeflemea si rautate, tipice romanilor in ultima vreme …
    O sa ne ia dracu’! N-avem nicio scapare ca popor (sau nici macar ca popor, ca populime)!
    Bucurati-va, ca avem parte din ce in ce mai rar de asa ceva!

  6. Duracell versus 555 s ,Asa este cum zici , slaba calitate umana in aceste timpuri , dar probabil asa a fost tot timpul pe acest pamant , sintem precum si la o scoala aici , paduchii sar mereu in frunte

  7. Bravo! Sper sa-l întreacă pe Pițurcă.Sa recunoaștem că am avut o grupă ușoară. Pentru mondiale va fi mult mai greu. Sper la un meci bun contra Elveției acum că suntem calificați.

  8. -ca are pwla mai mare decat a vazut ma-sa?
    (asta e articol de g.s.p
    nu de cotidianu!)

  9. Domnule Iordănescu (România fotbalistică are un singur Iordănescu – Edy e un produs de conjuctură), să dea Domnul să arătăm ceva fotbal la europene (!) dar eu vă sfatuiesc să nu ridicați în slăvi o echipă care s-a bătut cu Andora, Kosovo, Israel si Belarus.. Televiziunile – slugi de propagandă – vă cântâ în strună și vă ridică mingi la fileu… Dar eu vă îndemn să vă cocentrați și să jucați fotbal „pe bune”, dacă oți putea, și cu echipe gen Germania, Franța, Italia, Spania, Anglia etc.. Altfel, rămànem doar cu un entuziasm cretin care ne afundă iremediabil!

  10. O calificare într-o grupă slabă, cu Elveția o copie palidă a echipei de pa mondiale.Avem 3 victorii la un gol diferența cu locurile 3-5. La euro, o sa fim lingura de lemn. Și altceva: singura țară calificată la euro fara echipa în CL, EL și ECL. VIITORUL NICI NU EXISTĂ

  11. Laudă gratuită pentru niște mediocrii,atît echipa cît și antrenorul. Lucru ce se poate extinde fără teama de a greși și la România actuală !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.