Cherecheș pare să fi găsit ”portița”

Un fost polițist român de frontieră, condamnat la închisoare cu executare pentru corupție și prins în Germania, la fel ca primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, nu a fost niciodată extrădat.

Spre deosebire de Italia sau Grecia, Germania nu s-a remarcat până acum prin refuzul trimiterii în România a persoanelor condamnate aici. Totuși, există un precedent în care Germania a refuzat extrădarea unui fugar român. E vorba de fostul polițist de frontieră Nicu Fiat Mihăițoaia, scrie Adevărul.

Condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și luare de mită, Mihăițoaia a fost prins în Germania în 2021. Fostul polițist de frontieră se ascundea în localitatea Karlsruhe.

Mihăițoaia a fost încarcerat, dar ulterior a fost pus în libertate după aproximativ o lună, fiind refuzată extrădarea sa în România. În Germania, Mihăițoaia și-a întemeiat o familie și s-a angajat. În iulie 2023, fostul polițist a suferit în Germania un accident mortal.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că motivul pentru care Germania a refuzat extrădarea lui Mihăițoaia ține de suprafața alocată deținuților români în penitenciare.

Aflat, recent, într-o vizită la Timișoara, șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor a declarat că nu va mai fi un motiv de refuzare a extrădării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

  1. Colonia nu a reusit sa construiasca in 30 de ani un spital, o sa construiasca o puscarie?

  2. presa urmareste sa amareasca si mai mult romanii:sic,sic,krekes a scapat

  3. Iarasi speculații, speculații. articole de umplutură.
    În opinia dvs,. care ar fi argumentul cel mai solid pentru respingerea cererii de extradare: suprafața alocată deținuților români în penitenciare, ori gafa comisă de către Curtea de Apel Cluj prin prezenta în Completul de judecată a judecătoarei denunțătoare Georgiana Fărcaș Hîngan, fiica celei care a negociat intermedierea mitei ?

  4. Era o reclamă cu ani în urmă “ Nici o zi din cele șapte fără lapte “ La fel și cu Cherecheș ăsta, mai terminați naibi că nu individul ăsta e problema României,un borfaș ca atâția alții mediatizat peste măsură, sau așa s-a primit ordin pe unitate ,că altă explicație nu găsesc !

  5. Pungasul asta de doi lei a devenit omul anului in Romania. Este drept ca si inainte era in gratiile mediei ca puscarias reales primar de cei ai lui. Vrem sau, trebuie sa recunoastem ca orice stire despre Kerekesh este cu mult peste orice alta stire despre prestatiile lui Iohanis.

  6. cu bazaconiile, asistam la i inscenare. Hotul nu a impartit prada si mafia l-a executat. Dar doar i-a aratat pisica si l-a cumintit.

  7. Daca Cere Cash e si cetatean german, cum se zvoneste, atunci adio parnaie romaneasca.

  8. Oare acel om avea un fir care unma sa se rupa si si-a trait ultimii ani in libertate sau a ales ceea ce i-a fost fatal si daca ramanea dupa o viata cu restrictii ar fi mai trait?

  9. Interesant de ce nu ne spune nimic despre puscariasul Costea Mircea Ionut condamnat la 6 ani inchisoare si fugit, cumnatul lui „prostanacu’ ” Mircic Geoana.

  10. Chereches judecat de o judecatoare care i-a denuntat soacra care incerca sa o mituiasca exact in dosarul pe care il judeca! Daca nici asta nu e motiv de anulare a procesului atunci la ce mai vorbim de justitie! Motiv superb pentru a cere sa nu fie extradat intr-o tara unde exista asemenea aberatii juridice.

  11. „Adevarul” a mai scris, legat de asta, că: „La vremea arestării sale preventive, după punerea sub acuzare pentru corupție, Mihăiţoaia le-a adus acuzații grave procurorilor DNA, susținând că i-au cerut ca, pentru uşurarea situaţiei sale, să formuleze denunţuri împotriva procurorului DIICOT Mihai Şandor şi împotriva preşedintei Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, cu care Mihăiţoaia a fost în relaţii apropiate, după care să le provoace celor doi flagrante prin lăsarea de sume de bani puse la dispoziţie de DNA, în locaţii folosite de cei doi vizaţi, pentru a fi găsite la flagrant.
    În urma acestor afirmaţii, preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu chiar a sesizat Inspecţia Judiciară, care a realizat o verificare la DNA Timişoara. În urma verificărilor Inspecţia Judiciară a clasat cauza, arătând că nu sunt probe care să susţină afirmaţiile lui Mihăiţoaia”.
    Daca (editat) de la Inspecţia Judiciară au clasat cauza „arătând că nu sunt probe” (pe care nu le găsești DACĂ NU VREI!), voi de ce le-faceți-jocu’ și lor, și celor de la DeNeAua ‘lii Timiș, care n-au găst nici o furăciune în 20 ani?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.