Confesiunea unui miliardar

„Am scos 10 mil $ din bancă doar pentru a mă uita la ei”

Cel mai bogat african si aflat între primii 100 cei mai avuți oameni al planetei, nigerianul Aliko Dangote a povestit despre momentul în care s-a convins că are bani, scrie Africa News, citat de Digi24.

Spre deosebire de alti miliardari, omul de afaceri nu se bucura singur de averea sa. El se situeaza pe locul al șaselea în rândul celor mai filantropi oameni de pe glob.

Zilele trecute, în Coasta de Fildeș, Aliko Dangote a  relatat o întâmplare bizară, care l-a ajutat să se convingă că este, într-adevăr, bogat.

Când pornești în afaceri, ținta este să faci primul milion. OK, bine, am făcut asta. Însă după un an sau mai mult, mi-am dat seama că am mult mai mulți bani: 12-13 miliarde de dolari. Și mi-am zis: OK, bine, dar astea sunt doar numere trecute pe o hârtie.

Așa că într-o zi am mers la bancă, am scris un cec și am scos din bancă 10 milioane de dolari.  I-am pus în portbagaj și i-am luat acasă. Când am ajuns, am deschis portbagajul și m-am uitat la ei. OK, acum cred cu adevărat că am bani”, a povestit Dangote.

cel mai bogat african

Aliko Dangote are afeceri in mai multe domenii printre care industria cimentului, industria petroliera, industria alimentara dar si in agricultura.

El a fost acuzat in mai multe randuri ca nu investe bani in afaceri de pe continentul african dar si ca, de multe ori, actele sale de caritate sunt orientate catre alte continente nu si catre Africa. Cu toate acestea, prin intermediul Fundatiei Dangote, pe care a infiintat-o inca din 1993, el a sarit in ajutorul conationalilor sai afectati de inundatiile din 2012.

Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Morala e ca a avea incredere intr-o bucata de plastic mumit card, care te face dependent de banca, inseamna cea mai mare teapa pe care a incasat-o omul modern, „civilizat” inselat de oculta iudeomasonica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.