Contractul OMV-Petrom este o afacere antiamericană

După privatizarea Petrom, vânzătorul rămânea cu o parte din capitalul afacerii, dar contractul îi interzice expres părții române să vândă anume procente către SUA ori să tranzacționeze acțiuni pe bursele din SUA.

Fie și numai aceste precizări din contract și ne dăm seama de ce a fost secretizat după ce a fost parafat și printr-o lege votată de Parlamentul României. Contractul cu austriecii a fost făcut în interesul Rusiei, care s-a asigurat că nicio viitoare creștere de capital nu va putea conduce la o majoritate patronală americană.

În epoca aceea (2000-2004), Iliescu juca încă în beneficiul Moscovei, iar Năstase executa totul sub beneficiul șpăgilor, probabil. De altfel, Năstase a dat ordin ca firma americană care câștigase licitația să fie descalificată. Așa a rămas OMV singurul participant la privatizare și a cumpărat cu 2,3 miliarde de dolari o afacere de peste 10 miliarde.

Participarea firmelor americane la prima licitație dovedește că n-a existat o constrângere UE ca viitorul câștigător să fie OMV. OMV era un șoricel pe lângă elefantul Petrom. De la descalificarea americanilor a început războiul Ambasadei SUA cu corupția din România. Năstase a pierdut alegerile prezidențiale din 2004 în fața lui Băsescu, dar nici Băsescu nu a acceptat să pună voturile PDL pentru anularea legii cu privire la contractul dintre OMV și Petrom, care, în fapt, era o cedare pe nimic a industriei noastre de petrol și gaze.

În mandatul Timofte, SRI a raportat subevaluarea cruntă a Petromului, Senatul a pornit o lege de anulare a contractului, dar Camera Deputaților (decizională) nu a votat această intenție. Lasă că e antiamerican, acest contract este și profund antiromânesc.

Așadar, la ora privatizării Petrom, România a jucat pe mâna austriacă, prin OMV, prima firmă occidentală care a semnat un contract cu Gazprom.

În 2007, UE s-a grăbit să ne primească în clubul său ca nu cumva astfel de tărășenii să se repete. Tărășenia s-a repetat la Sidex. Nemulțumirea partenerului nostru strategic nu s-a stins totuși pâîn ziua de azi. Încrederea în clasa noastră politică a pierdut toate punctele albe.

De la o valoare de peste 10 miliarde de dolari la o vânzare de 2,3 miliarde era loc pentru șpăgi foarte mari, distribuite în multe conturi.

Atunci, acolo, România și-a cedat suveranitatea economică după reguli care nu existau în tratatele UE. Năstase-cinicul a traforat un aforism după tărășenie: cine are puterea economică în țară deține și puterea politică.

Traducerea acestui aforism, atunci, era că voința politică din România voia ca puterea politică să fie ranforsată în continuare de la Răsărit.

Acum, într-un conflict economic deschis între SUA și UE, cineva a decis ca și noi, neoficialii, să aflăm că și România a deschis acest conflict, la fel cum Germania îl deschisese importând masiv gaze din Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 27
Ioan Buduca 1114 Articole
Author

54 de Comentarii

 1. nu stiu daca este o afacere antiamericana da cu siguranta este o afacere antiromaneasca, la fel si asazisele liberalizari la gaze sau energie. PS gazele au scazut la jumate pe burse dar noi tot pretul maxim il platim.

 2. He, he,. Fugi mă și nu mă mai informa prostii,. Dar antiromânească nu este ?? Dar ce zici de contractul rătăcit pierdut Bechtel ??? Dar de noul tun, pe care poate-l veți dezbate peste 20 de ani, cu gazele din Marea Neagră ?? Deci nu știu de ce mai cumperi arme , devreme ce ești plin de tunuri,..mărețe..

 3. Nu e unica escrocherie prin lege cu dedicatie sau facuta direct de firma prin interpusi caposi strainezi, o sa gasiti in timp tot ce inseamna concesionare sau vanzare tara fara acceptul sai informarea cu lux de amanunte a cetatenilor din Romania, cat si neconstitutional. Toti au fost si au ramas setati pe distrugerea tarii si alungarea conationalilor. Am avut ocazia la informatii din sursa directa care au participat la aceste escrocherii dar si-au luat zborul sa nu fie complice la aceste manevre distrugatoare.

