Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, a declarat, miercuri, cu privire la o demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL că este o „chestiune de onoare” şi că speră „să se ducă până la sfârşit”.
„Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîţu şi consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală şi sper să se ducă până la sfârşit. (…) V-am spus cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu ţine doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numeşte şi ce funcţie are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale de-o parte şi trebuie să vadă interesul partidului”, a afirmat Ciucă la Parlament, întrebat despre o demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL, în urma ridicării imunităţii sale de senator.
El a precizat că dacă Florin Cîţu nu va demisiona din grupul senatorilor PNL, subiectul va fi analizat de conducerea partidului.
„Dacă nu va renunţa la această situaţie, este un subiect de analiză la nivelul conducerii partidului şi a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua ulterior. (…) Discutăm toate aceste chestiuni, le analizăm şi luăm decizia”, a afirmat Nicolae Ciucă.
El a reiterat că dosarul DNA în cazul achiziţiei de vaccinuri anti-COVID în care este implicat Florin Cîţu dăunează imaginii PNL.
„Florin Cîţu a fost preşedintele PNL, este membru al Partidului Naţional Liberal şi sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, aşa cum a procedat de fiecare dată, şi în această situaţie va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare astfel încât să lăsăm justiţia să-şi facă datoria”, a subliniat liderul PNL.
De asemenea, cu privire la o implicare a comitetului existent la acea vreme pe zona de vaccinare, care se afla în subordinea Ministerului Apărării, Nicolae Ciucă a precizat că nu avea CNCAV niciun fel de atribuţii în achiziţia de vaccinuri.
„Absolut deloc, CNCAV, la vremea respectivă, nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis şi evidenţa populaţiei vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest demers şi nici nu avea cum”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.
Guiț, guiț, guiț…se apropie ignatul!…
PeNeListul ăl mai tare din parcarea liberalilor DrMăCiucă lovit de chestiune de onoare care nu ţine doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numeşte şi ce funcţie are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale.
Asa ca la periat de ca Cîțu.
Da, bine Ciuca dar cand ai doctoratul plagiat de ce onoare vorbesti?!!!
Citu n-are onoare ! E tot o sluga Liberala la mana Tatucului.
Ciu ciu ciucă onoarea ta unde e?
Dar demisia pe caz de plagiat nu e o chestiune de onoare?! Și trebuie clarificat ce a spus Voiculescu, că de Pandemie s-a ocupat comisia cil. Gheorghiță, care raporta lui Ciucă, ministrul apărării și lui Cîțu. Așa că și Ciucă trebuie anchetat în problema ipoteticei pierderi de un miliard.
Motto:
„Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor – slăbiți-l cu competința.
(Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)
Cine vorbeste de onoare? Nicolae Ciucă – generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării. Teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” în baza căreia a devenit doctor în Științe militare, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, iar conținutul plagiat provine din alte două lucrări de doctorat. Cu toate astea, nici vorba de vre-o demisie de onoare. Ciucă ocupă in prezent functia de presedinte al senatului cumilând pensia specială cu salarul , la stat.
Penibilanți acești foști prim-miniștri ai României, proveniți dintr-un partid penibilant…