Concediere uriașă: 28.000 de angajați

Compania Walt Disney a anunțat că va concedia 28.000 de angajați, majoritatea din parcurile sale tematice din SUA, relatează BBC.

Disney a invocat numărul limitat de vizitatori și incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus drept motive pentru concedieri.

Parcurile tematice ale companiei au înregistat lovituri majore din cauza pandemiei. Disney și-a închis toate parcurile la începutul acestui an, odată cu răspândirea virusului, dar în prezent doar Disneyland din California rămâne închis.

„Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forței de muncă la segmentul Parcuri, experiențe și produse la toate nivelurile”, a declarat într-un comunicat Josh D’Amaro, președintele unității de parcuri.

Disney are și parcuri și în Shanghai, Hong Kong, Tokyo și Paris, care nu sunt afectate de anunț.

Hong Kong Disney s-a redeschis săptămâna trecută, după o a doua închidere în iulie, din cauza unei creșteri a cazurilor Covid-19.

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni până la 27 iunie, veniturile pentru divizia de parcuri, experiențe și produse scăzând cu 85% comparativ cu același trimestru din 2019.

D’Amaro a declarat că problemele companiei au fost „agravate în California din cauza refuzului statului de a ridica restricțiile care ar permite Disneyland să se redeschidă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Citez din spusele unei momai in viata: „fiecare guvern al tarilor, este obligat sa ia masuri urgent,decimare globala merkel 2018-2019”. Va mirati de ceea ce se intampla? Eu nu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.