Concesia făcută de CCR

Dacă o bună bucată de vreme Curtea Constituțională a României fost un câine de pază al Constituției și și-a atras toată mînia celor care se împiedicau de ea, dacă a fost acuzată ca fiind un instrument politic și mai puțin juridic și s-a muncit la greu pentru minimalizarea rolului său, iacă am ajuns să o trăim și pe asta. Curtea Constituțională a României și-a făcut-o singură! Și-a mai înmuiat mușchii. Pentru cazurile de nerespectare a deciziilor, CCR s-a grăbit să fie mai îngăduitoare. Adică a decis să dea judecătorilor un mare semn de concesie. Ajunge amenințarea cu pensiile și cu durata de pensionare, ce le mai trebuie și sancțiuni!

Pentru pomenita nerespectare a deciziilor CCR, judecătorii nu vor fi sancționați, urmînd ca atacarea nerespectării să atragă după sine nulitatea sentinței. Decizia fie devine nulă, fie scapă pe baza ambalajului european. Cu alte cuvinte, s-ar putea să însemne o altă atitudine, gen, nu te sancționăm dar desființăm hotărîrea.

În cazul acesta, nu mai este CCR un instrument politic? Nu mai apără Constituția României la fel de hotărît? Nu știu să răspund juridic dar mie mi se pare că decizia recentă marchează trecerea de la apărarea Constituției la un fel de veghere a ei, să-i zicem cordială. O veghează și este de acord cu interpretările în funcție de nevoi.

În felul acesta, CCR și-a îndulcit prerogativele trăgînd cu urechea și cu coada ochiului la așa zisul factor extern, adică la comenzile de la Bruxelles și de Strasbourg. La CCR mai rămîn mărunțișurile.

În urmă cu 10 ani, CCR stabilea că „ignorarea deciziilor CCR de către magistrați nu este compatibila cu principiile statului de drept„. Acuma este! Deciziile CCR pot fi ignorate, încălcate, ca legile. Nu te sancționează nici dracu’! Ba, dacă sentințele se pupă cu linia de la Bruxelles, și legea și deciziile CCR pot ajunge la coș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 49

59 de Comentarii

 1. ,,,multe decizii care ar trebui luate de UMANITATE nu se iau,omenirea se îngroapă singură .În acest caz-DESFINȚAȚI CURTEA CONSTITUȚIONALĂ!

 2. **Pentru pomenita nerespectare a deciziilor CCR, judecătorii nu vor fi sancționați, urmînd ca atacarea nerespectării să atragă după sine nulitatea sentinței. Decizia fie devine nulă, fie scapă pe baza ambalajului european. Cu alte cuvinte, s-ar putea să însemne o altă atitudine, gen, nu te sancționăm dar desființăm hotărîrea.** cine sa mai desfiinteze hotararile daca adevaratii judecatori sunt inlocuiti pe banda rulanta cu noii soroshei, s cla vi ai sistemului care deserveste Romania si Natia Romana? Si iaca asa vor incepe procese nesfarsite, pe banii cui? Romanii saracesc crancen pe zi ce trece. Practic JUSTITIA A FOST DESFIINTATA, In ex Romania ar trebui atunci desfiintate TOATE institutiile atat timp cat Romania NU mai este decat teritoriu. Colonie. Pentru ce sa mai ai anaf, militie, armata, camd ABSOLUT TOT VINE DE LA P ED O-U I_E?…Romanii NU vor si habar n-au de DREPTURILE LOR FUNDAMENTALE. REFUZA SA RIDICE PENTRU DREPTURILE LOR. Darmite sa se judece? ha! Obligatia fara sanctiune nu are nici un efect…

 3. Ccr a fost ultima linie de aparare in fata diktatelor criminale de la brucsels in timpul pandemiei. Sa vedem acum cine ne mai apara

 4. ERA DE ASTEPTAT CA CCR SA DEVINA „COUR PAPIER-UL” LEPREI GALBENE PNL-EPRE SI AL CIUMEI ROSII PSD CU BOZGORII LA PACHET ODATA CU NUMIREA NOII GASTI DE „JUDECATORI CCR” DE DUETUL ANTIROMAN SI TRADATOR FATA DE ROMANIA ..CIUCALACU… SI STAPANUL LOR ANTIROMAN WERNER ROBOTUL MULTIFUNCTIONAL AL M…UE..

 5. Cel ce trădează Patria lui, este asemeni celui care-şi ucide MAMA! CRIMINALI sunt cu toții şi trebuie să priceapă că toate se vor răsfrânge, la un moment dat, asupra lor și asupra a ceea ce au ei mai drag, căci aşa e lumea aceasta dată, la orice plată să vină și o răsplată! Ei, cei nedemni şi fără de rost de-acum, ticăloşii zilelor noastre, au înfipt pumnalul mișelește în trupul tot mai firav al țării! Fie-le lor după faptele lor!

 6. Odata cu plecarea lui Dorneanu si Pivniceru, curtea s-a deprofesionalizat total. Nici unul din cei de acum nu este pe meserie. Iar cand nu stii carte esti disciplinat si mai ales indatoritor fata de cei care te-au impins nemeritat acolo. De fapt vor fi someri pentru ca Romania are acum Curtea Europeana.

 7. CCR a ajuns precum Curtea de Conturi care stabileste prejudiciul dar nu mai poate initia ancheta penala, ca i s-a luat dreptul asta. Adica forma fara fond.

 8. ccr – inventie care are rolul de a acoperi matrapalzicurile facute de alesii neamurilor .Pentru aputea fi eficienta inventatorilor , este fooooooarte normal ca ai sai 9 membri sa fie numiti politruceste .Auzi si te minuneaza , nu baba din capatul ulitei , nu manelistul insetat ci tocmai parlamentul neamurilor da legi neconstitionale , iar de raspuns doar politruc , adica ZERO .

