Cel mai urât dintre pământeni

Jurisdicția internațională cere dovezi asupra comenzilor celor care au ordonat crime de război pentru ca un proces penal să îi poată condamna drept criminali. Se știe, de pildă, că în privința lui Miloșevici nu s-au putut găsi astfel de probe.

Asta nu vrea să spună că în Ucraina nu e război și că nu s-au putut petrece acolo crime de război.

Dar… Să ne punem în pielea celui mai urât dintre pământenii zilei de azi… Dacă noi, românii, ar fi trebuit să trimitem armatele noastre ca să alipim țării Transilvania, n-am fi numit, desigur, această operațiune război. În mentalul liderilor ruși, Ucraina de azi e aidoma Transilvaniei noastre de ieri. Mentalul patrioților ucraineni seamănă mai degrabă cu mentalul patrioților maghiari? Nu tot ce seamănă e asemănător.

În Europa de Est nu au fost încă aplicate peste tot principiile wilsoniene care au fost concretizate pe teritoriul fostului Imperiu Habsburgic după Primul Război Mondial? În mentalul patrioților ucraineni, răspunsul este că abia după dispariția URSS s-au copt condițiile aplicării acelor principii care legitimau autodeterminarea popoarelor. Liderii Federației Ruse contestă (tocmai de aceea) că ar exista un popor ucrainean diferit de poporul rus.

Recensământul asupra celor care se simt și se declară ucraineni ar putea rezolva problema teritorialității acestui sentiment național dacă n-ar exista și teritorii (regiuni) în care acest sentiment nu este împărtășit de majoritatea populației regionale. Din pricina aceasta, celebrul Henry Kissinger cere liderilor lumii să convingă patrioții ucraineni că ar trebui să negocieze asupra teritoriilor disputate, așadar să revină la ceea ce așteptau Germania și Franța când au garantat acordurile de la Minsk.

Wilsonianismul n-a putut avea, după dispariția URSS, un curs garantat de marile puteri. Acum, chiar principiile wilsoniene sunt teritorii” disputate. În fond, asta este cheia situației de confruntare militară dintre Rusia și Ucraina. Dacă era să își rezolve problemele teritoriale fără garanții de la Versailles, România de după Primul Război Mondial ar fi putut intra în logica aceluiași fel de confruntare? Istoria nu se face cu dacă, da, știm, dar se face de multe ori cu armele, mai ales când o mentalitate imperială (cum e a maghiarilor și a rușilor) se află în joc. Pentru ucraineni, acum, e război, pentru ruși, e o operațiune de menținere a sferei imperiale de influență. Dacă ar fi să aibă curs wilsonianismul, ar fi necesară o conferință internațională de pace, ceea ce, deocamdată, nu propune nimeni, deși problema ucraineană a fost deja masiv internaționalizată.

Cel mai urât dintre pământenii zilei de azi, Putin, n-are niciun interes să propună așa ceva. Dar comunitatea internațională? Nu este în culpă că nu propune lărgirea negocierilor ruso-ucrainene până la formatul cel mai reprezentativ?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ioan Buduca 1114 Articole
Author

42 de Comentarii

 1. Cand vrei sa ascunzi ceva, inventezi altceva ! Un sclav al globalistilor condamna cu orice mijloc pe ala care a distrus toata infrastructura construita de „nazistii” lui Volo cu banii de la Vika Nuland, o alta „nazista” de origine evreiasca. Nu poti sa opresti Rusia cu copiii lui Onan.

 2. N avem noi șansa unui președinte precum Putin.Cu siguranță nu mai îndrăzneau ei ungurașii nimic pe aici fără să și o ia aspru in bot.

 3. SUA comite crime de razboi, crime impotriva umanitatii de vreo 70 de ani… si niciun american nu a fost tras la raspundere. Nici pentru bombardamentele cu drone, nici macar pentru imaginile facute publice de Assange, cu elicopterele americane omorand civili irakieni si o echipa de jurnalisti ai Reuters. In Yugoslavia au folosit uraniu saracit de sufera civilii si in prezent, si n-am auzit pe nimeni sa guitze arme chimice. SUA practic nici nu recunosc jurisdictia respective curti asupra propriilor cetateni, dar au avut grija sa-si trimita judecatori in ea, cat de ipocrit sa fii?

