Ciucă reîncălzeşte comasarea alegerilor: Cinci sunt „obositoare”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că sunt „cât se poate de obositoare” cinci rânduri de alegeri într-un singur an şi că e bine să fie luată o decizie politică în acest sens.

Întrebat dacă alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc după turul al doilea al prezidenţialelor sau între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, Ciucă a răspuns că există riscul ca, la finalul a cinci rânduri de alegeri, oamenii să se simtă „sătui” şi „uzaţi” de campania electorală şi să nu se mai prezinte la urne.

„Desfăşurarea alegerilor are la bază un suport legislativ. Decizia calendarului electoral se stabileşte prin hotărâre de guvern. Ca atare, în acest moment, ştiu că au fost discutate mai multe elemente de calendar electoral pentru anul viitor, existând mai multe opţiuni. Ceea ce vă pot spune este următorul aspect: analiza noastră absolut generală, fără să ne ducem pe date, pe termene şi aşa mai departe, ne-a relevat faptul că pentru orice om aproape cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare şi apare această problemă ca la final oamenii să fie atât de uzaţi, ca să folosesc acest termen, şi de sătui de ceea ce poate să însemne campania electorală, ca partea finală a alegerilor să ne găsească fără prea mulţi votanţi. Motiv pentru care este bine să gândim, să analizăm, să luăm o decizie politică faţă de numărul rândurilor de alegeri la care vom solicita populaţia să vină să îşi exercite dreptul”, a afirmat el.

În ce priveşte comasarea unora dintre alegeri, Nicolae Ciucă a replicat că acest lucru „este şi legal, şi benefic, şi economic”, în acelaşi timp, deoarece ar permite scurtarea perioadei destinate alegerilor şi s-ar cheltui mai puţini bani.

Ciucă a mai precizat că a discutat cu PSD „de principiu, ideea, necesitatea unei comasări”, dar că nu s-a vorbit şi în detaliu despre această problemă.

„Am discutat, de principiu, ideea, necesitatea unei comasări. Care dintre ele, când?… Nu am discutat”, a spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

18 Comentarii

 1. -obositoare?
  da’ ce
  e bunga-bunga in 5?
  -POPORUL SE DISTREZA!
  (lumpenii se distreaza)

 2. Antena 3 ne spune ca 100 de Tari Occidentale se tem ca Rusia vrea sa le distruga democratia la alegerile din 2024….Cum procedeaza? Falsifica stampilele? Numara Rusia voturile? Pai nu putem noi sa le numaram si mai bine?

 3. Mai, ce face domnu Ciolacu daca domnu Blinken il avertizeaza ca Ratia de parizer cu Soia de la NATO trebuie rasplatita cu Trupe romane in Ucraina?… Nu vezi ca Ucraina are nevoie de Trupe ca sa utilizeze Armamentul american?

 4. Mai, Antena 3 a descoperit ca dna Sosoaca ar fi omu Rusilor ca a fost vazuta la Ambadada rusa de msi multe ori…In plus domnu Gadea ne asigura ca dna Sosoaca repeta sloganele lui Putin…Dnu Gadea are dreptate, l – am auzit la TV pe Putin spunand ca 1 + 1 = 2….Fantastic, si dna Sosoaca a spus ca 1 + 1 = 2. Ce dovada mai vreti?

 5. Romania este azi in epoca anilor 1940….Atunci narativele media erau…Totul pentru Germania nazista! La lupta contra URSS…URSS ne aduce comunismul de care doar Germania ne poate scapa…

 6. Onoarea mea,onoarea mea! Umflatului cu pompa cu 2 kg de fasole de Oradea și cu pătrunjelul Rolex ii e frica că „marele” PNL nici cu lupa nu o sa se vadă după alegeri! Mars,ba! Cu onorul spre dreapta!

 7. Mai, sa ii spuna cineva lu dnu Gadea ca Occidentul are de gand sa i – o traga lui Putin la fel cum dnu Putin are de gand sa i – o traga Occidentului….Si ca asta facde parte din Fisa postului, leafa nu o iei degeaba.

 8. Nu e obositor să cheltuim 40 ( 8 ori 5)de MILIARDE de euro ( așa vro 200 de MILIARDE de lei ) pe armament coclit( știe și ciocacu cuvântul ăsta?) , rujinit, mâncat (de vremuri , au plecat 2 din 3 rahate Patriot?) , să dăm 5 % din 100 de MILIARDE ai ue ( adică 5 Miliarde de euro ) pe vaccinuri pe care nici tata iohanu nu le mai face, să dăm ocrainei ajutoare de 5 MILIARDE de euro (refujiați , armament etc), să contribuim la (sic!) fundul(Fondul, bine) de pace de 5 MILIARDE de euro (care de fapt cumpără arme să OMOARE OAMENI),să primim 5 f 16 și să stăm cu gura căscată dacă mai vin altele sau la fel ca cu mig-urile arăm cu ele că tot nu mai avem tractoare ( sigur acum și cu ajutorul neprețuit al piloților ocraineeni) ? Ajung ăstea 5 cioclule? Să-ți mai spun una : 5 % din cele 50 de MILIARDE de euro pe care ursulica ta s-a angajat să le dea ( ce să vezi ) aceleași ocraine ! Ne mai pasă de POPRUL ROMÂN? SLAVĂ PĂCII , inconștienților !