 9. S a creat un precedent, acum doamna Alina Gorghiu si Marcel Ciolacu cu aportul celor de UDMR au reusit sa saboteze calificat noitiunea de Apararea Constitutie din carta fundamentala a statului numita Constitutia Romaniei iar onor intelectualii de la conducerea CCR au obtinut in schimb pentru magistrati si procurori imunitate pe zona de pensii super-europene si alte dividente fara a raspunde penal, material de corectitudinea activitatile profesionale.
  Dreptul ca cetateanul roman sa aiba acces la educatie, sanatate, apararea istoriei si patrimoniului national sau a familiei crestine, tec, tot ceea ce ne caracterizeaza devine deja o marota aflata la dipsozitia Bruxelului, Parisului, Budapestei, si mai tarziu a Kievului, bravo si domnului ministru al justitiei – Predoiu sa nu uitam, chiar ca meritam sa fim dispretuiti de ai nostri parteneri si aliati pentru cat suntem de naivi sa credem ca am tras un loz castigtator.

 10. În conjuctura actuală când toți fac, tot mai des, apel la CJUE sau Comisia de la Venețîa CCR a devenit o instituție cu un obiect de activitate incert (deciziile sale devin opționale(?!)) în ciuda faptului că este prevăzută de Constituție iar efectele încep să se vadă.

 11. Când intri în horă, joci cum ți se cântă. Dacă în 2007 am vrut UE, acum trebuie să ne supunem deciziilor de la Bruxelles. “Statele membre“ nu sunt state, sunt județe europene, fără “suveranitate“. (De aia au votat englezii nebuni pentru Brexit…)

 12. „Dulaul de paza al Constitutiei” A FOST FATAT FARA DINTI! Aspect esential ce prin insusi acest caracter era fatal sa-i scape lui nea Cornel caruia-i place sa se pierda-n amanunte, acestea avand ceva „dracesc/diavolesc” in ele care-l incita…In primul rand
  CCR degeaba ar judeca si decide drept si nu stramb pt ca NU DISPUNE DE MECANISMELE necesare IMPUNERII deciziilor!!! Unul dintre aspectele care ii demasca pe compilatorii legii fubdamentale, domnia bunul plac nomenclaturist securist fiind asigurata!!! Si pt ca nu li s-a parut suficient slugilor lui Ilici GENOCID, CCR NICI NU SE POATE AUTOSESIZA, fiind condamnat astfel la o alta, mult mai jenanta NEPUTINTA! Un fapt nu inteleg la nea Cornel, in ce priveste afectiunea pentru „dulaii de paza”, contradictia dintre
  blandetea aproape paterna cu care ii mangaie pe dulaii dinainte de 2004 ai PeeSeeDee-ului si severitatea fatza de dulaii dresati sub bagheta Basaului si a mostenitorului testamentar Alogenul Secu-i, cu toate ca PSD-ul nu-i poate fi scos din suflet, nescapand
  nicio ocazie sa-l sanctioneze, mai ales de cand Dragnea l-a demascat pe omul sekuku basoide Del Ponte…

 13. Statele din UE au diferite grade de suveranitate. De la un grad ridicat, precum o Germanie care poate cheltui sute de miliarde de euro pentru a-si proteja partial populatia de scumpirile la energie. Pana la un grad minim de suveranitate, exclusiv formal, in cazul statelor care practica cedari sistematice, pentru a-si proteja doar elita provinciala si frustrata. Transformarea CCR intr-un fel de ANRE e doar rezultatul unui lung proces de de-suveranizare, initiat in anii ’90 de tovarasii protocronisti care sunt acum patrioti occidentali. Si constitutionali.

 14. sediu, conditii, salarii uriase si…erata din noapte si poate altele, plini de bani si cu o constiinta incarcata de ceea ce poate au facut sau n-au facut pt ca oricum nu ma pricep…norocul unora dintre noi este ca mai avem un neuron, o inima si amprenta apei in care ne-am format/trait si acele spirale unice…

 15. avem obisnuitele concluzii pesimist-defetiste
  de la nea cornel pt. lumpeni.
  (mai mai sa juri ca nea cornel,cortel
  se pricepe,ca a facut Critica in fata CCR)

  -acum 2 ani jumate CCR a Decis ca prezidentu Klaus
  („stare de urgenta”, „imputernicire”, „decretu”…)
  a actionat „ultra vires”- cu abuz de putere
  NUMAI CA
  nimeni nu s-a luat inca de cwr in sus sa intrebe pushlamaua:
  -de ce ai scos Armate pe strazile Bucurestiului?

  -partidul de haur cica are 3 milioane de semnaturi
  prin care unii cere demiterea prezidentului, referenduum:
  ce se mai aude?

 16. Dragă domnule Cornel Nistorescu te rog frumos semnează un decret pentru revizuirea Constituției Republicii Cotidianul.
  Exista un paranoic care postează agresiv același comentariu agresiv la adresa inteligenței noastre, cititori și ziariști, deopotrivă
  Nu dau nume, dar umblă cu gura plină de Comintern, iar xsub alt nick, ne jignește țara la modul frivol, excesiv și redundant.
  Deontologia te obligă, nu lăsa un mormoloc sa își facă de cap pe forum și să își bată joc de faima cotidianul.
  O zi plină de bucurii și împliniri alături de redactori și comentatori.