 4. In cazul in nu este oprita acum, in loc de bombardamente de aviatie specifice WW2, Rusia va duplica situatia pe care a creat-o in Ucraina, pentru rusificarea totala.
  Putinizarea va distruge Europa fie utilizand armele termobarice, fie nucleare cu milioane de victime.
  Ce dorea Hitler in secolul trecut, cu lejeritate isi permite Putin.

 5. Daca se pune un premiu substantial pe capul lui, s-ar putea sa fie multa lume tentata,nu poate sta ascuns pana moare,oricum relicva asta in strainatate nu mai calca

 6. Gresit
  Titlul corect este : Cel mai criminal dintre pamanteni

 7. Razboul este pace.2+2=5.Foamea este belsug…etc.(„1984”, cu un autor englez celebru, mort prematur, ca Lawrence al Arabiei).Fe aceea „Ucropia lupta” inseamna de fapt „Rusia lupta”.

 8. Khazarul Zelenskyy si Mamica dinsului, tovarasa Victoria Nuland au fost ExComunikati de catre Rabinul Dobosch Schtrudell.
  Ambii se fac Vinovati de Subminarea Economiei Nationale a Israelului prin Refuzul Sistematic al Systemului „Iron Dome” oferit Statului Esuat Mafioto-Nazist Ukraina de catre Premierul Naftali Bennett pentru a Salva primatele acefale din Polonia, Romania si Statele Baltice de Holokaustul Nuklear dorit de Complexul Militaro-Industrial Amerikan.
  Skamatorul Zelenskyy dupa ce va fi Kapturat de Trueple Speciale GRU va fi Judecat la Kremlin pentru Crime impotriva Crestinatatii Ortodocse.
  Vechea Europa nu stie, dinsa nu a fost inca Informata de Zombie Joe TaliBiden, liderul Lumii „libere”.

 9. Dacă Putin e socotit criminal de aurolacii americani, atunci lin dic mic al chinei ce-i ?…sau ăla al coreei de nord?..sau vreo 10 președinți americani care au făcut prăpăd în lume, coreea, vietnam, iran, irak, afganistan, Serbia nenorociților ați bombardat-o cu arme chimice si nucleare ,Ukraina…
  Pe voi ar trebui să vă judece un tribunal internațional…

 10. Cei mai urati dintre pamanteni ar trebui sa fie criminalul Elenski si MosRobinet… ultimul are circumstante atenuante pentru ca e senil…

 11. Pai dupa logica transatlantilor, si actiunile aliatilor impotriva lui Hitler pot fi considerate crime de razboi. Adica cum in WWII , soldatii americani si rusi i-au omorit pe bietii nazisti germani! Ba mai rau , chiar i-au spinzurat!
  Pai cum puteau rusii sa linisteasca cuibul de psihopati de la Kiev !? Sa se roage de ei ?
  Ce ma mira, este rabdarea rusilor fata de ukropi ! Oare sa fie totul o scena de teatru in care rusii si occidentul sa aiba o agenda comuna !?

 12. Putin a spus: Mohicanii au venit in America din Siberia. Cei care au ramas in Siberia sunt azi catztzeni Rushi egali in drepturi cu restul Rushilor. Ministrul nostru de externe este din Siberia shi multzi altzi politicieni, savantzi, profesori, artishti, etc. Rushi. Cei care au plecat in America au fost de mult exterminatzi acolo shi exact tot aia ii ashteapta shi pe rastul Rushilor. Deocamdata Americanii ucid Rushii din Donbas dar daca nu ii oprim acolo vor ucide totzi Rushii inclusiv pe cei din Moscova. Acest razboi a fost inceput de Americani pentru a extermina Rushii. Oricat de multe pierderi ar avea armata noastra ea trebue sa reziste caci altfel Americanii ne ucid pe totzi cum i-au ucis deja pe Mohicani. U-Krainienii sunt doar sclavii Americanilor „ieniceri” folositzi de Americani pentru a extermina Rushii cum au pierit deja Mohicanii.

