Cele mai bune ceaiuri pentru bilă

ficatul

Dureri acute în partea dreaptă, greață și balonări. Așa începe o colică biliară, des întâlnită la persoanele pofticioase. Grăsimile, sosurileși alcoolul sunt doar câteva cauze care pot declanșa această afecțiune.

Rostopasca alină crizele de fiere

Este utilă în crizele de bilă, deoarece calmează durerile date de contracțiile vezicii biliare. Se folosește infuzia preparată din 3 grame de frunze uscate la o cană cu apă. Se bea treptat în cursul unei zile, cu un sfert de oră înainte de masă. Pentru a stimula funcția ficatului de a secreta mai multă fiere, se preapră un ceai din părți egale de coajă de verigar, flori de coada-șoricelului, frunze de mentă, măceșe, turiță mare (partea aeriană), iarba rândunicii (partea aeriană), vorlbură (partea aeriană), sunătoare, rădăcină de păpădie și mătasea porumbului. Se fierb 15 g de amestec în 3 pahare cu apă timp de 1-2 minute. Se lasă acoperit 10-15 minute, apoi se bea 1-3 pahare pezi, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

Păpădia are efect drenant

Durerile provocate de o bilă leneșă se pot ameliora cu un ceai din frunze proaspete de păpădie. Ele conțin o serie de substanțe drenante  care pot proteja ficatul. Se prepară infuzia dintr-o mână de plantă proaspătă la jumătate de litru de apă și se beau 3 căni de ceai pe zi, începând de dimineață, pe stomacul gol. Același efect îl are tinctura din rădăcină de păpădie, 15-20 de picături pe zi.

Volbura, stimulent biliar

Alimentați bogată în grăsimi, stresul și odihna insuficientă sunt principalele cauze care îngreunează eliminarea bilei. Se instalează astfel stările de greață, balonarea și durerea în partea dreaptă a abdomenului.Înainte de a apela la medicamentele clasice, sau în tratamentul paralel cu acestea se pot încerca și remediile pe bază de volbură. Se prepară un ceai din 10 linguri de plantă uscată fierte timp de 10 minute ântr-un litru de apă, la foc potrivit. Se filtrează și se lasă să se răcească. Se bea câte o cană de ceai pe zi, cu înghițituri mici, în special după o masă principală.

Anghinarea pune bila la treabă

Cel mai bun preparat pentru o bilă leneșă este infuzia obținută dintr-o lingură de frunze de anghinare și din 500 ml de apă clocotită, care se bea pe parcursul unei zile. Se bea prima cană dimineața, pe stomacul gol, după care se stă culcat pe partea dreaptă, cel puțin 30 de minute. Se bea a doua cană în 2 reprize, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Se face o pauză de o lună după 20 de zile de tratament, apoi se poate repeta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.