Comisia SRI nu este Izvorul Tămăduirii naţionale

Am văzut şi români fericiţi. Fericirea lor se datorează faptului că ei consideră că faimoasa Comisie de control al SRI, în noua sa componență, ar face în sfârşit treabă bună. Vrea să demaşte abuzurile Binomului şi îi audiază pe Udrea şi Băsescu în scopul de a afla crudul adevăr. Mare profesionist domnul Manda… Convocările la Comisie ale lui Băsescu şi Udrea sunt similare audierii, în calitate de martori inocenți, a lui Adolf Hitler şi a Evei Braun în scopul demascării crimelor naziştilor înfăptuite de Himmler şi Goering în calitate de şefi ai „Binomului“ nazist.

De fapt Binomul SRI – DNA a fost inventat şi înfăptuit de Băsescu şi a primit putere tot de la acesta, atunci când în CSAT i-a convins pe toţi să voteze împotriva Constituţiei, pentru implicarea SRI în anchetele penale ale DNA. Arestările şi condamnările se discutau în biroul preşedintelui României, după cum chiar el a recunoscut. Dacă nu era el şeful Binomului, atunci ce căuta Binomul la el în birou, să-i dea raportul despre viitoarele abuzuri?

Coldea şi Codruţa erau nişte nimeni în ploaie dacă nu îi inventa Băsescu. Iar Codruţa nu ajungea în veci la șefia DNA dacă Elena Udrea nu negocia cu Ponta, în numele Băsescului, numirea ei în această funcţie. Şi atunci, ce mai avea de spus în plus Udrea? Nimic! Şi nu a spus nimic nou. Bravo! Extraordinară realizare a Comisiei… Aştept şi audierea lui Băsescu. Sunt convinsă că o să spună adevărul și nu o să meargă, ca şi până acum, pe povestioara ridicolă, cum că Binomul nu a fost niciodată umilul sau slujitor. Iar marmota împacheta ciocolata în staniol…

Sunt Băsescu şi Udrea victimele Binomului? Posibil. Când creşti un pitbull şi îl înveţi să-ţi sfâşie adversarii, este foarte probabil să sfârşeşti şi tu în colţii lui ascuţiţi… Vorba ceea, ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Sunt Băsescu şi Udrea martori de încredere? Să fim serioşi… Se spune cu încântare că faimoasa Comisie SRI nu mai face jocurile serviciului pe care trebuia să-l controleze. Dacă ar fi așa, atunci face alte jocuri. Şi numai de făcut jocurile unora sau altora nu ar trebui să se ocupe.

Revenind la oile noastre, nu trebuie să ne aşteptăm la minuni de la domnul Manda. Punctajul lui este identic cu cel primit de cei din comisia specială de anchetare a sufrageriei de interes naţional a generalului Oprea. Şi va avea acelaşi succes răsunător. Un mare fâs! Băieţii de la SRI sunt bine pregătiţi şi ştiu să-i joace atât de uşor pe toţi politicienii avizi de notorietate. SRI este pisica, iar politicianul, şoricelul. De atâţia ani fac asta, că s-au plictisit şi şi-au invitat victimele să le şcolească în academia lor, să mai ridice puţin nivelul jocului.

Dar politicienii noştri, fripturişti din născare, nu şi-au dat seama de oportunitatea oferită şi au cerut diplomele de absolvire fără că măcar să dea pe la cursuri. Aşa cum au făcut şi cu cele de masterat sau doctorat. Rămâne de aflat dacă Băsescu şi Lenuţa s-au folosit de SRI sau SRI-ul de ei. O întrebare similară a apărut după decembrie ’89. S-au folosit Ceauşescu şi Lenuţa de Securitate sau a fost cu totul invers? Și n-am primit niciun răspuns decent nici până acum…

Nu împărtăşesc optimismul celor care cred că s-a schimbat ceva pe la SRI sau în competenţa celor care au impresia că îl controlează. Comisia SRI nu este nici pe departe Izvorul Tămăduirii naţionale, nu va reuși să ne scape de securiștii care prin mijloacele lor specifice ne ucid destinele de atâtea zeci de ani. Nicio comisie de la noi nu ne va putea elibera prin descoperirea adevărului. Din simplul motiv că acesta se află departe, departe. La propriu! Mii de kilometri de uscat şi un ocean ne despart de el…

P.S.: Mai pe surse, mai pe față, a ieșit la iveală informația ca s-a întemeiat un parteneriat civil intre domnul Manda și domnul Hellvig. Înainte de a le ura „Casă de piatră!“, aștept să vad și reacția copilului rebel, respectiv partea militarizată a noii familii.