 13. Rothshield & Co mana toata presa Euro-Atlantica-Satanica.
  Sa vedem ce zice restul Lumii. Nu mor caii cand vor hienele.

 14. Pentru razboiul din Ucraina vinovatul este USA / NATO. Intre vinovati se afla si Romania care se salveaza de la foame facandu – se presh pentru NATO
  deci agresor fata de Rusia.. …De 30 de ani NATO se extinde catre Rusia. Rusia este obligata sa lupte cu arma, altfel devene o Colonie americana ca toata Europa…..NU putem condamna Rusia care vrand sa ramana Suverana isi sacrifica soldatii pe front. Rusia NU lupta in America de Sud, Rusia lupta la granitele sale….Cine vrea ca Rusia sa piarda, acela doreste Dictatura Planetara a USA….Ucrainienii sunt doar papagali folositi de America ca si carne de tun pentru sleirea Rusiei de putere.

 15. Russia e una din tarile ce vor fi la impresurarea Ierusalimului. Si China va fi acolo. Interesant este ca si Germania va fi acolo. Biblia nu spune nimic de America! Va fi Inca o putere? Siria dispare, Damascul mai precis. Cine crede ca Rusia va disparea se insala. Dumnezeu se foloseste de unele imparatii pt a pedepsii imperiile raului. Nu este asa istoria lumii? Dar istoria se scrie in jurul lor, al e.vreilor! Nu ei sunt in fiecare comentariu? Ei…asta va spun eu! Se vor retrage in Israel, multi dintre ei vor fi fortati de imprejurari sa o faca! De asta aveti razboiul asta. Lumea se va intoarce impotriva lor pt ca au facut rau. Si se vor retrage in Israel. Unde vor ridica vechiul Templu al lui David. ACUM STITI DE ARMAGHEDON? Unde este? Rusii vor fi acolo si multe alte natii! De aia va spun….nu cantati prohodul rusilor! Ei vor fi acolo in zilele din urma. Pana una alta Dumnezeu se foloseste de ei sa darame imperiile mincunii,raului,Lgbt

 16. „Wilsonianismul ” lu buduca ne-a dat pe spate:
  -„romania”,”rumania”,what-so-ever a recunoscut PRINTRE PRIMELE entitatea numita „statele unite ale americii”,
  buduca ne baga in „oul-sau-gaina”
  in cateva ore (dimineatza de 1 iunie) va avea galbenush pe barbie
  si va speria 1 boschetar.

 17. Lumea inteligenta tace si trage concluzii, inclusiv romanii. Se afirma ca pentru 80% din rusi Putin este eroul lor. De ce in Romania lui Johanis nu s-a ordonat un sondaj in privinta acestui personaj mondial?

 18. ” nu mai îndrăzneau ei ungurașii nimic pe aici ”

  Ce au facut ursuletii de plus de pe aici ? Au vorbit la o betie sa puna o petarda intr-o lada metalica (sa rezoneze) din centrul la Tg. Secuiesc de un 1 Decembrie ! Au luat 4 ani de inpuscarie, ca „au cazut pe tehnica si s-au spart in ancheta” vorba prof. Butoi, slavit fie numele lui !