 4. Bine-nteles! Se stie ca din cauza rusilor sunt romanii mincinosi si shpagari si tot din cauza rusilor au pus intreaga tara la dispozitia americanilor. Se stie ca rusii i-au fortat pe romani sa-i roage pe americani sa-si aduca rachetele aici. D-aia nici nu ne primesc austriecii in Schengen, din cauza rusilor. Se stie ca premierul austriac e rus, nu?!?

 5. Mai contează romania, ciolacule? Unde este romania care are gaze in marea neagra, unde este prețul la benzina romaneasca daca omv petrom il creste dupamoftul vienez iar profitul se duce tot acolo fara taxe fara redevențe? Si mai vrei prim ministru? Nu ne aburi, da-ne petromul inapoi?

 6. Să fim serioși, este un contract antiromânesc ca majoritatea celor prin care s-a înstrăinat ‘mormanul de fiare vechi’ odată cu resursele naturale ale României, căte contracte de privatizare nu au fost / nu sunt trecute la ‘secret’ ???!!! In topic : nu se va întâmpla NIMIC că … ‘ așa e în tenis ‘, colonie, vorba lui Ilie Șerbănescu.

 7. Armată de ocupație, precum spuneam.Pentru idioții care mai numeau vreun partid ca „ai noștri”.Ei nu sunt ai noștri iar noi suntem pe nicăieri.Sistemul politic
  a devenit toxic, și nu numai în România.Nici austriacul de rând n-o duce mai bine, nici italianul, francezul, englezul, neamțul sau olandezul.De americani nici nu mai vorbesc.Vestul se cam surpă pentru omul de rând,.jefuit de clasa politică, jumulit la prețuri, scuipat în față dupa 8 ore de muncă, ca e „rasist”, înjunghiat, călcat cu mașina sau aruncat în aer de „diversitatea” care trăiește pe banii lui.La sfârșitul zilei își ia o porție de greieri prăjiți și o „buruiană” pe care o fumează visând cu ochii larg deschisi că are o casă a lui, o familie straight cu copii și e fericit.Cam ăsta e mărețul viitor schițat de”maimarii”(prin ce?!?) planetei.Încă mai exista o inerție a bunăstării în occident, iluzii și rezistență, dar dispar și astea cum au dispărut și altele în câțiva ani.

 8. Parlamentari trădători nenorociți. Vechi si noi.
  Toti sunteți plătiți din bani publici ca sa lucrați pentru bunăstarea romanilor, dar voi ați facilitat (ați închis ochii la) furturi de sute de miliarde in ăștia 33 de ani si v-ați luați mita.

 9. pitifelnicii de serviciu se jeluiesc ca sint lansate acuzatii spre ,,rusia,, care a fost ceea ce se numea urssdatorita sutelor de mii de kmp furati tuturor vecinilor !prin 1920 ,vecinii grijulii au crea Cominternul care a avut ca scop DESFINTAREA ROMANIEI , care a continuat si in 1964 cand a parut numitul ,,plan Valev,,=impartirea teritoriului ,tarii, vecinilor !Impotrivirea lui Gh.GH.Dej i-a adus in 1965 DECESUL ! aceiasi ,,prietenie ,, au manifestat-o de-a lungul istoriei prin rapirea teritoriilor ROMANESTI =1940 cand BASARABIA a fost rapita de stalin si ucraina ,doar 47.000kmp ! in 1989 ,,prienul,, din est a declansat lovitura de stat cu participarea unor TRADATORI : iliescu,newlander- roman,stanculescu, brucan,voican,seful securitatii de atunci,scolitii in urss,odraslele cominterniste =securiste care au fost recuperate si care au praduit tara si populatia ! tupeul scarnaviei care a desavarsit DISTRUGEREA = newlander,nastase,vacaroiu,gloata securista din psd,pnl ,usr !!

 10. Zicerea lui Nastase a fost corecta: cine are puterea economica, are puterea politica. Dar puterea politica a fost a fost confiscata in intregime de UE si chiar de NATO acum. Dar daca ne raportam strict la intern unde toti securistii au deveniti potenti oameni de afaceri imbogatindu-se spectaculos prin ingineriile mafiote puterea economica interna este la ei , deci putem afirma fara greseala ca puterea politica a fost si este la ei. Prin slugile lor din partide, fireste, iar ei fiind la randul lor slugile de incredere permanente ale celor de afara. Guvernantii se trec dar securistii raman.

 11. Nastase declara nonsalant zilele trecute, ca acest contract de vanzare a Petrom a fost avantajos din punct de vedere POLITIC ?! La orice contract, dar mai ales la anvergura acestuia, important este avantajul ECONOMICO-FINANCIAR. Restul sunt povesti pentru naivi.
  Stai si te intrebi ce au facut/fac, DNA si DIICOT, ambele competente pe diferite componente ale contractului.