 9. Este adevărat domnule general Ciucă că dictatura e mai comodă, iar democrația poate fi obositoare, mai ales pentru un militar de carieră. Și sunt popoare cărora democrația le poate face un rău ireparabil, vezi ce putere economică atât ca dotări cât și ca personal calificat incluzând și Armata, a fost România în dictatura din 1989. Au urmat 34 de ani de democrația mult invocată în care s-a distrus metodic o industrie creată timp de 100 de ani prin muncă 6 zile pe săptămână și inteligență 7 zile din 7. Distrugerea continuă pe fărâmăturile rămase. Ca atare și-a alungat personalul calificat și specializat pe toate meridianele ajungând să se șteargă de pe harta economică cu țările performante și să apară pe harta sărăciei, prostiei și trădării nemăsurate.

 10. Comasarea alegerilor aduce in mod automat cetatenii la vot si in mod clar va readuce votantii PNL ce s-au orientat catre USR daca PNL coapteaza noi politicieni cu mare vizibilitate cetateneasca .

 11. Comasare – mult mai ușoară fraudarea si manipularea alegerilor. Ar fi ca o mănușă pentru Gâdea A3. SIGUR șobolanii vor trage la rame pentru comasare…

 12. Ar fi minunat! In loc sa nu ma duc la vot de 5 ori , nu ma duc numai odata!(sic!)

 13. Singura diferență între ciuca și Viorica sunt epoleții obținuți ca doctoratul, un individ slugarnic pe care inteligenta nu l ajuta sa și vadă limitările naturale.

 14. Cheltuiti de 5 ori, ca aveti bani din imprumuturi, pana ajungem ca grecii. Si in alta ordine de idei sa vedeti voi participare la 5 runde! Lumea s-a scarbit de voi.

 15. Nicolae Ciuca CV https://gov.ro/fisiere/ministri_fisiere/CV_PM_Nicolae-Ionel_Ciuca_-_V.FINAL.pdf

  Nu trebuie uitat ca Ciucă, care și-a început munca de ofițer în Armata Republicii Socialiste România în anul 1988 a depus jurământ de credință președintelui Republicii Socialiste România și secretar general al Partidului Comunist Român, tovarășul Nicolae Ceaușescu:

  JURĂMÂNTUL MILITAR
  Eu, Ciucă Nicolae, cetățean al Republicii Socialiste România, intrând în rândul forţelor armate, jur să fiu devotat poporului muncitor, patriei mele şi conducerii de stat a Republicii Socialiste România.
  Jur să-mi însuşesc temeinic toate cunoştinţele mele, pentru a fi un bun militar al Forţelor Armate ale Republicii Socialiste România.
  Jur să fiu luptător dârz, cinstit, curajos, disciplinat şi vigilent, să păstrez cu stricteţe secretul militar şi de stat, să păzesc cu grijă avutul militar şi obştesc, să execut fără şovăire prevederile regulamentelor militare şi ordinele comandanţilor şi şefilor mei.
  Jur să urăsc din adâncul fiinţei mele pe toţi duşmanii patriei şi ai poporului muncitor.
  Jur să fiu gata oricând să lupt pentru apărarea patriei mele, Republica Socialistă România, şi ca militar al Forţelor Armate ale Republicii Socialiste România să lupt cu toată dârzenia şi priceperea, neprecupeţind sângele şi viaţa mea, pentru dobândirea victoriei depline asupra duşmanilor.
  Dacă voi călca jurământul meu, să mă lovească pedeapsa aspră a legii Republicii Socialiste România şi să-mi atrag ura şi dispreţul oamenilor muncii.
  Mă leg să îndeplinesc întocmai jurământul meu, pentru libertatea şi fericirea patriei şi a poporului muncitor.

 16. Ciucă, daca vrei sa faci economie adevarata, taie de la armament, oricum nu foloseste la nimic!

 17. Cinci sunt obositoare? Dar la cheltuielile a proasta v-ati gandit vreodata?

 18. sigur este obositor pt unul care a mancat o viata intreaga de la popota, dar oare acolo nu ai stat la rand ca sa primesti un blid cu fasole? A, erai servit de ordonanta ca ofiterii regelui. Poporul, omul normal cel putin odata pe saptamana intra intr-un magazin ca sa-si cumpere o paine, o apa si de ale gurii, deci sta la o coada mai mare sau mai mica cel putin de 52 de ori pe an, dar firesc sta de mult mai multe ori si asta dupa o zi in care s-a mai lovit si de trafic. Inca nu ne-am digitalizat si nici nu ne scot banii din casa ca sa comandam manacare gatita de altii sau sa ne imbracam cu lucruri neprobate de pe site. Cand vom trai in azilul pe care ni-l pregatiti voi atunci sigur va fi obositor sa iesi din pat pt ca muschii atrofiati si mintea incetosata nu te mai ajuta. Sa speram ca acea paralizie sociala va va atinge pe voi ”dasteptii” lumii, iar noi vom putea trai in lume asa cum am fucut-o si pana acum nu in stare de alerta cum ai facut tu jucandu-te cu tara ca si cu ostasii tai. Lumea a uitat ca ai fost ministrul apararii si in guv. PNL/USR

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.