Comentarii „de pe margine“, la demisia lui Hellvig

Demisia lui Eduard Hellvig din funcția de director al SRI a fost luată la puricat de lumea politică. Politicieni mai mici sau mai mari, dar și președinți de formațiuni politice nu au ratat prilejul să se bage în seamă. Și să mai înțepe pe ici, pe colo. Prin părțile esențiale. Iată cîteva comentarii:

Preşedintele Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban

Nu voi fi deloc surprins dacă viitorul director al SRI propus de Iohannis va fi tot de la PSD. Chiriaşul de la Cotroceni s-a dovedit a fi calul troian al PSD. Aproape de finalul mandatelor sale, tentaculele caracatiţei PSD sufocă aproape toate instituţiile statului: Guvernul (Marcel Ciolacu), Curtea Constituţională (Marian Enache), Curtea de Conturi (Mihai Busuioc), Autoritatea Electorală Permanentă (Tony Greblă), Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (Valeriu Zgonea), Consiliul Naţional al Audiovizualului (Monica Gubernat), Consiliul Legislativ (Florin Iordache), Avocatul Poporului (Renate Weber), SIE (Gabriel Vlase) etc. P.S. Am uitat de PNL, unde Ciucă se comportă ca şi cum ar fi fost pus preşedinte tot de PSD!”, a scris Orban pe Facebook.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă 

Fost secretar general PNL, fost șef de campanie al lui Iohannis, dl. Eduard Hellvig nu a încetat nici o zi să facă politică din poziția de director al SRI.
Se întoarce oficial în PNL, partid al cărui lider “de facto” a fost în acești ani, alături de colegii lui mai noi sau mai vechi, unii cu epoleții la vedere, alții cu epoleții acoperiți.
Eduard Hellvig a avut un mandat eșuat. Controlul civil asupra serviciului nu a existat. Dl. Hellvig a avut o șansă pentru democrația românească și a ratat-o triumfător.
USR va continua să susțină și să se lupte pentru reforma serviciilor secrete și un control civil real, un element esențial pentru o democrație consolidată.
AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că demisia directorului SRI, Eduard Hellvig, nu reprezintă o veste care să surprindă, pentru că în spaţiul public, de câteva luni bune, „se discută” despre schimbarea şefului SRI.

„Nu ia pe nimeni prin surprindere această veste. Se discuta în spaţiul public de câteva luni bune despre demisia sau schimbarea lui Eduard Hellvig de la şefia SRI. Probabil că acum a primit sau au primit lumina de la Klaus Iohannis sau din alte părţi pentru a putea să facă un pas în spate. Ne uităm cu atenţie la evoluţiile care au loc în aceste zile, pentru că ne interesează atât numele persoanei care va ocupa funcţia de şef al SRI, cât şi traseul domnului Hellvig, având in vedere că mai mulţi lideri ai PNL îl aminteau în declaraţiile lor drept posibil prezidenţiabil”, se arată într-o declaraţie a Departamentului de comunicare al AUR acordată, luni, AGERPRES.

Eduard Hellvig a anunţat, luni, că renunţă la funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

17 Comentarii

 1. D-l Helvig= PREȘEDINTELE PMNLSA(WA.DC),d-lCIUCĂ -pensionar militar,parlamentar,pensionar parlamentar—LA NOI=TOT NOI DAR KWJ CE PENSIONAR VA FI DACĂ NU-I IESE „STAREA DE NECESITATE???

  9-(MN=MULTIETNIC DAR LIBERAL,S=SAS,A=AUSTRIAC-

 2. Nimic nu s-a lipit de capul subinginerului Orban în 30 de ani de când cineva îl ține idiot util, taie frunze la câini și mânâncă o pâine albă din zona politică. Șef la SRI din 1990 nu fost din PSD sau PDL PNȚCD sau PNL, aia era acoperire ieftină, numirea a fost dispusă pentru un instruit de peste ocean.

 3. Fiind director al SRI a avut aproape zilnic apariții și luări de cuvânt pe la televiziuni, prilejuri cu care ne-a adus la cunoștință în detaliu toate faptele bune pe care le-a comis pentru poporul român: crearea de noi locuri de muncă, mărirea salariilor și pensiilor, creșterea alocațiilor pentru copii, mii de kilometri de autostradă, drepturi noi pentru persoanele cu handicap, inițiative legislative care au dus la consolidarea democrației consolidate din țara noastră, la protejarea Deltei Dunării și a agricultorilor români față de invazia produselor agroalimentare din țara prietenă Ukraina, tăierea tuturor pensiilor speciale, etc. În cazul în care candidează la preșidenție u trebuie să facă efortul de a ne minți promițându-ne marea cu sarea pentru că domnia sa deja a făcut enorm de multe pentru poporul care mai mult ca sigur îl va vota ca președinte. Evident dacă nu are cumva alte planuri cum ar fi de exemplu să candideze pentru funcția de secretar general al NATO făcându-i în ciudă celui care l-a decorat. PS Am auzit că nu trebuie să se ridice pe vârfuri dacă va fi nevoit să vorbească cu Zselensky.