 12. Nastase era antiamerican? Pai nu a dat Nastase la americanii de la Bechtel banii pe Autostrada neconstruita? Nu a dat Nastase Fondul Proprietatea americanilor? ….Vasazica e rau ca ne – au furat Austriecii in loc sa ne fure Americanii? Lasati tristetea, Americanii vor baga Romania in Razboi nu austriecii….Adevarul este ca NU doar politicienii au vandut Tara. Tara a vandut – o in principal Poporul dornic sa bea Coca Cola. Nu a protestat nimeni in strada la Privatizare si Vinderea Tarii.

 13. Si marmota invelea ciocolata cu un scut antibolovani performant, pe care-l pazesc niste leoparzi diesel.

 14. Apropooo, bre.. ai auzit cumva cifra uimitoare a sumei tunurilor, țepelor și a ce vrei tu , trase romaniei, evident doar românilor, in cei 33 ani de democrație originală ?? Realizezi de nu erai hoț, unde puteai fi,… și de fapt unde ești azi, cum zice rusul ??

 15. Ca Contractul cu OMV este o Mega-Paguba Națională românească treca- meargă însă ce este mai grav este o ” afacere anti-americana ” deh , ar fi vrut și Whashigton-un ceva moca dar s-a trezit târziu….

 16. Macar acum toti cei implicati in Tradarea Nationala a Privatizarii sa fie adunati de la casele lor si condamnati cu confiscarea averilor ,inainte de a fi ascunse definitiv

 17. Sa să nu ne aprindem prea tare.
  Resursele de hidrocarburi, gaze, petrol și cărbune, fiind bunuri publice nu se pot înstrăina și nici n-au fost înstrăinate. Acestea se dau spre folosință/chirie/concesionare, pe o durată determinată de timp, de către o agenție guvernamentală, ANRM.
  Dacă cei ce conduc România s-ar îngriji de noi ar putea face lucruri folositoare.
  Ar da câmpurile cu gaze ce nu le exploatează OMV la Romgaz. La înstrăinarea Petrom, 2004, scoateau jumate din producția României, 6,4 miliarde m3, azi doar 3,5 miliarde m3.
  Ar termina cu măgăria/hoția prețul burselor, liberalizare și ar pune pt consumul din România tarif. Tariful nu e speculație, e format din costuri de producție plus ceva de pus deoparte pt zile negre.

 18. Antiamericana? ANTIROMANEASCA A FOST. In primul rand ANTIROMANEASCA. Pt ce trebuie Sa va raportati la interesele americane sau rusesti? ANTIROMANEASCA. Si jurnalistii si politicul trebuie sa iasa de sub aceasta mentalitate ca tot ce trebuie facut in tara asta trebuie facut pt americani sau rusi si nu pt. poporul Roman!

 19. Este clar chiar și pentru copiii de grădiniță, că „afacerea” privatizării Petrom este una ANTI-ROMÂNEASCĂ. Austria, prin această cedare formidabilă de resurse și infrastructură din partea României, ca și prin alte „privatizări” precum bănci, păduri, industrii etc., a ieșit din categoria statelor investitoare în România și a obținut un rol singular, de METROPOLĂ COLONIALĂ. Dacă ne uităm la discursul austriecilor, există Austria și toate celelalte țări din Europa de Est și mai există un alt tip de relație și discurs, Austria- România.
  Fraților, este clar, LE-AM DAT PREA MULT. MULT PREA MULT. De aceea joacă murdar cu noi, cu pretenții nerușinate economice direct la Klaus Johannis (care nu este Adrian Năstase și nici papagalul de președinte bulgar care a venit la Concertul de la Viena după ce a luat flegma între ochi de la Austria prin rejectarea admiterii Bulgariei în Schengen).
  De asta ne blochează Austria accesul în Schengen, pentru că are interese de MILIARDE de euro aici, care le ies din opresiunea față de România. Este o epocă minunată pentru Austria, care a început cu jaful „privatizărilor” din anii 2000, și pe care dânșii nu și-o doresc încheiată deocamdată sau niciodată. Voi, dacă ați fi în locul austriecilor, ați renunța la profituri de miliarde de euro pe an, net, create în urma ținerii artificiale a României în colț, într-un țarc politico-economic din care nu trebuie să iasă, sau ați accepta să pierdeți aceste câștiguri COLOSALE doar ca să fiți „fair-play”, „solidari europeni” etc.? Este grea întrebarea, nu?