 17. E doar primul pas spre o constitutie UE imperiala 😉 😉 😉
  pe care popoarele UE au deja refuzato si-o inca refuza DEMOCRATÌC !
  Ce s-a refuzat DEMOCRATIC prin REFEREDUMURI tinute in tarile UE (=s-a refuzat DEja ca constitutiile statale ale membrilor UE sa fie SUB juristictia unei PSEUDO-CONSTITUTII a UE)
  va fi bagat ACUM-in-CRIZA 😀 pe din dos … pas-cu-pas … si ne-DEMOCRATIC-referendar NU printr-un nou REFERENDUM la nivelul UE … 😀 !
  De ce asta CORNELE ?
  Pentru ca asa se firebe …BROASCA ! 😛
  [pas-cu-pas anihilarea constituriilor tarilor membre imperiului ne-votat bruxellez 😉 in favoarea unei pseudo-constitutii cu adevarat IMPERIAL-dictate 🙂 !]

  Oare 😀 chiar nu vede nimeni ce se intampla ? … sau e ORDIN la tacere ! Cornele !
  😀 😀 😀

 18. „Drag de România spune:
  11 NOIEMBRIE 2022 LA 12:56
  Dragă domnule Cornel Nistorescu te rog frumos semnează un decret pentru revizuirea Constituției Republicii Cotidianul.
  Exista un (editat) care postează agresiv același comentariu agresiv la adresa inteligenței noastre, cititori și ziariști, deopotrivă
  Nu dau nume, dar umblă cu gura plină de Comintern, iar xsub alt nick, ne jignește țara la modul frivol, excesiv și redundant.
  Deontologia te obligă, nu lăsa un mormoloc sa își facă de cap pe forum și să își bată joc de faima cotidianul.
  O zi plină de bucurii și împliniri alături de redactori și comentatori.”
  L-am observat si eu insa nu-s de acord cu restrictia libertatii de exprimare … ar fi o INCHIZITIE pseudo-morala
  si-n COMUNISM era la fel … totul era OK daca ziceai ce zice partidul
  istoric insa … taman nataraii astia nebuni … scot PERLE in mizeriile lor in timp !
  Nebunii schimba lumea nu CONFORMISTII !
  Oile negre gandesc, oile mioritice doar-si asuma ! 😀

 19. Era previzibil sa se ajunga aici. CCR s-a pus in slujba infractorilor , mai ales cei din politica .
  Asta cu prescriptia, in fapt o amnistie „soft” a umplut paharu’. Sentintele sunt „dirijate” de legile strambe si de interpretarea lor „constitutionala” de catre CCR , magistratii fiind manati astfel ca oile la strunga . Evident ca UE care trimite zeci de miliarde trogloditilor pentru reforme ( pe care coalitia lu’ peste nici nu se gandeste sa le faca , numai banii sa-i pape ), le-a transmis elegant sa lase judecatorii sa aplice legislatia UE in privinta fondurilor acordate de ei ca CCR a ajuns spalatoria borfasilor. Fiind la impuse CCR ,ca o cocota ce a ajuns, nu putea decat sa presteze in consecinta.
  Spera , ca intotdeauna pe Dambovita, ca nu se poate compromite indiferent cate compromisuri face .

 20. URA FATZA de ROMANIA, e un prostac extremist al Securitatii ceausiste care se multiplica pe banda rulanta turband din toti porii
  pseudonimelor cand aude de Comintern/Partidul mondial si de IDEOLOGIA GENOCIDULUI marxist/bolsevica/nazist/legionara… Iar cand
  i/li se aminteste de Securitatea care e in tot si in toate ii loveste shlogul…Nationalismul lor e ceausist, iar patriotismul
  bolsevic, adica sovietic!!! Pt acest rene-poiet ratat antisemitismul e seva cu care se adapa si rezolva dilema responsabilitatii
  pentru GENOCIDELE ultimilor aproape doua sute ani, dirijand-o de la Marx-Engels-Lenin-Stalin-Hrusciov-Dej-Brejnev-Ceausescu-Gorby-Ilici
  GENOCID, cu totii CRIMINALI CONTRA UMANITATII, in directia „jidanilor/khazarilor”!!! Ei neaga HOLOCAUSTUL, dar si POGROMURILE LEGIONARE
  si BOLSEVICE!!! De cand l-a batut Dumnezeu turbarea ideologica i s-a transformat in dementa pentru ca nu a fost niciodata capabil,
  ca si camarazii, sa-si justifice delirul dogmatic legandu-l cu tica losie de trecutul istoric milenar al Romaniei GENERICE cu care nu are nicio legatura!!!

 21. În 11. 11.1918, a fost semnată pacea care încheia primul război mondial, fix la orele 11.
  Azi, veteranii armatei române, au omagiat, cu bujorul romanesc în piept, sacrificiul soldaților ce au luptat pentru libertatea și demnitatea noastră ca popor.
  Cu respect și mândrie, să ne aducem aminte că avem o țară ce trebuie să o lăsăm întreagă urmașilor urmașilor noștri, așa să ne ajute Dumnezeu.

 22. in Spania exista chiar si politie constitutionala. Mda, acolo si monarhia e constitutionala…

 23. De acord, să nu fie nimeni cenzurat, dar să fie blocat, să fie un singur comentariu, cele repetitive la același articol,, trimise la coș. Și încă ceva :un sistem de notare al comentariilor. Cred că Radu Humor a avut ideea și o susțin.

