COVID- Testele făcute de companii, plătite de toți românii

Testele pentru Covid făcute angajaților și suportate până acum de angajatori vor fi fi trecute la cheltuieli deductibile și transferate către stat. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

„Se propune introducerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru Covid. Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat“

Oficialul a mai anunțat, joi, o ordonață de urgență care prevede mai multe înlesniri și scutiri acordate companiilor.

„Având în vedere că se apropie 25 octombrie, venim cu o completare și cu o înlesnire la plata pentru obbligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrată de organul fiscal central. Este vorba de o procedură simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pentru o perioadă de 12 luni pentru obligațiile fiscale-bugetare care au fost acumulate în perioada de la începutul stării de urgență până la 25 octombrie”, a spus Florin Cîțu.

Conform acestuia, de această facilitate pot beneficia toți contribuabilii.

„Condiții: Contribuabilul trebuie să depună o cerere până la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, la cerere poate atașa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare, să nu înregistreze obligații restante la data declarării stării de urgență, să nu se afle în procedură de insolvență, să nu se afle în dizolvare, să aibă depuse toate declarațiile fiscale”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, ordonanța este în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

O altă prevedere vizează scutirea de la plata impozitului specific a firmelor din domeniul HoReCa pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.

„Reglementarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii și asimilate salariilor neimpoziabile, și care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor Covid-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor. ”, a mai precizat Florin Cîțu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Problema e pusa gresit,ma feresc sa zic tendentios,UE plateste testele COVID in cadrul unui ajutor de 4 miliarde euroi pentru Romania
    „Instrumentul SURE este un element esenţial al strategiei cuprinzătoare elaborate de UE pentru protejarea cetăţenilor şi atenuarea consecinţelor socioeconomice foarte grave ale pandemiei de coronavirus. Acesta este una dintre cele trei plase de siguranţă convenite de Consiliul European pentru a proteja lucrătorii, întreprinderile şi ţările. Potrivit propunerilor Comisiei, ţările membre care ar urma să beneficieze de cel mai mare sprijin financiar în cadrul Instrumentului SURE sunt: Italia (27,4 miliarde euro), Spania (21,3 miliarde euro), Polonia (11,2 miliarde euro, Belgia (7,8 miliarde euro) şi România (4 miliarde euro)”
    Remarc, ca de obicei Polonia s-a scos mai bine cu toate ca nu are problemele Romaniei!
    Iar Catu se lauda ,zice „guvernul plateste”ca e in campanie,trebuie inteles!

    https://www.economica.net/comisia-europeana-propune-acordarea-a-patru-miliarde-euro-pentru-romania-din-cadrul-instrumentului-sure_189103.html

  2. Corporatisti de multinantionale cu 2000€ pe luna si votaci USR, subventionati de la bugetul de stat?
    Nu se poate❗❗❗
    Ce rusine❗❗❗❗

  3. Nu UE plateste. SURE – credite acordate de catre UE tarilor afectate. Creditele sunt garantate de catre tarile membre. Sunt imprumuturi.

  4. @ Jardain propagandist securist globalist! Aia e o propunere de la EU si ceea ce a dat guvernul e o decizizie a cuzilor de topor globaliste care iau bani de la pensionari si ii dau corporatiilor!

  5. De cand a inceput campania coro online cu produse scotand la inaintare testul coro, am scris ca pretul la toate produsele vor creste!

  6. Halal teste nu deosebesc omul sănătos de cel bolnav numai spun ca decand e Covid numai există pneumonie , răceală gripă nu e ciudat ? As vrea sa stiu principiul de funcționare al testului ca daca Covid se trage răceală are tulpină comună din cunoștințele TARE MĂ TEM IDENTIFICĂ SI CEEA MAI SIMPLĂ RĂCEALĂ …. Pe urmă spun că există oameni care nu cred ..pai nu cred ca nu am văzut morți decât cu Diabet ,Cancer, bătrâni ,bolnavi de inimă etc ….si vad circul făcut de Trump nu a avut nici pe dracu …

  7. Testele facute de companii, nu sunt teste indicate de anchete epidemiologice, deci sunt TESTE LA CERERE. Daca guvernul plateste aceste teste, de ce nu plateste toate testele la cerere ? Sau e vorba de multinationale ?

  8. Nu inteleg, e cheltuiala decontata de catre stat sau cheltuiala deductibila la TVA si impozit pe profit? Nu e de loc acelasi lucru. Pentru ca in al doilea caz inseamna doar ca statul nu incaseaza taxe pentru suma cheltuita de companii pe teste, nu ca statul plateste testele. Plus ca titlul sugereaza ca companiile private protejeaza angajatii din taxele contrbuabilor, ca sa mai injuram odata investitorii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.