„Cel de-al şaselea grup” de ostatici israelieni, eliberaţi

În fiecare seară începând de vinerea trecută, aproximativ zece ostatici israelieni, toţi femei şi copii, au fost eliberaţi de Hamas în Fâşia Gaza. În schimb, de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni, de asemenea femei şi tineri cu vârsta sub 19 ani, sunt eliberaţi din închisori israeliene.

Două femei de naţionalitate rusă eliberate de Hamas în Fâşia Gaza au sosit miercuri în Egipt prin punctul de trecere Rafah, a informat agenţia de presă egipteană Al-Qahera News.

Yelena Trupanov, 50 de ani, şi Irena Tati, 73 de ani, potrivit biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu, au fost predate miercuri de Hamas Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, a declarat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Asa cum am mai spus, vor elibera femeile, batranii si copii. Femeile pt ca in religia Islamica valoareaza prea putin desi le schimba pe multi prizonier. Mai mult, femei musulmane trebuie sa le slugareasca atat timp cat evreicele sunt ostatice, si pt Hamas sunt o povara. Batranii prizonieri sunt de asemenea greu de intretinut ca ostatici si Hamas ii schimba pe destul ostatici palestinieni.Musulmanii Hamas mai religiosi percep ca un blestem omorarea unui batran cu par alb. Negociatorii in lumea arena TREBUIE SA aiba barbat si peri albi, iar cel care intermediaza negocierile acum pt partea vestica asa arata. Cam asa era odata cand imi aduci aminte de…Tripoli. Frumoase vremuri, Romania era o tara respectata si mare in lume.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.