Află ce spune un expert australian despre varianta Omicron

Directorul medical şi principalul consultant de sănătate al guvernului australian, Paul Kelly, spune că noua variantă a coronavirusului, Omicron, ar putea fi mai uşoară decât cele anterioare, deşi a admis că încă nu există date concludente.

„(…) cele aproximativ 300 de cazuri care au fost până acum diagnosticate în multe ţări sunt toate uşoare sau chiar asimptomatice”, notează Kelly într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Ministerului Sănătăţii australian.

„Suntem toţi în aşteptare. Majoritatea cazurilor din afara Africii de Sud au fost detectate la turişti tineri cu sănătate bună”, a mai spus el, reiterând că gravitatea noii variante continuă să fie un semn de întrebare până când vor exista mai multe date clinice.

În Australia au fost depistate şapte cazuri cu varianta Omicron. Este însă una dintre ţările mai puţin afectate de COVID-19, cu 210.000 de contagieri în total şi 2.000 de decese, datorită unei politici de prevenire şi de închidere timpurie a frontierelor.

Luni, autorităţile australiene au amânat până la 15 decembrie deschiderea parţială a frontierelor pentru muncitorii calificaţi şi studenţii străini vaccinaţi cu schema completă, după detectarea primelor cazuri cu noua variantă Omicron.

În raportul său epidemiologic săptămânal, OMS, care a primit raportări de cazuri ale noii variante din peste 20 de ţări, afirmă că unele mutaţii ale Omicron „pot creşte capacitatea sa de transmitere şi/sau îi permit să scape într-o anumită măsură de imunitate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. După o grămadă de daune vaccinale cu coagulări, miocardite si infarcturi ei spun că varianta Omicron cauzează coagulări, miocardite si infarcturi? :)))

  2. Si iata ce aflam de la specialistu’lu’peste prajit Barbalata Jumara de la Cluuuj ,ba ca tulpina Covrig a suferit 33 , ba 66 de mutatii, ca la stoss si la septica, cand inchizi la mic, sau la mare ,depinde.
    Insa cu siguranta, desi tulpina este mult mai perversa in transmisiune si consecinte , vaccinul Pfeiser rezista ! Vaccinu’ Pfeiser booster number 5 rezolva tot ! Imunizare garantata! Tragem singuri concluzia ca datorita masurilor preventive luate de companiile de aviatie , si mai ales ceferticatului verdeata, azi acest Omicron nu se transmite decat de la persoanele vaccinate de 3 ori si cu ceferticat care fac neveta zilnic Africa de Sud -World Wide. La al patrulea vaccin, esti sigur ca nu mai stranuti Omicron! Pen’ca esti deja rece fezandat in sac si nu mai conteaza !!!

  3. Ne kkm pe ce spune ex-pertul australian, reprezentant al punctului de vedere al unui stat dictatorial nazist, primul stat al noii ordini mondiale sataniste.

  4. Toti asa-zisii experti si specialisti au niste mutre de escroci patentati ce nu s-a vazut, incepand cu Tedros Abrahanom, Fauci, Bourla, Ugur Sahin, toate personajele astea burlesti ce se perinda pe micile ecrane avertizand, terorizand, panicand, cerand, impunand.
    Nu e, bineinteles, un criteriu stiintific, totusi mutrele astea de escroci, de pungasi, de Curtea Miracolelor…spun ceva, ochii lor miscandu-se nelinistiti ca la viezuri stanga-dreapta, sunt semnele unor indivizi pentru care minciuna e doar un alt procedeu de ascensiune sociala, nu conteaza daunele colaterale.
    In astia chipurile ar trebui sa aiba lumea incredere? Macar puteau sa gaseasca niste mutre onorabile. Dar nu si-au dat silinta scenaristii nici atat. „Lasa ca la prostime merge si-asa”.

  5. Curaj găină că te tai,..Omicron are capacitatea de a nu fi influențat de niciuna dintre vaccinurile existente,.Au zis-o clar,.Acu vin reclamele plătite probabil de producătorii de medicamente, spre a te liniști că ești sub scut,.dar de fapt ești total expus și poți păți orice,.E bine să fii pregătit,.. de ce e mai rău..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.