 20. …VINOVATUL DE -CIUCA BĂTĂILOR=PUTIN ! DAR SĂ VĂ DERANJEZ CU O „ ȘTIRE CUTREMURANTĂ” O ARTISTĂ TRECUTĂ DE PRIMA ȘI A DOUA TINEREȚE NU NUMAI CĂ ȘI-A ADUS AMINTE CĂ CEL CARE I-A DAT PRIMELE ROLURI -A-VIOLAT-O,A HĂRȚUIT-O ANI MULȚI ȘI DE MULTE ORI, DAR L-A DAT ȘI-N JUDECATĂ PE NEMILOSUL DE FETIA EI! Ș-AM ÎNTREBAT ȘI EU PÂNĂ ACUM (VREO 3O ȘI CEVA DE ANI A FOST AMNEZICĂ—-NU,NU TU VECINĂ DA PÂNĂ ACUM ERA ACT SEXUAL PRODUCĂTOR DE „EXTAZURI” NUMAI AMU S-O DEFINIT CA VIOL ȘI HĂRȚUIALĂ! DECI CE SE ÎNTÂMPLĂ LA TINEREȚE NORMAL,CU PLĂCERI DE AMBE PĂRȚI PESTE ANI-SE DEFINEȘTE CA VIOL ȘI HĂRȚUIALĂ!!! AȘA-I ȘI CU PRIVATIZĂRILE „NĂSTASE” ATUNCI ERAU EXTAZIANTE PENTRU CEI ȘI CELE DIN JURUL LUI ACUM NU „BIRUIE ” SĂ LE DEIE-N VILEAG PLINE DE INDIGNARE IAR DACĂ SE POATE „LIMBA-UNCHIUL SAM” E ȘI MAI TRENDI (A LIMBA =A FOLOSI ORGANUL RESPECTIV no,no,no doră oameni fac cuvintele). tot așa și cu ION ȚIRIAC DIN ZEUL CAPITALISMULUI SPORTIV -CUM ERA PÂNĂ ÎN 2000 IATĂ CUM S-A TRANFORMAT ÎN LACOM BALAUR CE A „PÂRLIT ȘI A ÎNGHIȚIT TOATE ȘI TOT!!

 21. valoarea actuala a OMV Petrom este aprox 5.6 miliarde eur vezi bvb.ro. cine crede ca e subevaluata poate sa cumpere actiuni pe bursa bvb.ro si devine proprietat pe o particica din OMV.

 22. Problema grava pe care o prezinta autorul articolului este,in favoarea cui s-a facut contractul cu OMV,nu ca s-ar fi incheiat in defavoarea noastra.Dupa parerea d-lui Buduca , mai bine ne jefuiau americanii decat austriecii care sunt pe mana cu rusii. Cum o dai ,cum o intorci,tot rusii sunt de vina,nu romanii. Nu-i pare rau ca ne-am predat suveranitatea economica, ii pare rau ca ne-am predat-o UE nu SUA . Sa intelegem ca noi am ajuns in halul asta , pentru ca suntem pedepsiti , de SUA ,din cauza conflictului dintre SUA si UE ,[care se bat pe materii prime ,nu pe democratie] Vorba romanului ,,asta e,, nu am stiut cui sa predam suveranitatea economica!

 23. Ministrul energiei urmareste sa distruga nu doar interesele dar si buzunarele si sanatatea mintala a consumatorilor de energie, ministru tinut in functie de presedinte. Presedintele cica al Romaniei apara interesele imperiale austriece

 24. I-auzi, @Buduca! De când esti economist? cine-a cerut privatizarea economiei României, în buna stare, la finele lui ’89, fiindca tara n-avea datorii? UE. Conditie a admiterii României. Cine a subevaluat în mod constant activele firmelor românesti în vederea privatizarii lor? Nastase, duplicitarul tau, si complicii. Roman Petre : „industria româneasca e-o gramada de fiare vechi” (decembrie 1989). Ce „rusi” îti scarpina chelia, când toti factorii privatizarilor distrugând tara au fost români? Dinu Patriciu a fost rus? Miliardarul Catarama e rus? Roman Petre si compania, între care infractorul de Nastase Adrian plus restul autorilor legilor „privatizarilor” si „restituirilor”, sunt rusi? Dinescu Mircea, Cornea Doina sunt ori au fost rusi? cine te pune sa bati câmpii? Cui le-au platit românii-n prostie dupa ’89? Americanilor. Si cine-a ocupat tara teritorial, cu baze militare? tot americanii. Bravo, tie, Mitica, agent strain, Maniu II!