 19. „Cel mai urât dintre pământenii zilei de azi, Putin,..”? cine il uraste pe Putin? cei care fac afaceri pe cai mari cu Rusia? in Romania, pe strada, oamenii vad ADEVARUL. Putin este un dictator, indiscutabil, dar ce se intampla cu #minunanta lume noua davosiana aka #lagar de concentrare la noi acasa, depaseste cu mult „uratul” Putin. ah,da! si nu am auzit pe nimeni pana acum dintre noi, cei „obisnuiti”, sa aiba „ura” pentru Putin. Insa aud suduieli la greu impotriva „alesilor”, care fac romanilor o viata de cosmar de 2 ani, iar acum ne saracesc si ne infometeaza in mod fals. Prin „politicile” impotriva vietii, a depopularii Tarii si a distrugerii unei vieti LIBERE SI FERICITE, pe care in Tara noastra o putem avea. cand esti sclav numit de straini, probabil ca, acolo sus, „urasti cu patima” bolsevico-nazista (dreapta si stanga NU exista, ci doar ochelarii de cal care se pun poolimii sa aiba impresia ca „voteaza”. In fapt se merge orbeste inainte spre dezastrul planificat de TRADATORI SI CRIMINALI).

 20. Așa crezi devreme ce te uiți in oglindă… Putin a reacționat normal la provocările la care a fost supus..De fapt trebuia să intre in horă.. Se uită prea ușor ceiopt ani de război civil ukran. Se uită că america a invetiti in ukraina doar militar.A inarmat. finanțat ukraina in permanență pentru războiul cu Rusia..Ukranii beneficiează de armele cele mai miderne și suny instruiți ani d ezile de american..Totuși nu cred că au șanse..Iar rusul de câștigă in Ukraina, va avea o influență mare asulra zonei și a europei.. Mai ales că sancțiunile poate chiar dorite de rus, vor pune multe țări europene să meargă in genunchi la ușa lui Putin pentru ceva resurse energetice. Și nu cred că ai de așteptat mult..

 21. Aceste suflete nobile,Biden,Macron, Boris,Kamala,Ursula etc ,care doresc binele omenirii ,lupta impotriva raului suprem,vinovat de prabusirile economice ,de crizele aparute peste noapte ba de una,ba de alta , de saracirea oamenilor din toate tarile. Dusmanul ales impotriva caruia se lupta vitejii planetei , care si-au unit fortele ,pana la Marea Resetare ,este ales Putin.Ca atare se plateste foarte bine [politicieni,media, deontologi, formatori de opinie,ONG,fundatii ,artisti] pentru a inradacina in mintea oamenilor ura fata de PUTIN[care mai exista sau nu] .Cert este ca titlu este gresit,, cel mai urat dintre pamanteni,,,adica de catre globalisti,politicieni sorosisti, de ONG,de mai marii lumii care conduc planeta.Oamenii de rand unii nici nu stiu cine este Putin,pe altii nu-i intereseaza,altii judeca cu capul lor si nu mai pun botul la minciuni,la manipulari.

 22. Presedintele Putin are support de la miliarde de oameni ,impotriva lui sint drogatii ,poponarii pedofilii ,infractori criminali ,tranvestitii ,transgenderii si sclavii din UE care sint naivi si ipotenti + prostimea inculta din North America

 23. Donald Trump: „Problema nu este ca Putin este inteligent, pentru ca este, ci ca liderii nostrii sunt foarte prosti”.

 24. „Cel mai urât dintre pământeni ”
  Da’ce , a concurat singur ? Nu a avut competitori pt acest titlu ?
  Macovei , Kovesi , Base , etc nu s-au calificat ?

 25. Daca este sa ne amintim bine, rușii au amenințat de foarte multe ori ca vor lua masuri militare. Putin personal a avertizat. Eu cred că americanii a inteles bine intenția lui Putin, dar au mers pe varianta confruntarii in speranța ca Ucraina câștiga războiul sau ca rușii se impotmolesc ca in Afganistan.
  Speranțe riscante, dar asta a fost opțiunea Occidentului.
  Asa crede boboru, ca a fost o mare surpriză razboiul, pentru Pentagon in nici un caz. Chiar l-au provocat cu buna știința.

