Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Covasna, Braşov şi Buzău

Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi propagării, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Covasna, Braşov şi Buzău, valabilă până la ora 23.00.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici  din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior amonte S.H. Micfalău, Cașin, Râul Negru – afluenții aferenți sectorului amonte confluență cu râul Cașin, judeţele: Harghita și Covasna, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Broșteni – amonte S.H. Frunzeni, judeţele: Suceava, Harghita, Neamț, Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, judeţele: Covasna, Harghita, Bacău, Neamț.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Covasna și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Fișag (afluent al Oltului) și Uz – bazin superior.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.