 25. ps: acelasi lucru i s-a-ntâmplat si Rusiei, la vremea lui Ieltzân: subevaluarea activelor economice în vederea „privatizarii”. Miliardarii rusi (tipul fost la Yukos, acuma-n închisoare, Boris Nemtzov, „opozantul” si restul Londongradului „disident”), sunt „opera” lui Ieltzân! Clinton, râzând de tipul, si madam, prietena rusilor (fiindca era vorba de rezervele uriase ale Siberiei!)! „Privatizari” (citeste „jaf”) oprite, si din fericire, de Putin.

 26. Iliescu a fost un mare ticălos, dar în perioada aia toată lumea gâdila în coarne Rusia. Vedem cu toții ce-a ieșit. Asta înseamnă să ai așteptări de la niște tâmpiți care nu știu decât să se înarmeze și să fure.
  Cât despre mâna austriacă, putem face pe proștii cât vrem, dar cu aia s-a votat intrarea noastră în UE. Mai bine să dai tu decât să vină alții să ia și să rămâi și cu capul spart. Dacă vrei să mănânci o pâine albă o mai împarți și cu alții.

 27. Contractul OMW – Petrom, o afacere antiromaneasca 100% !

  Din pacate nu va raspunde nici un sabotor la adresa Statului si Poporului Roman !

 28. E interesant punctul dumneavoastră de vedere, domnule jurnalist.
  Ar fi și benefic României, dacă intențiile celor aflați în război ar fi chiar cele declarate de-o parte și de cealaltă a liniei frontului.
  Și dacă cei care se ocupă cu informațiile în Patria noastră n-ar fi ocupați cu actualizarea softului electoral.

 29. nici acum, Iliescu, Bombonel, Dan Ioan Popescu si conducatorii partidelor din 2004, nu ajung la Targoviste, inseamna ca in tara asta nu au mai ramas decat, ramele.

  Incetiniti ritmul…

 30. La intrarea in UE justitia a fost preluata cu forta de ‘europeni’ binevoitori.

  Cate multinationale si multinationali au fost condamnati de justitia ‘romaneasca’? La adapostul MCV si luptei impotriva coruptiei, minciuna cu independenta justitie, multinationalele au dat tunuri si au facut ce au vrut.

  La fel si contractul de negasit cu Bechtel a platit cineva pagubele de miliarde de dolari? Ciolacu, Ciuca si Iohannis alte slugi. Multinationalii fura toti pe toate partzile, au cu cine de la vine. Mizeria de contract cu vaccinurile va ramanr in istorie un tun dat de sluga multinationala Cîțu. Daca n-au fi de plans este de ras, retete de furat care se repeta de zeci de ani. USR protesteaza pentru un plagiat, pentrh pagubele multinationalilor NU.

  Aflam ca multinationalii se pizmuiesc intre ei si in mod cert NU se iubesc. Din contra.

 31. Elena Popa Măcinarea grâului distruge 40% din crom, 86% din cobalt, 68% din cupru, 78% din zinc și 48% din molibden. Până când este complet rafinat, și-a pierdut cea mai mare partedin fosfor, fier și riboflavină, precum și cele mai multe fibre. Făina de grâu a fost deja jefuită din cea mai mare parte a vitaminei E, uleiuri importante și aminoacizi. Pâinea albă se transformă și în glucoză la fel de repede ca zahărul alb. Aceasta este dieta de bază a majorității care le induce lupus, diabet sau le sparge dintii din gura cu carii infecte. Pe langa asta este vector de transport pentru pesticide. Asa ca pita alba de care vorbesti ca standard pentru o viata buna, de fapt este un standard al unei turme de bipezi nutrita deficitar, imbolnavita intentional si decimata mai mult sau mai putin lent.

 32. Klenner, Southern Medicine & Surgery, April, 1951 – sursa afirmatiilor de mai sus, pentru interesati.

 33. Nu te opreste nimeni sa mananci coliva toata viata. Este bobul de grau integral.

 34. Televiziunile fac parada cu yahturile si avererile ilicite ale oligarhilor rusi. Cu tunurile date vest in Romania nu fac parada modei la TV romanesti? Sau incorect politic de spus adevarul verde-n fata despre jafurile la drumul mare, facute de companiile multinationale la protectia justitiei „romanesti”. Pe Iliescu nu l-au bagat la puscarie in dosarul „revolutiei” lovitura de stat sa nu ciripeasca despre tunurile si toate furturile „privatizari”. Ca nu s-au furat miliarde de lei vechi/privatizare au fost sute de milioane sau $miliarde$/privatizare.

