Ciolacu, poze de colecție! Plus o propunere

Premierul Marcel Ciolacu a participat, luni, la reuniunea la nivel înalt a şefilor de stat şi de guvern din sud-estul Europei privind situaţia de securitate regională, context în care a propus un mecanism european de gestionare a transportului de grâne şi alocarea de fonduri suplimentare pentru industria agroalimentară şi dezvoltarea infrastructurii specifice.

Ciolacu apare în fotografia de grup.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Executiv, prim-ministrul Ciolacu a participat, la Atena, la invitaţia premierului Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, la o reuniune la nivel înalt a şefilor de stat şi de guvern din sud-estul Europei privind situaţia de securitate regională.

 

La eveniment au participat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, liderii Republicii Elene, Croaţiei, Serbiei, Kosovo, Bosniei şi Herţegovinei, Macedoniei de Nord, Bulgariei.

 

În intervenţia sa, Marcel Ciolacu a făcut trimitere la cele mai recente atacuri ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, care survin după decizia unilaterală a Federaţiei Ruse de a nu continua Iniţiativa privind Cerealele la Marea Neagră.

 

 

 

Ciolacu a prezentat pe larg sprijinul României pentru Ucraina, precum şi provocările cu care se confruntă fermierii români. În acest context, premierul a propus un mecanism european de gestionare a transportului de grâne şi alocarea de fonduri suplimentare pentru industria agroalimentară şi dezvoltarea infrastructurii specifice, precizează sursa citată.

 

 

De asemenea, şeful Executivului a punctat importanţa strategică a extinderii Spaţiului Schengen şi a subliniat necesitatea aderării rapide a României la zona de liberă circulaţie, arată Guvernul.

 

 

Premierul Ciolacu a întărit nevoia de unitate la nivel european şi a propus dezvoltarea unor proiecte regionale comune în domeniul energiei, comerţului şi combaterii ameninţărilor hibride, se mai arată în comunicatul Executivului.

 

 

 

Potrivit sursei menţionate, consultările în acest format au permis un schimb aprofundat de evaluări referitoare la impactul evoluţiilor recente asupra mediului de securitate la Marea Neagră, în contextul intensificării atacurilor aeriene ale forţelor armate ruse asupra infrastructurii critice ucrainene.

Participanţii au agreat importanţa continuării dialogului constant şi a coordonării privind securitatea şi cooperarea economică regională şi au reafirmat solidaritatea cu Ucraina şi cu Republica Moldova. De asemenea, a fost reafirmat sprijinul pentru procesul de extindere cu Balcanii de Vest şi statele din vecinătatea estică, adaugă comunicatul transmis de Guvern.

Recomanda
Ioana Radu 8632 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Tov.Preshedinte al Serbiei a uitat cand cerea ajutor militar de la Mskva atunci cand americanii bombardau, iar rushii au pus un pretz asha de mare, ca ei, slavii au renuntzat. De aici decizia lui fara sanctziunile necesare, arata ca este doar un papagal ce face jocuri straine. Sa auzim de bine, macar in zona aceia.
    O zi buna.
    Con

  2. Avem doua neclarități : cea mai enervanta este , cea privind prezenta la acest summit a președintele Serbiei , care si- a manifestat susținerea pentru Rusia , deci si asentimentul fata de carnagiul si distrugerile materiale provocate de atacul mișelesc al Rusiei împotriva unei tari suverane , Ucraina . Chiar Ciolacu in discursul sau s- a referit la atacurile Rusiei împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre. Nu înțelegem poziția Serbiei cu ,,curul in doua luntri”. A doua neclaritate este legată de limba in care comunica un premier dintr- o țara europeana neocomunista fata de omologii lui din perioada comunista care nu cunoșteau nicio limba straina fiind proveniți din rândul politicilor care nu știau decat limba de lemn a PCR, avand clase cat trenul si traducători lângă ei . Dacă demnitarii francezi reprezentând comunistii , dar care au studii universitare solide, sunt considerati ,,prostuti” de catre ministrii plini, oare cum este considerat Ciolan ? Exista imagini cu Ciolan discutand cu Zelenski , oare in ce limba ? Dacă cumva acest Nastratin ajunge si președinte va fi iar un ciumat ca înaintașii sai si asta in condițiile când României ii trebuie oameni politici de valoare pentru a promova interesele țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.