 24. @mishteau
  Curtea Constituțioanala depinde in ce tzara este.
  In Germani asa o aberațiile acceptata de CCR ar fi de neconceput in Ro e fireasca . O sa ma intrebi de ce ?
  Deoare in Ro rolul sau nu e și apărarea Constituției de decizii aberanta ale judecătorilor ci reducerea la tăcerea politrucianista a hahaha “detapajelor populiste” din chestia aia care scapă controlului metropolei coloniei de mana a n-șpea care e cociocul “progresistilor “ degrabă sugator a prohap euro-atlantist

  Si de aceea CCR ului i s-a zis clar și cu șantaj aplicat sa își bage mintzile-n cap și sa își fata de scopul real alocat lui aceea de bată prin câte fosta puterea care a numit 66% din membri săi cenzurează actuala pietre și nu o lasa sa facă ceea ce a promis cetatzenilor României și a obtzinut votul lor ca o sa facă .

  Scopul CCR nu e sa “apere constituția” ci sa “futa majoritatea parlamentara” S-o sa o împiedice sa își exercite mandatul cu care a fost aleasa.

  Iar CCR a zis : “am intzeles sa trăiți conașule”

  Minunat, cui nu-i place sa facă ceva.
  Noi restul nu ne batem capul cu slugile de la Bukresh a adevăraților stăpâni ai României.
  Noi restul mergem “direct la tzinta” și tăiem Lanzul sclaviei coloniale care a priponit România in pozitzia de capra buna de belit.

  “Direct la țintă” dar nu cu Săgeata Galbena

 25. LEGE nr. 47 din 18 mai 1992 (**republicată**)
  privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale.
  CCR tocmai a incalcat Constitutia in care se spune „ARTICOLUL 142(1) Curtea Constituţională este garantul supremaţiei Constituţiei.”
  In legea sa mentionata mai sus si care contravine Constitutiei ,”ART.3 se prevede (1) Atribuțiile Curții Constituționale sunt cele stabilite de Constituție și de prezenta lege.
  (2) În exercitarea atribuțiilor care îi revin Curtea Constituțională este singura în drept să hotărască asupra competenței sale.
  (3) Competența Curții Constituționale, stabilită potrivit alin. (2), nu poate fi contestată de nicio autoritate publică.”
  Cind a aparut acest art.3/Lg.47/1992,nimeni nu stie ,se pierde in pintecele hatisului despre care acel Consiliu Legislativ nu stie nimic ci stiu doar ce tin la secret articole false,aparute din neantul „legislativ”securistic in care suntem scufundati .
  Cert este ca CCR isi poate aroga „orice competenta vrea”cf.preve de mai sus!
  A ales sa Nu mai fie garantul Constitutiei ci „VEGHETOR”.Gind la gind cu cel ramas pe post de „Garant”,cu Iohannis care cu ocazia depunerii juramintului de catre Mihaela Ciochină, Laura-Iuliana Scântei şi Bogdan Licu nou numiti ca juzi la CCR,le spunea:”doresc succes tuturor împreună ,vă doresc să VEGHEATI la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România”.
  Deci CCR nu mai este Garantul Constitutiei ,Nu mai are Jurisdictia LegaLA pt.ca RENUNTAT LA ea,este „VEGHETOR BIBLIC VEGHIND STATUL DE NEDREPT” A cedat Garantia Constitutionala lui Iohannis,Judecatorilor si procurorilor,a cedat SUVERANITATEA ROMANIEI,care nu mai este stat de drept Constitutional!
  Gasca falsului revolutionar Marian Enache,a lui Scantei,LIcu si a altora,progresisti si globalisti-Trintori,Tradatori si ANtiromani,punind umarul la incalcarea Constitutiei si a Statului de DREPT! RUSINE SA VA FIE,IN VECI!

 26. Vezi ca e ILOGIC si INCOHERENT ce fac NECOSTITUTIONAL , vezi ce spune Dan aici :
  „Dan spune:
  9 NOIEMBRIE 2022 LA 22:54
  CCR a decis că este obligatoriu ca deciziile ei să nu fie considerate obligatorii ?”
  CCR …cum era ea omenesc corictibila … nu putea lua decizii in afara CONSTITUTIEI TARII …
  acum si-a asumat ABDURD imposbilitatea (de constitutia Ro interzisa) de-a analiza constitutional u ele DECIZII:
  „DEMOCRATIC 😉 mai-egale-decat-altele ”
  UE vrea s-o bage de-o pseudo-constitutie UE-imperiala pe usa propag

 27. andistica din dos !
  Aluia de mai su care ce cu_
  UE NE DA MILIARDE ?
  O singura intrerbare: CAT AM DAT NOI MILIARDE si nu doar atat ci si privilegi de miliarde + sistemul bancar al Romaniei …UE-aue care „ne da” ?
  Auzi …de TROLL-ii rusnaci stiam … dar ca exsita si TROLL-i bruxellezi care faca propoaganda anti-romaneasca (=”UE ne da miliarde de aia trebuie sda-i ascultam PORUNCILE NEDREPTE dar platite de ea cu miliarde… 🙁 ) de trolii astai inca nu stiam !
  Auzi BRE:”john spune:
  11 NOIEMB

 28. RIE 2022 LA 14:10″
  NU TI-E RUSINE ? 😀 😀 😀
  😛
  _______________
  Cat am dat noi direct si INDIRECT …UE-auei …in sute de miliarde de EURO
  si cat am primit direct si INDIRECT de la …UE-aua !
  JOHN-ule !
  😀

 29. Te asigur inn cunostinta de cauza ca ce cei ce-au sapat acum „GROAPA ” asta vor avea daca nu pe ei …prieteni si aliatii lor curand cazuti in ea !
  E OK ca Romania si-a pus OUALE in mai multe cosuri !
  Si …@ileana …inca ceva :
  – CEL MAI PERICULOS LUCRU PENTRU O DEMOCRATIE e nu MAJORITATEA versus MINORITATEA ! ( astoa cred prostii 😀 )
  ci taman ce-i de-o vreme DISTRUCTIV la americani …2-OUA MAJORITATI CARE SE BAT PE CIOLANUL FED al trilioanelor tiparite !

