Corina Crețu, despre întâlnirea dintre Ponta și Hollande

Lipsa performanței de până acum în folosirea fondurilor europene, nu este o fatalitate, în condițiile în care guvernul USL a început deja să corecteze greșelile guvernărilor PDL, afirmă europarlamentarul pesedist Corina Crețu, care e de părere că întâlnirea dintre premierul Victor Ponta și președintele Franței, Francois Hollande, este de maximă importanta.
”Ce vrea România, până la urmă? Să nu se afle din nou în poziția în care se află în cazul Schengen. Adică să fie sancționată în afara mecanismelor legale ale UE, pentru o slăbiciune explicabilă prin faptul că este abia la începutul procesului de integrare. Lipsa de performanță în folosirea fondurilor europene de până acum nu este o fatalitate. Dacă un guvern a eșuat, nu înseamnă că automat toate guvernele care vor guverna România vor fi la fel de neperformate în domeniu. Deja guvernul Ponta a început să schimbe lucrurile în bine.

Nu vrem să fim discriminați si să ne luptăm iarăși cu criterii arbitrare. Mi se pare nedrept să pierdem opt miliarde de euro în perioada 2014-2020. Sper sincer că negociatorii României, în frunte cu Traian Băsescu, îsi vor face datoria, în logica interesului național. Pentru asta trebuie să construim alianțe, în plus fata de grupul ”Prietenilor Coeziunii”. Franța este unul dintre aliați, mai ales în domeniul Politicii Agricole Comune. De unde și importanța întâlnirii premierului Ponta cu președintele Francois Hollande, de mâine, scrie Corina Crețu, pe blog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.