 26. Despre Insula Serpilor (I)
  Ukraina ne-a FURAT/RAPIT (in 2008, sentinta de curte NElegala) teritoriul cel ROMANESC al Insului Serpilor (Insula Alba, unde a fost inmormantat Ahile/1000 BC).
  Armata Rusiei lui Putin a invadat Ucraina, CUCERIND prin LUPTA teritoriul cel Ukrainian al Insului Serpilor, IN FAPT teritoriul cel ROMANESC al Insului Serpilor (Insula Alba, cel de pe vremea GETO-DACILOR care s-au LUPTAT cu grecii in TROIA) !
  Nu era OARE, mai bine, ca Insula Serpilor sa ramana, in 2008, in POSESIA tarii noastre, ROMANIA ! Deoarece, deja din 2004, ROMANIA face perte din NATO ! Si astfel Rusia nu mai putea sa revendice de la NATO Insula Serpilor ?
  DAR, unde nu este CAP, la NIVEL de „curti internationale/interioare” vai de PICIOARELE Romaniei, EUropei si NATO !!!

  În Antichitate, este menționată „la gurile Dunării” o insulă numită de către greci Λευκός (Leucos: „insula Albă”), denumire care apare pentru întâia oară în secolul VI înainte de Hristos. După mitologia greacă, zeița Thetis s-a rugat de Poseidon (zeul mărilor) să scoată din adâncul mării o insulă pentru fiul ei Ahile, erou al Iliadei. Potrivit versiunei lui Arctinos din Milet a Iliadei, rămășițele pământești ale lui Ahile și Patrocle au fost aduse în insula Leucos sau Leuke de către zeița Thetis, pentru a fi păstrate într-un mausoleu. Poetul roman Ovidiu (exilat la Tomis), geograful grec Ptolomeu, istoricul grec Strabon și învățatul grec Megalos din Tir (care a trăit în secolul al II-lea AD) menționează cu toții „templul sacru, închinat lui Ahile, din insula Leucos”.

 27. Despre Insula Serpilor (II)
  După perioadele de stăpânire grecească și romană, insula Șerpilor ajunge în stăpânirea themei bizantine Paradunavon, mai apoi a genovezilor, iar ulterior a lui Dobrotici și a lui Mircea cel Bătrân. În Cronica de la Nürnberg (1493) se afirmă că „românii locuiau în insula Peuce vestită de cei vechi”. Prin termenul de Peuce se înțelegeau atunci și gurile Dunării.
  În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân (1386-1418). Ulterior, insula ajunge, împreună cu gurile Dunării, în stăpânirea voievodatului Moldovei, fiind un adăpost pentru corăbiile lui Ștefan cel Mare în caz de furtuni, în drumul lor spre Constantinopol sau spre principatul de la Mangop. În anul 1484 insula Șerpilor intră sub stăpânirea otomană. În urma Războiului Crimeii, Rusia cedează către Principatul Moldovei, prin Tratatul de pace de la Paris din 26 decembrie 1856, delta Dunării, insula Șerpilor (anexate în 1829) și partea de sud a Bugeacului (anexat în 1812). Protocolul de la Paris semnat la 6 ianuarie 1857 stabilește că insula Șerpilor va aparține statului posesor al gurilor Dunării. Tratatul de la Berlin din 13 iulie 1878 a confirmat retrocedarea de România către Rusia a sudului Basarabiei. Articolul 46 preciza că „Atât insulele formând delta Dunării, cât și insula Șerpilor și sangeacul Tulcei sunt alipite României”. În Primul Război Mondial, în anul 1917, nava de război germană Breslau a bombardat insula Șerpilor, deteriorând farul (care a fost reconstruit de România în anul 1922). Tratatul de pace de la Versailles din 28 octombrie 1920 a confirmat stăpânirea românească asupra Insulei Șerpilor. Conferința din data de 18 august 1938 de la Sinaia a trecut sectorul Dunării maritime inclusiv insula Șerpilor în administrarea directă a statului Român, în cadrul căreia a rămas până după sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 28. Despre Insula Serpilor (III)
  Patrula de marinari sovietici care a debarcat pe insulă în vara anului 1944 în urmarea ofensivei sovietice din Moldova, a ocupat-o ca teritoriu român. La data de 4 februarie 1948, la Moscova, prim-ministrul Republicii Populare Romîne, dr. Petru Groza și ministrul de afaceri externe al URSS, Viaceslav Molotov, semnează „Protocolul referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat între România și URSS”, care, deși se referea la Tratatul de pace din 1947, stabilește, împotriva prevederilor acestui Tratat, că Insula Șerpilor, situată în Marea Neagră, la răsărit de gurile Dunării, intră în componența URSS”.
  După destrămarea Uniunii Sovietice în anul 1991, Insula Șerpilor împreună cu baza militară și cu apele sale teritoriale, a trecut „de facto” în componența Ucrainei. Podișul continental din sudul Insulei Șerpilor, în dreptul Sulinei, a intrat în litigiul teritorial dintre România și Ucraina, care a fost judecat la Curtea Internațională de Justiție (CIJ) de la Haga (Sic ! ca legitimitate). CIJ, prin decizia nr. 2009/9 din 3 februarie 2009, a acordat 79,34% din zona în dispută României, anume 9.700 km² cu o adâncime medie de peste 50 m, iar Ucrainei 20,26% din zona în dispută anume 2.300 km² cu o adâncime medie sub 50 m, incluzând totalitatea apelor teritoriale ale insulei Șerpilor, inclusiv în dreptul Sulinei. (Sic ! ca legitimitate) .