  MUlti nu inteleg ! Situatia de PAT (ca la sah = PAT!) inter-politic americana azi … va duxe sigur la un RAZBOI CIVIL !
  Fara tagada si fara false presupozitii …e deja electoral clar ca oricat ar investii unii in propaganda si mass-media si oricat ar
  cenzura … adevarsarii lor LE sunt REAL …numeric EGALI !

  DEMOCRATIA e construita ideologic ca … impunerea pofetlor MAJORITATII unei minoritatii obligata la compromisuri !
  IN USA nu exista MINORITATE …am avut vreme cativa ani sa vedem ca USA e intr-o BALANSARE-INSTABILA pentru ca fortele sunt egal
  ne-doritoare de COMPROMIS !
  O tara careia i-e imposibil COMPROMISUL e condamnata la „6 ianuarie” …repetitiv ! Pana una dintre MAJORITATI inceteaza sa-i fie numeric egala celeilalte !
  🙁
  MDA … dupa OCCUPAY WALL STREET si „6 ianuarie” si …”victoria” 😀 (putin mai pot azi !) detinatorilor de mass-media
  USA e condamnata la ce va urma …in CRIZA CARE DE ABIA VINEEEE (asta uita multi …criza de-abia vineeee ! 🙁 )
  IUBESC USA … insa nu-s orb sa vada ce-o irreversibil pashte !
  SHALOM !
  @ileana

 30. @john
  gandeste-te CAPITALIST doar la PLUS-VALOAREA cadou „LOR”
  data de cei 5 milioane de romani muncind in UE
  dar avand bani trimis in tara
  tot in banci UE 😀 !
  si vezi cine-i palalitul in cazul „miliardelor date de la UE din bzunarul UE” 🙁
  TROLL-ule bun pen’ca …bruxellez !

 31. Nu stie @JOHN ce-i „PLUS_VALOAREA” el stie doar de … SALAR 🙁
  el e cu bomboanele-agricole si marginea shantzului … cu ochii lacrimand-belitzi dupa
  GAGICI !
  😀

 32. Oana, 29 de ani. La 27 de ani a avut un AVC. „Lupta mea adevărată a început după ce am ieșit din spital. Fericirea e când am mâncat pizza fără să îmi mușc limba, când am mângâiat o pisică”
  Una din 6 persoane va suferi un accident vascular cerebral pe parcursul vieții.
  Aproape 60- 70 de mii de români suferă un AVC într-un an, arată statisticile.

  S-a lansat campania: „timpul inseamna viata”.

  Cineva a avut barbatia sa recunoasca, fara sa se planga, atragand in felul acesta atentia asupra unei probleme serioasa de sanatate.

  Charlie, tu ai lasitatea de a-l ataca pe aceasta tema. Cum ti se pare atitudinea ta? Numeste-o tu!

  Cand ne faci apelul si numesti o lista intreaga de comentatori parca i-ai pune la gazeta de perete, ma amuza.
  Cand posteaza altcineva in locul tau (imi dau seama dupa stil) ma intreb ce s-a intamplat cu tine. Esti un coleg de comentarii si-mi doresc ca toti sa fiti bine.
  Tie-ti lipsesc multe trasaturi de colegialitate normala dar asta de a infiera pe cineva care a avut barbatia sa atraga atentia asupra unei afectiuni ata de grava, mi se pare de o mare josnicie.

 33. —CCR,S-A ÎNCOLONAT POLITIC,NU ACUM CI,DELA GENEZA SA.VĂ RECOMAND,CU MULTĂ LARGHEȚE,CITIȚI CÂT PUTEȚI DE ATENT,
  *GENEZA*CONSTITUȚIEI *TRUDITĂ DE ADEVĂRATUL ROMÂN JURIST*(CARE S-A APUCAT DE ACEASTĂ MĂRTURISIRE ȘTIIND BINE ȘI
  PRECIS,CĂ NU VA MAI TRĂII MULT).CU ADEVĂRAT,I-SE ZICEA=PĂRINTELE CONSTITUȚIEI=(L-AU ROS DUȘMANI PÂNĂ S-A DUS).
  —AM ASISTAT LA MULTE NUMIRI,ÎNSĂUNAȚI POLITIC,NE AVÂND PREGĂTIRE DE JUDECĂTOR-PRACTICANT PROVENIȚI DIRECT DIN RÂNDURILE ACELOR JUDECĂTORI AUTENTICI.(CU DOUĂ TREI EXCEPȚII DAR,TOT POLITICE)…
  —CU GÂNDUL MĂ DUC LA JURIȘTII PE CARE *DEJ* I-A PUS PE ALȚI JURIȘTI SĂ-I DUCĂ LA *POARTA ALBĂ*(CANAL).
  —TOT*DEJ*INTRODUSESE *ASESORULPOPULAR*PE LÂNGĂ TRIBUNALUL POPOPRULUI.
  —CU REGET MĂ GÂNDESC LA INVOLUȚIA ECONOMICĂ,DEMOGRAFICĂ,UNDE,JUSTIȚIA,CHIAR DUPĂ*89,S-A AFIRMAT TOTAL NEGATIV.

 34. Sfinte Mina, azi, de ziua ta, rotește ochii peste comentariile de pe acest forum și altoieste pe cei care urăsc România și nu le place sintagma „drag de România”. Caută și daruieste-le minim o minte de maidanez, dă-le un șut, căci un șut e un pas înainte pentru ei.
  Mi dă-le un căruț nou de butelii și o bonă nouă, aia veche a fost clasată, dată la reformă.