  Ce trebuie mai mult de atat?
  În mandatul Timofte, SRI a raportat subevaluarea cruntă a Petromului.
  Subminarea economica din interior in primul rand a plecat. A platit cineva, evident NU.

 35. 01364 Foarte bine punctat!
  Romanilor, trezirea activati coloana vertebrala a natiei, lasati pupincurismul stapanilor! Neamul da socoteala pentru cum a infruntat istoria Nu pentru cat si cum a fost de sclav!
  Americanii sunt in cadere, apusul lor a inceput, e vizibil pentru multi, intrigile si ingineriile lor nu mai reusesc! S-a incheiat capitolul lir in istorie!

 36. Când am Arafat aflat ca distinsul contract era realizat împotriva intereselor Licuriciului am început sa plâng. A venit soția, apoi fiica sa ma intrebe de ce plâng? Le-am spus ca sufăr pentru statul terorist American care nu a reușit sa pună mana pe Petrom. Dacă atat s-a reținut și atat se expune in anumite medii, e clar. Nu contează ca România a fost jefuita. Contează ca nu au reușit Americanii sa pună mana pe Petrom. Interesant e ca discuțiile de la Realitatea nu se reflecta în media. Ordinul pe unitate a fost dat. Tăcerea e de aur și aurul negru face mai mult decât cel galben. Aștept o reacție din partea navetistului de ziua a cincea din Olt. Aștept ca domnul Harnagea, formatorul de opinii sa se justifice. Îl aștept pe liberalul Tăriceanu cinci neveste să-și dovedească potenta. În final Aștept DNA-ul sa îngroape acest contract. România a fost și este o tara jefuita de jeguri antinationale, jeguri care au impresia ca ingrosandu-si conturile și sfidând logica bunul simt și patriotismul vor ajunge nemuritori. Sărmane fiinte. Praful și pulberea se va alege de voi.
  PS. Cand jeguul Năstase și jegul SRI și jegul SIE vor realiza ca au vândut România și viitorul ei pentru o partida de sex antinational și una de sex empatic cu austriecii va fi scrasnirea dinților. Și scarsnirea dinților va fi la judecata de Apoi. Pana atunci jegurile antinationale se vor misca liber în spațiul mioritic si vor emite recomandări de bun comportament European și Nord Atlantic. Oare de ce tace societatea asa zis civila cu grade? Va spun eu. Așteaptă sa fie înaintată in grad și pupata pe frunte de latura lgbtiqista a securității și de filonul neomarxist al existentei. Când vor ejacula de fericire, vor lansa în spațiul public teoria Licuriciului sfidat și a Rusie cotropitoare.

 37. Iti dau eu 5 miliarde, poti construi 120 000km de conducte, 3 rafinarii, 400 de parcuri de degazare, 300 de statii de alimentare, 15 000de puturi, mii de hectare de teren, milioane de barili de titei??
  Ori esti prost, ori vandut. Asa ca vizioneaza in continuare, schimb de soacre si mai bea o halba.

 38. Consilierul lui nastase a luat zeci de ha.in snagov,doua yahturi,vile,cantareata frantuza,bani porcoi!de unde!?!

 39. Atunci vor fi pe deplin mulțumiți. Pana atunci sa nu uitam de actualii care ne-au amanetat tara pentru 120 de milioane de doze de var alb. Sa nu uitam nici de navetistul care se urinează zilnic pe acest popor. Sa nu uitam de lingăii, limbistii, puincuristii, specialiștii in sănătate public, presurile, stergatorii, galosii și cismele Occdentului. Ei sunt vampirii nației. Ei sunt consumatorii perversitate prostituata, de imoralitate, de slugărnicie, de suflete degradare aflate in spațiul fecalelor bovine, de inteligenta de molusca și de vibrații cu vibratoare sexuale. Ei sunt căpușele acestui stat care se pretind mari reformatori conectați la valorile euroatlantice. Ei sunt, de fapt, o suma de lipitori care au ca principal scop banul, trădarea intereselor naționale și instaurarea sclavagismului. Și ce este cel mai trist. Nu au nici o urma de regret, de pocăință fata de tot ce au făcut. Continua sa ne vorbească despre interesul național și tot o data despre cel particular, despre viitorul patrie și nu despre viitorul lor de îmbuibați carnivori din trupul și sufletul acestei tari. Jalnice personaje afiliate la gândacul de balega și la conștiința de rahat în descompunere.

