Ceramica medievală din adâncurile Bucureștiului (fotoreportaj)

 

O expoziţie care explorează evoluţia urbană şi viaţa cotidiană din Bucureştiul medieval, prin prisma ceramicii descoperite în timpul cercetărilor arheologice, a fost vernisată vineri, la Palatul Suţu, de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Piesele din ceramică provin din cercetările arheologice desfășurate în Capitală pe parcursul ultimelor opt deceni şi oferă o perspectivă detaliată asupra obiceiurilor şi relaţiilor comerciale din secolele XVI-XIX.

Expoziţia include artefacte ceramice valoroase descoperite în locaţii emblematice din Centrul Vechi al Capitalei (Curtea Veche, numeroasele hanuri istorice: Manuc, Șerban Vodă, Zlătari, Greci, Stavropoleos, Hanul cu Tei, Sf. Gheorghe Nou), Palatul Cotroceni, Dealul Radu Vodă, Biserica Sf. Nicolae Udricani.

 

Sunt expuse analize tipologice şi cronologice care integrează aceste artefacte în contextul istoric local, valorificând şi o parte din arhiva fotografică a Muzeului Municipiului Bucureşti. Vizitatorii pot consulta studii referitoare la obiceiurile domestice şi sociale ale bucureştenilor din acele vremuri.

Proiectul online „Arheologie digitală: Trecutul Medieval al Bucureştiului dintr-o Perspectivă Ceramică” îşi propune să documenteze şi să valorifice obiectele ceramice descoperite în Bucureşti. Catalogul este accesibil publicului la adresa: https://mmb.cimec.ro/Public/Index.php.

Ion-Oroles Manolache

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.