 35. De ce nu se năruie încă țara – eroii nevăzuți pe care se ține România.

  „O bucătăreasă de la un liceu din Bârlad, o femeie care lucrează într-un centru de copii cu vulnerabilități și alți câțiva oameni care n-au plagiat nimic în viața lor.

  Când mergi prin satele țării, vezi copii mergând pe jos între sate zeci de kilometri și știi că niște inconștienți cinici la București au decis tăierea burselor pentru copiii de țărani și că au buget pentru decontarea drumului magistraților și politicienilor, dar nu și al copiilor de țărani și proletariatului periferic, te întrebi pentru cine fac ei legi?

  Există o categorie de oameni undeva în spate, pe care nimeni nu-i știe, prost plătiți, dar care fac lucruri fundamentale.

  Doamna Adriana gătește zilnic pentru 170 de copii, fara ajutoare.

  Cristinel, a absolvit liceul de mecanică și electrotehnică – a fost olimpic pe domeniu, dar acum reface mașini vechi din nimic: are zeci de mașini recondiționate. Poate construi orice tip de case. E genul care poate face orice din nimic: cred că și o țară ar reface – precum albinele lui când roiesc.
  Mirela, faptul că avem copii cu boli incurabile, de obicei nu este alegerea noastră – dar felul în care-i îngrijim e alegerea noastră.

  Costel e un om atât de priceput și bun, că la fiecare 5 ani e schimbat din postul pe care-l are. De ce? Pentru că șefii s-au prins: dacă vrei să faci din rahat bici, îl aduci pe Costel…. ” Vasile Ernu

 36. Abia acum Romania si-a recunoscut si, mai ales, si-a asumat clar si fara nici un dubiu statutul de tara in care nu mai exista statul de drept. Daca „legea fundamentala” a devenit „flexibila” si nu mai functioneaza decat in raport de „nevoi” si interese de grup, care este temeiul legal in baza caruia se legitimeaza capitza de legi care pretind ca ar reglementa si controla ca activitatile din diferite domenii (politic, economic, social, cultural, religios samd) se se circumscrie strict sferei legalitatii? Abia acum se justifica mult hulitul si rusinosul MCV. „Justitia” din Romania s-a transformat peste noapte intr-o corabie fara carma si fara instrumente de navigatie, care trebuie monitorizata strict pentru a nu o lua razna de tot. Abia acum Romania si-a recunoscut si asumat public statutul de COLONIE. Ramane doar de clarificat un amanunt minor: cine/unde este metropola!

 37. @mishteaux spune:
  11 NOIEMBRIE 2022 LA 16:11

  „„6 ianuarie” si …”victoria””,
  sa intelegem ca Rep.vor lua Senatul ?
  sa fie ! ?

 38. “În anul 2007, regimul comunist a fost condamnat în plenul Parlamentului României ca fiind ilegitim și criminal. Tribunalele Poporului și sentințele lor nu sunt și ele ilegitime și criminale? Câți nevinovați au fost trimiși în lagărele morții de comuniști? Câte dosare s-au inventat persoanelor care s-au opus fățiș instaurării regimului comunist în România? Avem încă un institut: Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, care cercetează tocmai asta. Se pare că nu are la dispoziție o legislație la fel de eficientă pentru a-i putea condamna pe cei găsiți vinovați. Și se pare că nimeni nu s-a gândit să-i urmărească și să-i pedepsească pe intelectualii care au sprijinit, au predat în școli și facultăți o ideologie criminală. Acuzatoarea publică din dosarul ziariștilor judecați de Tribunalul Poporului în perioada mai-iunie 1945, Alexandra Sidorovici — soția lui Silviu Brucan — spunea despre Nichifor Crainic că “este vinovat pentru că a dus o campanie de otrăvire a sufletelor, mai cu seamă a celor tinere, deoarece ca profesor universitar avea putința influenței asupra tineretului!” Conform legii din 2007, Radu Florian și fiul său Alexandru, profesori de socialism științific la Universitatea din București — primul timp de 50 de ani! — se fac vinovați de “otrăvirea sufletelor tinere”. Cum de nu se regăsesc pe lista lui Tismăneanu din raportul pe care Băsescu l-a citit în Parlamentul României?”

  Poate a sosit momentul ca bătrânul bolșevic Alexandru Florian să se retragă la pensie, obosit de vechile sale ranchiune. La urma urmei ar trebui să constate că românii ar putea să dea și altora lecții despre toleranță…

 39. Sigur ați vrut să scrieți “CAPITULAREA făcută de CCR”, dar ați folosit un termen împăciuitor. Practic Curtea Constituțională a României și-a decretat inutilitatea. Parlamentul ar trebui să o desființeze. Să stai 9 ani pe un salariu uriaș pe lângă o pensie la fel, vezi Livia Stanciu, pentru niște hotărâri consultative este nu numai imoral, dar și hoție.

 40. Daca legile si Constitutia sunt clare, asa cum ar trebui sa fie pentru ca se adreseaza oamenilor cu pregatire obisnuita , nu numai specialistilor de la CCR, atunci nu ar trebui sa apara probleme. In plus, se stie :”legile bune sunt legile care sunt valabile peste tot in lume”.Jurgen Habermas mai spune si ca „legile trebuie sa fie morale, ca sa fie acceptate de societate”. Inainte de a afirma ceva ar trebui verificat daca au fost respectate aceste conditii ( de ex, daca totul era clar, de ce au existat dispute si modificari la modul alcatuirii completelor specializate, ori de ce a fost necesar un prag la referendumul din 2012?) . Ramane de pus si intrebarea: politicienii, administratorii, CCR, media si propagandistii, si restul din institutii mai au nevoie de cetateni, sau sunt suficienti lor înșiși, iar ceilalti sunt vazuti doar in postura de contribuabili?

