Cele 6 țări care NU au început vaccinarea

Peste două miliarde de vaccinuri Covid-19 au fost administrate în întreaga lume, potrivit calculelor AFP extrase din surse oficiale. Numărul vine la puţin peste şase luni de la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.

Cel puţin 2.109.696.022 de doze au fost adiminstrate în 215 de ţări şi teritorii.

Israelul, care a condus cursa de la început, este încă în faţă, cu aproape şase din 10 persoane complet vaccinate. Este urmat de Canada cu 59% din populaţie cu cel puţin o doză, Regatul Unit cu 58,3%, Chile cu 56,6% şi Statele Unite cu 51%, relatează France24.

Şase din 10 doze au fost administrate în cele mai populate trei ţări din lume – China (704,8 milioane de doze), SUA (296,9 milioane) şi India (221 milioane).

Aproape patru din 10 persoane din Uniunea Europeană au primit cel puţin o doză, Germania conducând cu 43,6%, urmată de Italia 40% şi Franţa şi Spania cu 39,4%.

Doar şase ţări din lume nu au început încă să vaccineze – Coreea de Nord, Haiti, Tanzania, Ciad, Burundi şi Eritreea.

Există încă o inegalitate uriaşă în răspândirea vaccinurilor, cu doar 2,5 doze la 100 de oameni în Africa faţă de 87 la 100 în SUA şi Canada şi 47 în Europa.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este cel mai răspândit vaccin, administrat în 170 din cele 215 de ţări în care au început campaniile.

Este urmat de Pfizer / BioNTech, care este utilizat în cel puţin 97 de ţări; Moderna (cel puţin 46); Sinopharm (45); Sputnik V (40); Johnson & Johnson (29).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

5 Comentarii

  1. ‘ Chiar și așa ‘, vorbim despre o populație de 7,8+ locitori ai planetei !

  2. La naiba cu afacerile lor. Cica sunt 6 tari care nu au inceput sa vaccineze, acestea sunt: Coreea de Nord, Haiti, Tanzania, Ciad, Burundi şi Eritreea. Sa luam pe rand:
    1. Coreea nu va dezvalui intimitatea indiferent ce s-ar intampla!
    2. Haiti, Tanzania, Ciad, Burundi inclusiv Eritreea, nu se arunca la tratament mai ales ca ei se bazeaza doar pe picanterii! Eritreea cu insulele Solomon(cunosc ceva despre cetatenii aceastei tari), hrana lor este la fel de picanta in exces ca a indienilor. Aceasta grupa de tari fara Coreea, nu consuma medicanente decat foarte rar, ei se bazeaza doar pe masaj local, pe ceaiuri, pe inchinaciune si totul departe sau fara a merge la meduc sau farmacie, ei nu sunt precum egiptenii care intra ori in farmacie pentru ceaiuri si creme sau ceva de cap ori in cofetarie cu ditamai sacosele doar pentru dulciuri(bomboane, prajituri, torturi, sucuri de orice fel), dulciuri consumate in exces. Partea sud-estica a africii are un comportament diferit fata de restul africii. Inca mai au grija de propria biata, de propria persoana sau familie.

  3. guvernele independente isi protejeaza cetatenii. intru SANATATE SI LIBERTATE SI NU INTRU OTRAVIRE SI EXTERMINARE CU TERAPII GENICE EXPERIMENTALE NA Z SIZSTE numarul cetatenilor uniti reprezinta SUVERANITATEA SI INDEPENDENTA UNUI STAT DE DREPT.

  4. A trebuit să-mi fac test covid pentru a participa la ceremonia de absolvire a fiica-mii. Fetele de la laborator nu încetează să se minuneze că pandemia s-a terminat de o luna jumate , nu au avut nici un caz pozitiv , și fac câteva zeci de teste zilnic. Vorbesc la un singur laborator! In Cluj sunt multe, vă dați seama ce bani se învârt cu testele?! Nimeni nu anunță oficial sfârșitul pandemiei, că afacerea cu frică, testele și mai ales cu vaccinurile merge prea bine! Mari cutre!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.