Recomanda
Simona Popescu 143 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Angajatii Brigazii Anti Tero a SRI vor fi cercetati penal pentru abuz in serviciu

  Tribunalul Militar Bucuresti a admis plangerea dl Nicolae Moldoveanu impotriva ordonanţei nr. 113/P/2015 din 31.07.2017 emisă de procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, ordonanţă menţinută prin ordonanţa nr. 56/II-2/2017 din data de 28.08.2017 emisă de prim-procurorul militar din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, având ca obiect infractiunea de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin. 1 C. pen. Desfiinţează ordonanţa nr. 113/P/2015 din 31.07.2017 emisă de procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi trimite cauza la procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru a completa urmărirea penală. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. Definitivă.

  http://portal.just.ro/753/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=75300000000000906&id_inst=753

 2. Daca esti , sa zicem, cobai, adica isi instruiesc pe tine cadrele in formare, si sunt destule cazuri in Romania, n-ai abosult nici o sansa sa scapi. N-ai cui te plange !

 3. Sigur că nu ne facem iluzii prea mari. Dar tonul batjocoritor față de intențiile domnului Manda de a fi Croitorașul cel viteaz care se ia la trântă cu balaurul care nu este binom, cum i se zice, ci polinom la numărul de capete prin care scuipă foc, otravă și pucioasă, seamănă a alceva. Seamănă a mesaj de descurajare și manipulare acoperită; -nu credeți ce spune că SRI-știi nepoții securiștilor sunt invincibili și dezvăluirile sunt cu voia unora dintre ei care se vor ei sefii la fel ca domnul Manda etc… Adică e agitație degeaba fiincă cum zicea ex președintele Ceaușescu, Comunismul a învins definitiv pe aceste meleaguri.

 4. BUN ARTICOLUL COMISIA NU VA FI IZVORUL TAMADUIRI NATIONALE, DAR CU SPRIJINUL UNOR ROMANI ADEVARATI ATIT DIN SRI CIT SI DIN JUSTITIE SE POATE INDREPTA LUCRURILE DACA DOMNUL HELLVIG NU A PICAT DEJA IN PLASA SRI-ISTILOR ABUZIVI, DACA NU POATE E BINE SA DEMISIONEZ. REFERITOR LA CINE PE CINE A CONDUS EU CRED CA BASESCU ESTE PRINCIPALUL AUTOR SI AL FORMARII BINOMULUI SI AL FOLOSIRI LUI DAR CU SPRIJINUL LUI COLDEA , MAIOR SI KOVESI, INCALCAREA CONSTITUTIEI ESTE CLARA DIN MOMENTUL HOT. IN CSAT. HOTARIRE CARE TREBUIE DESECRETIZATA. ASTPTAM DE LA COMISIE COMUNICATE PRECISE SI LA OBIECT.

  • Basescu este coautor, a finalizat o lucrare inceputa poate inainte de 1989 dar care este realizata „pas cu pas” de Iliescu si Magureanu , care au permis jefuirea Romaniei de catre aripa financiara a securitatii in cardasie cu „studentii” arabi, prinde viteza si schimba destinatia catre multinationale avand actionari in tarile „partenerilor strategici” o data cu modificarea Constitutiei in 2004. De altfel in forma specifica vedem acelasi lucru in tot estul Europei, „eliberat” de comunisti.

  • Unde e Iohaannis in aceasta ecuatie? Sau si el e cumva inca dinainte de 1989 in plasa securistilor? Daca nu, de ce nu face nimic pentru dezimputirea tarii, in sensul luptei cu „securitatea” si o lalaie cu anticoruptia? Despre Basescu, numai de bine, este si a fost clar de unde provenea si unde se situa.

 5. Iohanis, unde e? E unde ii convine intereselor lui si ale cui il propuse/sustine acolo de unde a realizar deja intelegerea pt al doilea mandat. I se vede pozitia ferma in sensul obtinerii noului mandat: nu vede nu aude nu stie. El vrea in continuare in acest joc, caci viseaza inca un mandat de obtinut prin acest system, cred e singurul cui nu-i convine destramarea systemului in acest moment cand isi cladise toate sperantele pe el, dupa daca ii iese pasenta lui poate in anumite conditii sa fie de accord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*