 41. ROMÂNIA … NU ESTE o țară „generica” … o COLONIE banală și cosmopolita a UNOR mari puteri STRĂINESTI sau MIGRATOARE/CĂLĂTOARE. Eventual pe lungă durată, ca o „monarhie ereditară” controlată de alte mari „puteri” STRĂINE ca cea dintre 1866-1947.
  ROMÂNIA este o țară având un TĂRÂM extrem de VARIAT (dpv. GEOGRAFIC) si BOGAT (în resurse terane și subterane), absolut ORIGINARA (dpv. ISTORIC ca un ACELAȘI TERITORIU străvechi locuit CONTINUU de peste 10.000 de ani, de către ACEEAȘI populație STRĂVECHE și MAJORITARĂ dpv. GENETIC/de peste 8.000 de ani), UNICĂ și UNITARĂ (dpv. LINGVISTIC, cu o proto-scriere neolitica de 7500 de ani, și o limbă UNICĂ PIE proto-geto-dacică pre-latină de tip satem de 5000 de ani), ORIGINALĂ (avand CIVILIZATII și CULTURI străvechi din epocile neolitice, geto-dacice, daco-românesti și românesti; avand RELIGII străvechi monoteiste pre-creștină/geto-dacică/500 BC, paleo-creștină/50 AD, creștină de rit Bizantin/325 AD, creștin-ortodoxă/1054 AD).
  ROMÂNIA este o ȚARĂ UNICĂ si UNITARĂ in TOT spațiul EUROPEAN și mondial… o INSULĂ de LATINITATE intr-o mare slavă și o INSULĂ de PRE-latinitate de tip SATEM intr-o mare de latinitate de tip centum.
  DECI … ROMÂNIA este o țară UNICĂ …care SFIDEAZĂ obișnuitul, banalitatea și „generitatea” .

 42. INCA o dată …
  ROMÂNIA … NU ESTE o țară „generica” … o COLONIE banală și cosmopolita a UNOR mari puteri STRĂINESTI sau MIGRATOARE/CĂLĂTOARE. Eventual pe lungă durată, ca o „monarhie ereditară” controlată de alte mari „puteri” STRĂINE ca cea dintre 1866-1947.
  ROMÂNIA este o țară având un TĂRÂM extrem de VARIAT (dpv. GEOGRAFIC) si BOGAT (în resurse terane și subterane), absolut ORIGINARA (dpv. ISTORIC ca un ACELAȘI TERITORIU străvechi locuit CONTINUU de peste 10.000 de ani, de către ACEEAȘI populație STRĂVECHE și MAJORITARĂ dpv. GENETIC/de peste 8.000 de ani), UNICĂ și UNITARĂ (dpv. LINGVISTIC, cu o proto-scriere neolitica de 7500 de ani, și o limbă UNICĂ PIE proto-geto-dacică pre-latină de tip satem de 5000 de ani), ORIGINALĂ (avand CIVILIZATII și CULTURI străvechi din epocile neolitice, geto-dacice, daco-românesti și românesti; avand RELIGII străvechi monoteiste pre-creștină/geto-dacică/500 BC, paleo-creștină/50 AD, creștină de rit Bizantin/325 AD, creștin-ortodoxă/1054 AD).
  ROMÂNIA este o ȚARĂ UNICĂ si UNITARĂ in TOT spațiul EUROPEAN și mondial… o INSULĂ de LATINITATE intr-o mare slavă și o INSULĂ de PRE-latinitate de tip SATEM intr-o mare de latinitate de tip centum.
  DECI … ROMÂNIA este o țară UNICĂ …care SFIDEAZĂ obișnuitul, banalitatea și „generitatea” .

 43. Spre conformitatea termenului …
  Generic, generică.adjectiv
  Care aparține unei categorii întregi, privitor la o categorie întreagă (de ființe, obiecte, fenomene); care cuprinde toate cazurile de același fel.
  etimologie: limba franceză générique
  (DEX 2009)

 44. Prea multe concesii :
  „În fine, romanul a dat pept cu Turcul care’l ţinea în vasalitate de 400 de ani, şi-a recâştigat independinţa vitejește, atrăgându’şi laudele Europei, şi când sărmanul se credea scuturat de greutatea nenorocirilor, când se credea intrat într’o viaţă scutită de griji şi de lupte, iată că se găsește față cu o nouă ameninţare, față cu o nouă cumpănă, față cu năvălirea Israelită. Şi, ce-i mai îngriitor pentru el, față cu un verdict europen, un verdict ce pune în pericol viitorul lui, naţionalitatea lui, şi chiar avutul său strămoşesc, moşia lui!

  Ce este această nouă cumpănă? Ce este această nouă năvălire? Cine sunt năvălitorii, de unde vin, ce

  vreau? Şi cine este noul Moisi care’i conduce la noul pământ al făgăduinţei, aşezat astă-dată pe malurile Dunărei?…

  Ce sunt năvălitorii? Sunt un popor activ, inteligent, neobosit întru’ îndeplinirea misiunei sale; sunt adepţii celui mai orb fanatism religios; cei mai esclusivişti din toţi locuitorii pământului, cei mai neasimilabili cu celelalte popore ale lumei!… Credincioşi până la moarte religiei lor; şefii lor sunt Rabinii care edicteză legi speciale pentru ei; patria lor e Talmudul! Puterea lor e nemăsurată căci se reazămă şi se întemeiază pe două alte puteri: franmasoneria religiosă şi aurul!