 40. inca o revolutie. Va astept in Piata Revolutiei. Din pacate cele cateva mii de copiii, cei care au iesit in decembrie, ori sunt morti ori au fost alungati peste granite. Au ramas numai hienele securisto-comuniste si odraslele lor.

 41. Furt de la romani!
  Fiecare roman trebuia sa primească 1.500 euro pe an (fără sa facă nimic) din exploatarea resurselor țării lui. Dar așa, primesc austriecii, mubadala / adnoc care detine 24.9% din OMV Austria si parlamentarii, securiștii si trădătorii de țara comisioane ascunse sub diverse forme. De ce mai sunteți plătiți, incompetenților trădători din bani publici dacă nu faceti nimic?

  De ce tace usere pe tema celui mai mare jaf din istoria României? De ce tăceți, ipocritilor? V-ați luat mita! Pe lângă cei 15.000 euro si 4 milioane de lei pe luna de la AEP pe care ii transferati prin interpuși la familionul vostru (Constantinescu care este plătit de Drula cu 100.000 euro pe 9 luni din banii primiti de USR de la AEP este prieten cu prostituata handicapata Raluca Paun Drula cu care sta Drula in casa si la care se întorc sute de mii de euro prin schema asta!
  Porcul Ghinea penal, mai prost decât experți care au ajutat pro-bono, vrea sa fie plătit cu 60.000 euro. Ce au făcut?
  Au furat partidul oamenilor, au furat cei 50 milioane de lei pe an, ca sa aducă partidul de la 18% la 8%, eminenta cenușie care îl manevrează pe Drula marioneta), ca sa platesca firmele prietenilor si firme pesediste si sa facă rău celor care si-au donat timpul partidul.

  AuR, niște mironosițe care se agita pentru mediatizare, dar in realitate nu au niciun rezultat pozitiv concret. O data ce o sa ajungă la ciolan, vor începe sa se comporte ca usere, cu numiri in functii de corupți si incompetenti, pe pile. Elimina din partid tot ce le amenință Spot light-ul.

  Sosoaca – era in spatele lui nastase când se semna contractul cu OMV. N-a zis nimic 17 ani! Se agita acum pe bani si pt voturi. Ce ipocrizie. La toti!
  Numai marionete!
  Kovesi o marioneta mediocra si plagiatoare! Simion – un showman. PSD si PNL – actori principali ai jafului. Cei de mai sus complici. Ăștia sunteți!
  Am postat comentariul azi dimineața. De ce nu l-ați publicat?

 42. Pe Luis Lazarus-facebook este prezentata [video]emisiunea lui Anca Alexandrescu , care intrand in posesia contractului de vanzare a Petromului catre OMV ,face niste dezvaluiri socante.La emisiune sunt invitati si specialisti in domeniu.Contractul chiar daca este aprobat de parlament,pe vremea lui Adrian Nastase,el nu este in limba romana si nici nu corespunde legislatiei tarii noastre . Nu este valabil intrucat nu este semnat de ministrul finantelor,, si are valoarea unui inscris cu semnatura unor martori,nu cu semnatura de propietari. Petromul vandut avea 125000 Km de magistrale,platforme maritime,cu conducte pana la mal,terminale in port,conducte directe din port catre Petro Brazi si Arpechim cu petrolul importat din Iran. Avea 12000 de gauri pentru extractii,in afara de instalatiile de forare etc .Acum pentru 4 gauri de forare OMV cere 4 miliarde de euro.Se afirma ca nici o companie din lume nu-si poate permite sa mai construiasca ce avea Petromul romanesc.

 43. Nu mai musamalizati (Shadowban, downrank) povestea OMV, Cotidianul.
  Dincolo de ipocrizia celor care s-au găsit sa facă dezvăluirile, adică actori secundari ai jafului, Petrom rămâne un subiect de interes național si trebuie sa investigati si voi.

  Kktii care au furat prin Petrom de la romani (parlamentarii cu mita, funcționari publici, autorități, angajați mediocri plătiți de mii de ori mai mult decât merita si care fura din drepturile altor romani)- dacă nu ii ajunge justiția umana, sper sa-i ajungă justiția divina!

 44. Rusofonii de aici sunt foarte supărați. Nici cu actu în fata nu cred. Ce ar mai fi vrut sa fie „amerlocii” de vină. De la ruși n o sa vedeți niciodată nimic bun, mai patritontilor.