 29. Dle Buduca, de ce nu zici ca acea parte a tratatelor de la Paris din 1919, privind alipirea Bucovinei si Basarabiei la Romania nu au fost ratificate niciodata de Congresul american? Sa nu ascundem fapte si realitati! Sa lasam pe ukrani sa-si regaseasca simtul masurii si noi sa ramanem romani, tot timpul, indiferent de politici si situatii(temporare) externe!

 30. Dnul Buduca, cred ca merită sa faceți un studiu pe subiectul eroul Ucrainei, parintele nației, Stepan Bandera si sa scrieți un articol. Nu cred ca aveți curajul.

 31. Unirea Bucovinei cu România este recunoscută oficial, în 1919, prin tratatul de pace de la Saint-Germain-en-Laye încheiat cu Austria la data de 10 septembrie 1919.
  Tratatul de pace de la Saint Germain en Laye, cunoscut sub numele de Tratatul de la Saint Germain a reprezentat tratatul de pace încheiat între Aliații din Primul război mondial și noii create Republici a Austriei. Ceremonia de semnare a tratatului a avut loc la Castelul Saint-Germain-en-Laye.
  TREATY OF PEACE BETWEEN THE ALLIED AND ASSOCIATED POWERS AND AUSTRIA
  THE UNITED STATES OF AMERICA, THE BRITISH EMPIRE, FRANCE, ITALY and JAPAN, these Powers being described in the present Treaty as the Principal Allied and Associated Powers;
  BELGIUM, CHINA, CUBA, GREECE, NICARAGUA, PANAMA, POLAND, PORTUGAL, ROUMANIA, THE SERB-CROAT-SLOVENE STATE, SIAM and CZECHO-SLOVAKIA, these Powers constituting, with the Principal Powers mentioned above, the Allied and Associated Powers, of the one part;
  And AUSTRIA, of the other part. (Sic !)

  PS. De unde VIN unii cu MISTIFICARI si DEZINFORMARI privind ISTORIA ? Si mai ale, privind ISTORIA tarii noastre, ROMANIA !?!
  Ce INTERESE au acesti PERMANENTI si CONTINUU … acesti MISTIFICATORI si DEZINFORMATORI privind ISTORIA lumii si a Romaniei ?

 32. Bucovina (în germană Buchenland = Țara fagilor), devenită Ducatul Bucovinei în Imperiul Austriac (germană Herzogtum Bukowina), este o regiune istorică ce cuprinde un teritoriu de 10.441 km² care acoperă zona adiacentă orașelor Cajvana, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Milișăuți, Rădăuți, Siret, Solca, Suceava, Vatra Dornei și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.
  Bucovina a căpătat o identitate distinctă de Moldova după ce zona a fost anexată, pe o TABACHERA (ca pret), de Monarhia Habsburgică în 1774.

