Cioloș a lăsat baltă USR și își face partid

 Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța, Dragoș Tudorache și Dacian Cioloș au renunțat marți la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România, anunță aceștia într-un comunicat de presă. Cei 5 înființează partidul RePER.

Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019. Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația. Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, susțin cei 5 europarlamentari într-o declarație comună.

Cei cinci europarlamentari declanșează tot marți înființarea partidului REPER – Reînnoim Proiectul European al României – „o nouă inițiativă politică de dialog și interacțiune cu societatea și comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane și soluții pentru crizele și provocările reale actuale din societatea românească: costul și calitatea vieții, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiție, transformarea climatică și digitală”.

Cei cinci europarlamentari rămân afiliați grupului Renew Europe din Parlamentul European.

„Un proiect politic are datoria de a rămâne constant deschis către societate și mediul de afaceri, de a căuta soluții, de a răspunde nevoii de a coagula oameni și resurse pentru pregatirea profesionistă a unei guvernări pentru 2024. Am înțeles nemulțumirile susținătorilor noștri, vedem că guvernarea PNL-PSD nu reprezintă o soluție şi că nu există o alternativă reală în actualele partide de opoziție. Avem responsabilitatea de a crea această alternativă şi am decis înființarea partidului REPER, pe care îl vom construi împreună cu cei care se vor alătura acestui demers”, spun cei 5 eurodeputați.

Pe pagina partidului, www.partidulreper.ro, inițiatorii admit că există în societate dezamăgire și neîncredere în partidele politice, dar spun că nu este prea târziu pentru a o lua de la capăt.

Dacian Cioloș a fost președintele USR, însă a demisionat la începutul lunii februarie, după ce fostul președinte, Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. Sustin lucrul asta Romania are nevoie de cat mai multe forte globaliste si marxiste la putere

 2. Limbrikul Extra-Long Dan Barna fortat de Imprejurari l-a Executat pe Limbricul Gravid Dacian Ciolos refugiat in Chilotii Babei Macron. Vom cotiza pentru un „nou” partid in slujba boborului.

 3. Dacă renunța la funcția de europarlamentar era cu adevărat credibil. Altfel ,rămâne un fripturist adorator de cur..cubee și de funcții bine plătite !

 4. divide et impera …mecanismul prin care cei inteligenti si perfizi controleaza prostii….cu 44 la suta analfabetism romanesc concurenta intre prosti este mortala …niciodata doi prosti uniti nu vor face cit unul destept…

 5. Frati mioritici, cat mai multe partidulete,cat mai mare fragmentare a electoratului ( care fie vorba intre noi, nu se prea prezinta la urne) si victoria va fi a noastra , a UDMR-ului.
  PS: „De la Tisa pan’la Nistru / Tot romanu-i prim ministru „

 6. Cotidianul e ziar de propaganda a partidului Uniunea Salvati USR de catre Csalas, fostul salvator pentru Doinea Cornea si acum pentru madam Macron.

 7. Băieţii se duc unde le este locul.Adică spre uitare.Şi aşa trebuie să fie.

 8. Doamneeeee,pe mana cu a fost Romania cativa ani de zile ??!!N-a observat nimeni ca acest om e cu probleme mari la mansarda ??Si nu numai el,ci toti cei cu care s-a asociat !!Acesti indivizi au avut „sarcina” de a intocmi toata documentatia de PNRR pentru Romania,iar acum se vad „rezultatele” ??!!Problema cea mare nu e la ei,ci la iresponsabilii care au drept de a alege,cei care au votat cu acest surogat nociv-USEREPLUS !!

 9. USR ramane ,in clar si in acte, cocina lui Drula!Ce sa ceri unor neispraviti buni de nimic,care nu si pot castiga un leu cinstit..

 10. In afară să militeze pentru transformarea României într-o jalnică sclavă globalistă Ciolos nu a făcut nimic absolut. Omul ăsta ar trebui să „mediteze” în stil „misa” și să ne lase în pace. Ciolos este unul din cioclii României.

 11. Drum bun. Cale bătută. Și speranța că seva pierde cu partidul lui de buzunar de jiletcă cu totprin buzunarul cui l-a făcut „mare” sculă politică mică! A Dieu, Julien!

 12. Tovarase General, Raportez, Unitatea a intrat intr-o balta, si eu sunt specialist in ceapa, muraturi,furaciuni si tepe, nu stiu cum sa scot tovarasii si tovarasele din balta, se pare ca le place, o baie in laturi, luati si dumnevoastra tovarase general, face bine la cap

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.