Cîrstea dezvăluie cum a învins-o în premieră pe Ostapenko

Sorana Cîrstea, ocupantă a locului 37 WTA, s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a depășit-o în trei seturi pe Jelena Ostapenko, jucătoarea clasată pe locul 17 în ierarhia mondială. Tenismena noastră a câștigat confruntarea deși a fost condusă cu 0-1 la seturi, revenind fabulos în joc. Scorul pe seturi a fost 4-6, 7-6 (8), 6-4, iar Cîrstea bifează primul succes al carierei în fața letonei, din 4 meciuri.

La finalul partidei cu Ostapenko, Sorana Cîrstea a oferit un interviu în exclusivitate pentru Eurosport:

O jucătoare pe care nu o învinsesem până astăzi, o jucătoare destul de dificilă, din punctul meu de vedere chiar extrem de dificilă. Am simțit de la ultimul meci, de la Roma, când am pierdut în decisiv, că mă pot apropia de ea, am avut un antrenament la Birmingham împreună, unde la fel am câștigat. Am simțit că de data aceasta o pot bate.

Primul set a fost la un punct, două diferență și a fost normal ca după primul set să fiu frustrată, pentru că simțeam că joc bine, că pot să o bat, dar în același timp scorul era de partea ei. Am zis că azi nu o să mai repet greșelile din trecut, am zis că nu o să îi mai dau ocazia să fie agresivă, să preia controlul și am încercat să mă gândesc că azi e ziua mea, sunt aici să câștig acest meci și am armele necesare pentru asta.

Este o jucătoare în formă, jucătoarea cu cele mai multe victorii pe iarbă. Știam că va fi un meci dificil, că ea are doar un plan de joc, foarte agresiv, dar azi știam că trebuie să servesc bine și să fiu agresivă, să încerc să dau în retur pe serviciul 2. Este o jucătoare care te poate intimida, dar dacă îi faci față, la un moment dat clachează.

Sorana Cîrstea (37 WTA) a ținut să precizeze că nu întreține un raport de amiciție cu Jelena Ostapenko (17 WTA), în ziua de dinaintea partidei din turul secund al competiției de la Wimbledon.

Momentan nu mă gândesc la meciul din turul 3. După victoria din primul tur, totul a fost pe repede înainte. Programul a venit la ora 10. Acum am nevoie de o zi ca să aterizez cu picioarele pe pământ, să îmi dau seama ce se întâmplă. Mâine voi merge la antrenament și vom face planul pentru meciul cu Haddad. Am jucat deja două meciuri cu ea, unul pierdut, unul câștigat. Este o jucătoare în formă, joacă bine pe iarbă, dar momentan mă bucur pentru victoria de azi mai mult și de mâine mă voi gândi la turul 3”, a spus Sorana Cîrstea la scurt timp după calificarea în turul 3 la Wimbledon.

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

7 Comentarii

  1. Sorana trebuie sa o bata pe Beatriz, brazilianca! poate, mai ales ca are acele mingi biciuite!!

  2. Ostapenko e UKRAINEANCĂ ca origine! Waka e „de import” în Letonia! …pentru îmbunătățirea șeptelului……[Rumburak]

  3. frumoasa si desteapta, asta zic si eu mandra buna! pacat c-a ajuns primul tziriacul rromulan si drogangiu…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.