Ce urmează în FEST-FDR

FEST-FDR – S.O.S 2020 își continuă drumul. Dacă primele două spectacole ale festivalului, Jurnal de România al Teatrului Național din București și Totul e bine când se termină, al Companiei Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca, au provocat spectatorilor momente de reflecție și emoții puternice, următoarele zile vor aduce pe scena A ut DOR de la Sala 2 o mare diversitate de spectacole, reunite prin nivelul lor.

Astfel, vineri, 18 septembrie, de la ora 20:00, Scena A ut DOR de la Sala 2 se va transforma într-un studio de radio din care o trupă de actori – cu visele lor, cu problemele lor, cu micile lor sarcasme, cu bucuriile și cu speranțele – vor transmite în eter, în tulburatul august ʼ44, celebra comedie Titanic Vals. Spectacolul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Emisie: Titanic vals, după Tudor Mușatescu, în regia tânărului regizor Matei Lucaci-Grünberg este o ingenioasă comedie despre o comedie.

Într-un registru total diferit, sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20:00, pe Scena A ut DOR, Teatrul de Vest Reșița prezintă un spectacol fascinant pe textele lui Urmuz. Într-o lume pe care o etichetăm din ce în ce mai mult ca absurdă, chiar urmuziană, spectacolul Scene bizare, semnat de regizoarea Mihaela Panainte, se integrează, construind un univers fascinant și tulburător, într-o aglomerare de neașteptate cuvinte-sunete și de – la fel de stranii – personaje-ființe.

Festivalul continuă duminică, 20 septembrie, de la ora 20:00, când pe Scena A ut DOR va urca trupa Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc cu un spectacol care transformă într-o poveste tragi-comică, plină de dinamism și de umor, un fapt de viață cu care, inevitabil, am avut sau vom avea de-a face – formalitățile funerare: Kovács János moare de Hatházi András, în regia lui Zakariás Zalán. Spectacolul este în limba maghiară, cu traducere la cască și e recomandat spectatorilor peste 12 ani.

A doua săptămână a FEST-FDR se deschide luni, 21 septembrie, la ora 20:00, pe Scena A ut DOR, cu un spectacol al contemplației, al întoarcerii spre sine, spre afectivitate, spre emoție. În recitalul de muzică și poezie Aș vrea să îți spun…, actorul Marius Bodochi și muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim au construit, sub acest titlu extrem de personal, un spațiu al empatiei în care fragilitatea, speranța, tandrețea și iubirea își găsesc o expresie artistică desăvârșită.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.