Coronavirus în România: S-a depăşit încă un prag

În România au fost confirmate până marți un număr de 9.242 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

Până marți, 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.

În România sunt 9.242 de persoane infectate, cu 306 mai multe decât la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.

Numărul cazurilor noi de infectare cu noul COVID-19 a scăzut, față de săptămâna trecută, cu puțin peste 10 la sută, iar majoritatea cazurilor și deceselor se concentrează în Suceava, București, Hunedoara, Arad și Mureș, potrivit raportului Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

INSP arată, în raportul săptămânal, că numărul de cazuri noi a scăzut cu 10,5% în ultimele șapte zile, iar 42% din totalul cazurilor active sunt în Suceava, București, Hunedoara, Arad și Mureș.

Cele mai multe cazuri confirmate sunt în Suceava: 18,5%, București – 8,5%, Hunedoara – 5,2%, Arad – 5.1%, Mureș – 4,6%, iar 58% sunt în alte județe.

În aceleași județe se înregistrează 52,5% din decese. Cele mai multe sunt în Suceava – 20,6%, Hunedoara – 9,8%, Arad – 8,6%, București – 8,6%, Mureș – 4,9%, iar 47,5% în alte județe.

Raportul mai arată că unul din șapte cazuri noi s-a întrrgistrat la un cadru medical.

În privința deceselor, 71,6% au fost înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 64,3% dintre decese au fost în cazul bărbaților.

De asemenea, INSP arată că 84,5% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, care au murit, aveau și alte boli cronice grave.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Miroase de la o posta ca, adevarul il obtineti inmultind cu 3 cifrele oficiale. Cand toti guvernatii vanduti Berlinului se iau dupa Sreinul de poporul roman,ce pretentii sa mai ai. Parca suntem blestemati de am ajuns sa fim condusi numai de straini: Johannis,Orban, Helving, Weber, Tradiceanu, Ponta,Kovesi,Hunor, Petrov, Tolomac, Streinu, Arafat, Pralong, Caramitru, Becali etc!

  2. cercel a cerut TESTARE…AMERICA FACE 100 MII TESTE Pe ZI….TATARU A FACUT INTR-O LUNA CAT AMERICANII INTR-O ZI. Lui cercel i s-a inscenat un plan FALS desi planul a venit de la securistul adrian marinescu. Citit cu atentie planul ….oamenii peste 65 ani stau doar acasa…cei din camine in camine. DIVERSIUNE PENELISTA SECURISTA care vor reducerea nr. populatiei.

  3. Ia sa vedem daca la momentul 10.000 coro si 500 decedati.ro, daca cedeaza grila sau mai trebuie rotunjit numarul??!

  4. Câți dintre cei 500 mai erau în viață dacă nu venea lilipangolino-laboricul?

  5. Stiu daca exista spatiu si personal suficient care sa efectuieze un numar mare? Cat de mare poate fi eroare cand se face peste puterile specialistilor de analiza in conditii bune? De ce unii vor cu orice pret sa fie mult mai multi cu virus? De ce nu va ganditi ca am putea avea la jumatate cazurile daca raportam cazurile din Polonia si Ungaria acolo sunt mult mai putine pt ca Polonia are 37,5 milioane iar Ungaria 9 milioane…Nu mai cobiti nu mai dramatizati. Este timpul sa ne dorim ca Virusul sa-si piarda urma si noi sa fim eliberati din inchisarea impusa ca preventie…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.