Coronavirusul a trecut de 100 de milioane de infectări

Cazurile globale de coronavirus au depășit 100 de milioane miercuri, potrivit unui bilanț al Reuters, în condițiile în care țările din întreaga lume se luptă cu noi variante de virus și livrări reduse de vaccin.

Aproape 1,3% din populația lumii a fost infectată cu de noul coronavirus și peste 2,1 milioane de oameni au murit.

O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeași perioadă, iar rata globală a mortalității este de 2,15%.

Cele mai afectate țări – Statele Unite, India, Brazilia, Rusia și Regatul Unit – reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, 28% din populația globală, potrivit unei analize a Reuters.

Primele 50 de milioane de cazuri de pandemie au fost atinse în 11 luni, dar numărul s-a dublat în doar trei luni.

Aproximativ 56 de țări au început să vaccineze oamenii pentru coronavirus, administrând cel puțin 64 de milioane de doze. Israelul conduce clasamentul vaccinărilor, inoculând 29% din populația sa cu cel puțin o doză.

Cu peste 25 de milioane de cazuri, Statele Unite au 25% din toate cazurile raportate de COVID, deși reprezintă doar 4% din populația lumii. Statele Unite au cel mai mare număr mediu zilnic de noi decese raportate, reprezentând unul din cinci decese raportate în întreaga lume în fiecare zi.

Cea mai afectată regiune din lume, Europa, raportează în prezent un milion de noi infecții la fiecare patru zile și a raportat aproape 30 de milioane de când a început pandemia. Marea Britanie a ajuns marți la 100.000 de morți.

Regiunea Europei de Est, inclusiv țări precum Rusia, Polonia și Ucraina, contribuie cu aproape 10% din toate cazurile globale de COVID-19.

În ciuda obținerii timpurii a unor oferte pentru vaccinuri, multe țări europene se confruntă cu întârzieri ale livrărilor atât de la Pfizer, cât și de la AstraZeneca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. O veste demnă de deținut politic. Totul e la scara planetară. Hiperbolizarea covidului e o măsură normala, pentru OCULTA globalista. Totul trebuie sa fie înfricoșător. Totul trebuie sa creeze teama, frustrare, neputința, inevitabilul, etc.
    Am văzut cum a început vânătoarea vrăjitoarele de invermectina. Nu se poate domnule. Chiar dacă a dat rezultate evidenta, la noi nu se poate aplica tratamentul. Nu ne permite OMS. Sincer: unde e scoala romaneasca de medicină? Unde sunt cercetătorii ei? Unde sunt cei dispuși să lupte si prin alte mijloace împotriva virusului? Vedem la televizor, tot felul de medici politruci si activiști, care citesc de pe prompter tot ce li se indica să citească. In rest, tăcere mormantala, adică exact ce se doreste. Morminte.

  2. Este o mare nenorocire pt ei .astia care s-au imunizat natural nu vor sa se mai vaccineze

  3. @marius, din aprilie trecut este o decizie pentru farmacii să nu se folosească ivermectina la oameni. De de atunci se știa de ea . Pe urmă Luis Lazarus afirmă că el din august trecut a vorbit cu diverși potențați, ,oameni de acest preparat, ca să aud acu ceva zile pe un doctoraș și o doctorașă că nu nu sunt teste pentru preparat , că trebuie ei să-l testeze. Dar ce ați făcut din aprilie până acum? Aceștia nu pot fi încadrați ei înșiși la delictul„zădărnicire a combaterii bolilor”?Sunt o grămadă de teste prin diferit părți ale lumii asupra acestui preparat, și se utilizează în diverse țări , dar aci nu se poate , că nu se vrea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.