Ciolacu, despre interzicerea jocurilor de noroc: „Merg până la capăt”

pacanele

Guvernul va continua să ia măsuri până când lucrurile vor fi sub control în domeniul jocurilor de noroc, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, referitor la adoptarea în Camera Deputaţilor a proiectului de lege care prevede „scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localităţile din România”.

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localităţile din România. Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu nişte bani în plus aduşi la buget obţinuţi pe suferinţa oamenilor. Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localităţile sub 15 mii de locuitori şi vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni şi voi merge până la capăt!”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. …la capatul tramvaiului 41, al autobuzului 311, la care capat vei merge, mo pral?…

 2. Ce făcuși bre, nu au dat contribuția ca taxa de protectie și îi ameninți condiționat cu subanteles?!

 3. Daca vrei sa faci ceva cu adevărat interzici total și online că în Turcia sau Israel. Toată lumea la munca.Asta trebuie făcut.Dar nu cred că ai curaj.

 4. Foarte greu de realizat!La Marghita sunt trei pe raza de 200 m.Aud ca patronii stabilimentelor au trecut la amenințări mafiote!Cred ca se poate realiza desființarea localurilor numai subversiv:acțiunea unor partizani,dat foc,bombe inteligente.Nu se va afla cine,cum,când.Nu sunteți de acord dragii mei susținători ai Rusiei raționali?

 5. De ce nu 15.001 locuitori sau 14.998 locuitori?
  Legea este una pentru toti? Sau ar trebui.
  Legile lui Ciolache NU ca sa pice la CCR.

 6. Completare la acțiunea subversivă:după explozie,patronii băgați la zdup pentru lipsa maculaturii PSI,după modelul Piedone.La închisoare patronii vor trece prin reeducare(avem modelul Pitești)După ce vor ieși (dacă vor ieșii)patronii vor intra ,pocăiți,în branșa constructorilor de școli și spitale,parcuri agrement,etc.

 7. Completare la acțiunea subversivă:după explozie,patronii băgați la zdup pentru lipsa maculaturii PSI,după modelul Piedone.La închisoare patronii vor trece prin reeducare(avem modelul Pitești)După ce vor ieși (dacă vor ieșii)patronii vor intra ,pocăiți,în branșa constructorilor de școli și spitale,parcuri agrement,etc

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.