Cel mai bun jucător român al sezonului, în trupa lui Becali

Florinel Teodor Coman si Christian Ilic in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 26 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Atacantul Florinel Coman, de la FCSB, a fost votat cel mai bun jucător român al sezonului 2022//2023, în ancheta Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) din România, a anunţat, vineri, sindicatul pe site-ul său oficial.

”Jucătorul lui FCSB şi-a pus amprenta asupra jocului, fiind unul dintre fotbaliştii cu cele mai multe goluri şi assist-uri”, precizează sursa menţionată.

Premiile AFAN au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliştii şi antrenorii din primele trei ligi ale României.

Cel mai bun antrenor din România a fost ales Gheorghe Hagi, ”care a reuşit, cu o echipă de tineri talentaţi, să cucerească titlul în România în sezonul trecut”, cu Farul Constanţa.

Trofeul pentru cel mai bun antrenor din Liga 2 a fost câştigat de Dorinel Munteanu, după ce a promovat cu Oţelul în primul eşalon.

Trofeul pentru cel mai bun fotbalist U21 a fost câştigat de Adrian Mazilu, fostul jucător al Farului, care joacă în prezent în Olanda, la Vitesse, fiind împrumutat de către Brighton.

Premiul pentru cel mai bun fotbalist străin a fost câştigat de către croatul Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului, care, până să se transfere la Al-Tai (Arabia Saudită), a fost principalul om de gol al giuleştenilor.

În eşalonul secund, premiantul este Bogdan Chipirliu (CSA Steaua), care a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2 pentru al doilea an la rând.

În fotbalul feminin, premiul pentru cea mai bună jucătoare i-a fost acordat Mihaelei Ciolacu (Olimpia ”U” Cluj), în timp ce premiul pentru cea mai bună jucătoare din Liga 2 a fost câştigat de către două jucătoare: Andreea Laiu (Farul Constanţa), Mihaela Merlan (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud).

Pentru premiile oferite fotbalului feminin au votat jucătoarele din primele două ligi.

Lista completă a câştigătorilor la Premiile AFAN 2024

Cel mai bun unsprezece: Horaţiu Moldovan (Rapid) – Cristian Manea (CFR Cluj), Cristian Săpunaru (Rapid), Ionuţ Larie (Farul), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) – Dan Nistor (”U” Cluj), Adrian Şut (FCSB), Darius Olaru (FCSB) – Florinel Coman (FCSB), Denis Alibec (Farul), Louis Munteanu (Farul).

Fotbal feminin
Cel mai bun portar: Sara Câmpean (Olimpia ”U” Cluj)
Cel mai bun fundaş: Teodora Meluţă (Politehnica Timişoara)
Cel mai bun mijlocaş: Mihaela Ciolacu (Olimpia ”U” Cluj)
Cel mai bun atacant: Ioana Bălăceanu (Olimpia ”U” Cluj)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. de aceia sintem in liga a 3-ia europeana , pentru ca avem un cocalar de mama si tatal lui „cel mai bun” jucator

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.