  Mai multe la :
  https://www.incorectpolitic.com/discursul-lui-vasile-alecsandri-despre-chestiunea-israelita-si-demnitatea-nationala-in-sedinta-de-senat-din-10-octombrie-1879/

 45. Rugăciune Interesanta rugaciune catre iluzia Mina. Asta este mnezeul in care credeti? Sa fie razbunator. Dar ce, el nu stie sa se apere, il aparati voi de „pagani”? Cata prostie neamule dac.Si sf.Mina iti asculta rugaciunea ? Maine vedem multi loviti asa cum a facut Calistrat? Cu sfantul pumn. Marsh ma inapoiatule. Meri in islam ca departe de ei nu sunteti.

 46. Dacă tot au anulat obligativitatea respectării Constituției și a deciziilor CCR, acum guwernerul și parlamentul au posibilitatea de a elimina TOATE pensiile speciale, inclusiv pe cele ale judecătorilor CCR.

 47. Imi place cum se mira redactiile infiltrate cu tot felul de Charlici pusi sa deturneze, sa perturbe orice discutie serioasa pe o tema esentiala cu balele lui de infiltrat care sa anuleze prin aliasul ales orice solidarite sanatoasa si sa sustina la presedentia taranistilor exact marxistmul pe care se lauda ca-l uraste. Faceti curat cat mai existati, lumea s-a saturat de atata imputiciune de tip Cartianu.

 48. Prin această concesie, CCR, practic, se AUTODESFIINȚEAZĂ!!! Dar cine din grămada de mediocri care o alcătuiește să-și dea seama? La ce bun să le mai plătim salariile și pensiile pantagruelice, în disprețul total față de omul simplu și necazurile lui, sleit de puteri și nebăgat cu adevărat în seamă de ciripitorii de la PNL și baronii Munchausen de la PSD, care, cică, au intret la guvernare să salveze țara? O gramadă de trădători cum nu s-a mai pomenit în istoria europeană.

 49. Si DC CE mai primesc leafa ??? De ce nu sunt someri astia de la CC ???

 50. EXCELENT Discursul lui VLAHUTA despre „Chestiunea israelită și demnitatea națională” în ședinta de Senat din 10 octombrie 1879 !
  A rămas valabil și după WWI și Marea Unire de la 1919.
  A rămas valabil și după WWII.
  A rămas valabil și după anul 1947, anul „abdicarii regale” și a întemeierii noului Israel.
  A rămas valabil chiar si după Revoluția Românească din ’89, dar și astăzi.

 51. EXCELENT Discursul lui Vasile Alexandri despre „Chestiunea israelită și demnitatea națională” în ședinta de Senat din 10 octombrie 1879 !
  A rămas același discurs și la Eminescu, Caragiale, Vlahuță, Iorga … dar și astăzi.

 52. Rectificare …
  EXCELENT Discursul lui VASILE ALECSANDRI despre „Chestiunea israelită și demnitatea națională” în ședinta de Senat din 10 octombrie 1879 !
  Iar acel discurs a rămas același și la Eminescu, Caragiale, Vlahuță, Iorga. Fiind valabil și astăzi.

 53. „Și mai cu seama aceia asa de caracteristici din biata Galitie, de la izvorul evreilor nostri, unde s-a pastrat, in toata primitiva habotnicie a neamului, adevaratul tip al rasei.”
  (Alexandru Vlahuță, „În Țara” )

 54. „Și mai cu seama evreii aceia asa de caracteristici din biata Galitie, de la izvorul evreilor nostri, unde s-a pastrat, in toata primitiva habotnicie a neamului, adevaratul tip al rasei. ”
  (Alexandru Vlahuță, „În țara”)

 55. Românii nu respecta pe cei care nu ne respectă.
  Românii respectă doar pe cei care ne respectă și spiritualitatea celor majoritari pe acest târâm ROMÂNESC.

 56. DESPRE România cea „non-generica” care nu duce lipsă de situri arheologice și, an de an, specialiștii scot la iveală artefacte care fac posibilă studierea trecutului nostru.
  Anul trecut, în centrul orașului Cluj-Napoca, arheologii au găsit un mormânt neolitic vechi de 7.000 de ani.
  O săpătură de amploare din județul Neamț a „înviat” în urmă cu doi ani un sat preistoric care datează de acum 6.500 de ani.
  La Oradea, in urma lucrărilor derulate in 2022, s-a descoperit într-un mormânt, datând probabil de acum 6500 de ani, un tezaur unic în Europa: 169 de inele din aur, 800 de mărgele din sidef şi o brăţară plurispiralată din cupru.
  Recent, în localitatea Costești din județul Iași au fost scose la iveală o groapă-cuptor folosită pentru arderea sau coacerea ceramicii si morminte vechi de aproximativ 6.000 de ani.
  In județul Neamț, în urma unor săpături într-o movilă funerară, au fost identificate resturi umane arse, piese deosebite din bronz dintre secolele V-III BC.
  La începutul acestui an, arheologii vâlceni au descoperit urmele unei vechi așezări romane, o dovadă a conviețuirii soldaților romani cu geto-dacii înainte de începerea celui de-al Doilea Război Daco-Roman, între 102-105.
  La Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei, noi descoperiri arheologice se ițesc de sub fărâme de pământ. În 2017 era dezvăluit un edificiu de cult cu arhitectură monumentală, In 2020, a fost descoperit un alt edificiu mai vechi, într-un strat inferior de săpătură, ale cărui resturi incendiate au fost identificate pe suprafeţe mari.
  Si sa ne gandim ca populatiile noastre din Eneolitic (5500-4500 BC) corespund cu populatia geto-dacica (dintre sec. V BC-II AD) si cu cea Romaniei de astazi (dpv. genetic). DEH. ROMANIA cea „non-generica”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.