 45. In anii 90 erau (zice-se) inca influenta ruseasca ca Iliescu, FSN, bla bla.
  In anii 2000 tot Iliescu, Nastase, o bucata din FSN „au intors armele” si-au inceput negocierile pentru aderarea la NATO si mai complicat la UE si-a a durat mai mult, aderararea. Dupa au aparut zvonuri ca pretul real a fost cedarea unor resurse si cum necum piata romaneasca a fost invadata de mari magazine si marfa importata majoritatea din tari UE ca taxe mai mici. Producatori romani inchisi, sau pusi pitbull-ii DNA sa atace firme romanesti sa le inchida. Mai recent ministerele insele au trecut la rezolvare prin taxare sau pe motiv de reduceri de emisii inchise prin scumpirile de energie. Din 1990 se tot demoleaza sai instraineaaa nu s-a schimbat nimic in realitate indiferent de sfera sau sferele externe de influentza 1989-2023, si in viitor ~2033 tot la fel va fi.
  Nastase niciodata nici macar n-a fost intrebat de privatizarile subevaluate, vanzarile pe nimic, a fost judecat pentru manarii Trofeul Calitatii. Exista o lege a taceriio Omerta la toate partidele si toti partenerii strategici si mai putin strategici cu privire la tunurile date.

 46. @Neschimbate, foarte corect!

  1. S-au vândut resursele țării care in acesti 33 de ani ar fi dăruit anual (cumulat: păduri, gaze, petrol, alte industrii) 2.000 euro/ cap locuitor. Asta înseamnă ca fiecare roman mai bogat cu cel puțin 66.000 euro si fiecare familie de 3 oameni cu 200.000 euro,
  2. 90% din piața / comerț a fost acaparata de străini iar
  9% de firmele corupte ro (de casa / de partid) care se înfrupta din miliarde de euro anual in licitatii cu dedicații pre-licitație (scriere caiete de sarcini cu specificații astfel încât doar Cartelul lor de firme sa fie abonate, mai nou văd monopol la zeci de licitații!!, atât a ajuns nerușinarea corupților si delăsătorilor DNA) si bid manipulation, (spionaj de INFO electronice, mai ales ca toate sistemele informatice au fost implementate cu firmele corupților)

  Pe aia 1% antreprenori care puteau genera n companii de peste 1 miliard euro valoare in România,
  ii f*te cu taxe nenorocite si birocrație, 59% care se duce tot la ei, inclusiv 19% TVA pe tot ce cheltuie in comerț,
  cu concurenta neloiala a firmelor corupte,
  cu furt de proprietate intelectuala,
  atacuri cibernetice,
  atacuri de denigrare si discreditare prin media mafiota a rețelei de corupție sistemica, inclusiv servicii corupte care si-au infiltrat cârtițe/ spioni/ marionete/ insideri oameni inclusiv in google, Microsoft, ca sa le spele banii si sa folosească infrastructura acestor Big tech pentru a ataca avertizorii de integritate.
  Atentie! Ce a făcut SEcuritatea pe timpul lui ceașca nu este mai grav decât ce fac kktii astăzi! Habar n-aveți ce metode au.
  Procurorul acela mediatizat astăzi contra Luju, este relativ aproape de adevăr. Exista o rețea de grupuri infracționale organizate specializate fiecare pe bucățică lor.
  Eu anul trecut am făcut 3 sesizari penale. Anul asta voi face 6! Voi? Ce faceti!?

 47. Asta-i cea mai buna gluma ! Americanii controleaza de la tradarea lui gorbaciov incoace 95% din tot ce se intampla prin Romania….desigur ilegal….
  Se incearca din rasputeri dezavuarea dezvaluirilor….netratarea lor….
  Ceea ce cred eu este ca se va incerca diminuarea din toate puterile „lor” a dezastrului produs….nu sint sigur ca vor reusi…

 48. Dlui Ioan Buduca,
  Un proverb românesc zice: Câinele moare de drum lung iar prostul de grija altuia. Dta te regăsești în ultima categorie. Găsește-ți neică altceva de ronțăit că nu faci rating așa cum scrii acum. Poate vezi dece nu au făcut nimic în acest domeniu Bășescu/Petrov, SRI-ul și primii-miniștri ce i-au urmat lui A.Năstase la Palatul Victoria.

 49. Bai Cristache
  Ce te deranjeaza cu subiectul asta…..zi o ma direct ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.