 4. ^Fără ură , fără răzbunare și fără industrie! : Dragă Șoro ,dacă mai trăiai 1 an , intinereai din nou ! Guvern de cualiție Petru Groza al cincilea cu plugaru Ciolacu , toți proletari și liberali sadea . La transpoarte Grideanu-Dej(pcr)-neschimbabil -în devenire *mai sus , la Justețe nepoata lui Gheorghiu ( pnl) , la MFA , Miliție si Siguranță ^rotativa Drăghici , Nikolski , Teohari Georgescu , Vasile Luca(toți tehnocrați) , fiind unu în plus merge ȘEF la PNL, la Externe Ana ( Deca și cu Dej au băgat spaima *n chineji ) numită direct de Komisari. Pe vremea matale erau niște *extremiști: Dinu și Gheorghe Brătianu, Maniu , Mihalache etc. acuma sunt numai *țărăniști monarhiști care se *izmenesc pe Bulevardul Carol -dacă nu erau ei și acum îi zicea * Republicii!

 5. Alt nepot minune al militienilor si securistilor (analfabeti) din Salaj este dat afara. Si-a facut datoria. Poate ii ia si pe ai sai de mana si se intorc la ei la tara. Bode continua sa paraziteze pe capul bucurestenilor

 6. Toata crema securimii mioritice cu acces media ii prevede ofiterului piticot cu privire crunta de genocidar un viitor stralucit…
  Pielicica Psoriazis si-a pus din nou poalele-n cap IDOL LATRA izandu-l pe piticoatelea goale la inscaunare devenit intre timp multimilionar…Eternul securist contrainformativ Savul nu si-a dezmintit apartenenta aplaudandu-l pe „civilul” Hellweg pentru restructurarea Securitatii…In ce-l priveste pe Örbany nici n-ai zice ca le canta ode generalilor cu doua mandate in urma, doar stia ce stia pezevenchiul fecior de securist dejist, dupa ani de umilinta trecerii brutale pe…”dreapta” devenind „dusman”!!!

 7. Ce va mirati. Sef va fi Inteligenta Artificiala. Ma tem cand soarecii parasesc corabia. E premeditat ceva de rau pe teritoroul nostru. Zbiara avioane…zaporoshie…etc. Satana moare si da din picioare. Sau Chiere si da din picere.

 8. bastroe…быстрее, быстрее
  tradarea si fuga de responsabilitate…la cel mai inalt nivel

 9. Dacă câștigă (scuzați cacofonia) ăsta, român adevărat, atunci înseamnă că 1) românii sunt alogeni în România 2) populația României a fost înlocuită de IA.

 10. Hellvig a fost cel mai odios și neprofesionist director al SRI. Cu un IQ=86(foarte mic), fără prestanță, fără nimic care sa-l recomande ca un bun manager…

 11. Doar in Coti se asculta ce spune Organ, Drula si SIEmion. De unde vorba ca: varsta dauneaza grav sanatatii !

 12. Eu sincer va spun că în momentul în care le aud vorba sau îi zăresc câteva secunde la TV (până sa apăs butonul ca sa schimb canalul) mă apucă o stare de vomă. Tot ceea ce reprezintă „ĂŞTIA” e SCÂRBA supremă, esența scârbelor, adunată de ani, dezgustul maxim, mirarea, repulsia și dorința ca tot şi toate ale lor să ajungă într-un sfârşit, într-o uitare, dimpreună cu nepriceperea, lașitatea şi trădarea lor. Îi doresc ȚĂRII mele să se vindece de ei, de aceşti mărunți, cu sufletele sterpe de ființa neamului lor…
  Cum ar fi fost azi România dacă ei ar fi ales să nu fie mărunți?

 13. Trebuie sa asculti comentarile securistilor Pieleanu si Chiriac! Numai miere!

 14. Pentru mine e clar:
  Helvig a demisionat acum ca sa fie pregatit pentru candidatura la prezidentialele de anul viitor…

 15. Cred ca nu este nici un secret iar securicii, macar ei au aflat, astfel fiind shi el lucrat de diviziile lor internatzionalizate.
  Deci cand Rabyiile l-au decorat, i-au cerut ceva in schimb=ghisheft, care la IQ-ul lui, dar mai ales riscul de a fi intre ciokanul bolshevic shi nicovala goyimilor majoritari, l-a speriat asha de mult, ca a lasat-o balta, mai ales ca el nu este Alles!Bula 100%. Precis treaba murdara clocita de Rabyii, in Colonia noastra, este mult mai bine sa fie facuta de o coada de topor cu un IQ, mai jos, mai ales ca acum poate fi shi el ales Bula, acum cand pe moshia lui Rothschild, din lipsa de Colon ishti, s-a dat liber sa fie oricine doreshte sa fie Ales!Bula. La vecinii noshtri se vrea schimbarea miraculoasa in haretzul mare, dar ei vor ca toata Planeta sa ocoleasca Adevarul, de care fug ca de Drakul. Vorba mentorlui lui, nishte khazari…
  O zi buna.
  Con

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.