  Year Romanians Ukrainians Others (most notably Germans, Jews, and Poles) Total
  1774 40,920 – 64,000 59.6% – 85.33% 8,000 – 22,810 10.6% – 33.2% 3,000 – 4,970 4.0% – 7.2% 51,920 – 91,780
  1846 140,628 37.89% 180,417 48.61% N/A 13.5% 321,045
  1848 209,293 55.4% 108,907 28.8% 59,381 15.8% 377,581
  1851 184,718 48.5% 144,982 38.1% 51,126 13.4% 380,826
  1880 190,005 33.4% 239,960 42.2% 138,758 24.4% 568,723
  1890 208,301 32.4% 268,367 41.8% 165,827 25.8% 642,495
  1900 229,018 31.4% 297,798 40.8% 203,379 27.8% 730,195
  1910 273,254 34.1% 305,101 38.4% 216,574 27.2% 794,929
  1930 379,691 44.5% 248,567 29.1% 224,751 26.4% 853,009
  2001 118,800 19.8% 689,100 75.0% 5.3% ~850,000
  Cum, in 1930 (in cadrul Romaniei Mari), raporturile de populatie erau la fel ca in 1774 (anii de ocupare a Bucovinei de catre Austria ??? Explicatia …
  Cum, intre anii 1900-2001, populatia ramane cam aceeasi, dar isi schimba DRAMATIC raporturile de populatie ? Explicatia …
  Explicatiile … MIGRATII si TRANSFERURI de populatii (ROMANI, germani, austrieci, unguri, ucrainieni, evrei) in Bukovina.

 33. Stepan Andriiovici Bandera (n. 1 ianuarie 1909, Starîi Uhrîniv, Regatul Galiției și Lodomeriei, Austro-Ungaria – d. 15 octombrie 1959, München, RFG) a fost un politician ucrainean, lider al mișcării de renaștere națională din Ucraina de vest (Galiția), conducător al Organizației Naționaliștilor Ucraineni (OUN).
  Bandera este o figură contestată și respectată, în egală măsură, în Ucraina zilelor noastre, datorită cooperării active, bine documentate, cu Germania Nazistă în perioada 1939-1941 (!!!) În septembrie 1941, Bandera a fost arestat și închis de naziști. În septembrie 1944, el a fost eliberat. Atitudinea ucrainenilor față de Bandera a variat de la una apologetică la condamnarea cea mai aspră.
  În 22 ianuarie 2010, președintele Ucrainei, Victor Iușcenko, l-a decorat post mortem pe Bandera cu titlul de Erou al Ucrainei. Decernarea titlului a fost declarată ilegală de un tribunal, în 2 aprilie 2010. Trei zile mai târziu, Curtea Constituțională a Ucrainei a refuzat să înceapă dezbaterile cu privire la constituționalitatea decretului prezidențial de decorare a lui Bandera. Familia lui Bandera a fost informată oficial că tribunalul din Donețk nu a primit nicio cerere oficială din partea președintelui Iușcenko pentru returnarea distincției.
  … eroul Ucrainei, parintele nației, Stepan Bandera ??? AIURELI !!!

 34. @Doru Popescu
  Dle , v-as fi recunoscator daca mi-ati da un link pt partea de demografie a Bucovinei pe care o afisati in postarea Dv. Va multumesc !
  In lucrarea „Bucovina istorica. Evolutie geopolitica si demografica. STUDIU. Prof dr Traian Valentin Poncea” , datele demografice pt 1786 :
  total 135.494 , romani 91.823 , ruteni 31691 , alti 12000
  link :http://roncea.ro/2010/03/08/bucovina-istorica-evolutie-geopolitica-si-demografica-studiu-prof-dr-traian-valentin-poncea/

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.