(VIDEO) Ce știe Kelemen Hunor. Ciucă și Ciolacu, obligați să se înțeleagă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că şeful statului, Klaus Iohannis, ar ţine împreună PNL şi PSD în alianţă, pentru că „are nevoie de sprjinul Guvernului, de sprijinul coaliţiei de guvernare pentru a avea o susţinere consistentă pentru ceea ce doreşte să facă mai departe”.

„Ok, am înţeles, candidat independent doamna Ramona Chiriac, dar unde se va duce ea? Că am înţeles că socialiştii după aceea se retrag la stânga, ceilalţi se întorc la EPP, dar unde se duce locomotiva? E o întrebare la care eu nu am un răspuns. (…) Problema este că au măsurat şi ei că o listă comună aduce mai puţine voturi decât dacă merg separat şi după aceea adună voturile, fiindcă aşa e normal.

Cetăţenii, electoratul nu poate fi mutat aşa, în bloc, dintr-o parte în alta. Şi unii de la liberali nu vor vota o listă în care sunt PSD-işti şi invers. (…) Există şi un istoric din acest punct de vedere cât rezistă o astfel de alianţă. Dar acum, sigur, e decizia liberalilor, dacă ei au vrut să meargă într-o alianţă de stânga, eu respect această întoarcere spre stânga”, a declarat Kelemen Hunor la TVR Info.

În opinia acestuia, candidatul potrivit pentru Primăria Capitalei pe lista comună era dr. Cătălin Cîrstoiu.

„Când am auzit că ei merg cu un candidat comun, am spus: ‘Cătălin Cîrstoiu este cea mai potrivită variantă’. (…) Şi au abandonat, nu am înţeles de ce. Acum, dacă merg spre Burduja, PSD-iştii n-or să voteze, dacă se merge pe Firea, PNL-iştii nu o să o voteze. (…) Chestia asta va fi foarte greu de gestionat. Dacă ei nu reuşesc să găsească un candidat comun la Primăria Generală, atunci omul de rând pune întrebarea: ‘Şi de ce mai staţi împreună în această alianţă electorală?’ Nu s-au înţeles la Iaşi, la Timişoara, nu se înţeleg nicăieri. Şi va fi ilogic în faţa electoratului ‘avem o listă comună la europarlamentare, la locale nu ne înţelegem nicăieri’. Şi de fapt această campanie nu va fi despre problemele, provocările, viitorul Uniunii Europene, va fi despre locale, unde ei se vor ciocni”, crede liderul UDMR.

Potrivit acestuia, cauza acestei situaţii ar fi Klaus Iohannis: „Este singurul răspuns pentru mine”.

Întrebat dacă Iohannis ţine împreună cele două partide, preşedintele UDMR a replicat: „Da, că are nevoie de sprjinul Guvernului, de sprijinul coaliţiei de guvernare, pentru a avea o susţinere consistentă pentru ceea ce doreşte să facă mai departe. Deci nu există altă logică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Drujbarul Chelemen face pe niznaiul. Cica amicul sau bun sasu’ii obliga pe cei doi sa se tina in brate si pe mai departe. Oricine stie ca atat Ciolacu cat si Ciuca nu mai dau doi bani pe sas. De securitate Chelemen nu a auzit niciodata.

  2. În mandatul lui Ciolacul că prim-ministru in economia țării,sau investit 38,2 miliarde de euro,cea mai mare sumă din istoria postdecembristă.Acum înțeleg de ce generalul politruc merge cu capul aplecat ,de rușine când îl vede pe Ciolacu,înmărmurit cum poate sa facă asta și el nu a făcut mai nimic la investiții.Raspunsul se afla in faptul că Ciolacu nu a rămas indiferent și nu și-a abandonat camarazii,așa cum a făcut Ciuca.Este de înțeles,bate la ochi,premierul Ciolacu nu are capacitate profesionala și manageriala,în spatele acestei munci titanice de atragere a învestitiilor străine sta consilierea celui mai bun premier din istoria postdecembristă,Adrian Năstase,ale cărui acțiuni sau făcut indirect prin intermediul lui Victor Ponta,tocmai pentru că Ciolacu sa nu aibă de suferit la imagine în campania electorală.Ciuca nu a procedat așa,pur și simplu de frica,ia evitat pe foștii săi camarazi,ia abandonat,ia lăsat să sufere,alaturi de ei a suferit și economia pentru lipsa sa de competenta și management în atragerea investițiilor,lăsând consilierii să-și facă de cap,sa cheltuiască aiurea bani care trebuiau să meargă la investiții.Locul lui Ciuca poate fi la pușcărie,daca se dovedește că a deturnat miliarde de lei în alte scopuri,un scop fiind îmbuibarea lui Johannis,bani trecuți la secret de stat.

  3. În mandatul lui Ciolacul ca prim-ministru in economia țării,sau investit 38,2 miliarde de euro în anul 2023,cea mai mare sumă din istoria postdecembristă.Acum înțeleg de ce generalul politruc merge cu capul aplecat ,de rușine când îl vede pe Ciolacu,înmărmurit cum poate sa facă asta și el nu a făcut mai nimic la investiții.Raspunsul se afla in faptul că Ciolacu nu a rămas indiferent și nu și-a abandonat camarazii,așa cum a făcut Ciuca.Este de înțeles,bate la ochi,premierul Ciolacu nu are capacitate profesionala și manageriala,în spatele acestei munci titanice de atragere a învestitiilor străine sta consilierea celui mai bun premier din istoria postdecembristă Adrian Năstase,ale cărui acțiuni sau făcut indirect prin intermediul lui Victor Ponta,tocmai pentru că Ciolacu sa nu aibă de suferit la imagine în campania electorală.Ciuca nu a procedat așa,pur și simplu de frica,ia evitat pe foștii săi camarazi,ia abandonat,ia lăsat să sufere,alaturi de ei a suferit și economia pentru lipsa sa de competenta in management pentru atragerea investițiilor,lăsând consilierii să-și facă de cap,sa cheltuiască aiurea bani care trebuiau să meargă la investiții.Locul lui Ciuca poate fi la pușcărie,daca se dovedește că a deturnat miliarde de lei în alte scopuri,un scop fiind îmbuibarea lui Johannis,bani trecuți la secret de stat.

  4. MARCEL CIOLACU KELEMEN HUNOR SI KLAUS IOHANNIS SUNT COMPLICI LA MUSAMALIZAREA UCIDERI TATALUI MEU IN SAT MUJNA NR 112 JUD HARGHITA . AU FACUT POLITICA DE STAT PENTRU MUSAMALIZAREA CRIMEI FACUTA LA COMANDA UNUI MILIONAR DIN GERMANIA SUB PROTECTIA POLITIEI ROMANE A PARCHETELOR SI A INSTANTELOR DE JUDECATA .MARCEL CIOALCU KELEMEN HUNOR SI KLAUS IOHANNIS AU FACUT FAPTE DE MUSAMALIZAREA A CERCETATI UCIDERII TATALUI MEU FAPTA FACUTA IN JUDETUL HARGHITA SUNT COMPLICI CU FAPTUITORII FAC POLITICA DE STAT PENTRU PROTECTIA CRIMEI ORGANIZATE TRANSFRONTALIERE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.