Cresc salariile în sistemul sanitar şi de asistență socială

Guvernul a aprobat majorarea cu 20%, în două tranşe, a salariilor de bază pentru personalul din sistemul de sănătate şi cel din asistenţă socială, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„Guvernul vine astăzi cu o măsură prin care să stimuleze resursa umană din întregul sistem sanitar şi al asistenţei sociale. Beneficiari sunt peste 235.000 de salariaţi din sistemul de Sănătate, precum şi circa 46.000 de persoane încadrate pe funcţii de specialitate de îngrijire şi personal TESA din unităţile şi centrele de Asistenţă Socială cu sau fără personalitate juridică. Ordonanţa de urgenţă prevede majorarea în două tranşe egale a salariilor de bază, după cum urmează: salariile de bază pentru personalul din unităţile sanitare publice se majorează cu 20 de procente faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023, majorarea urmând să fie aplicată în două tranşe egale începând cu luna martie 2024, respectiv luna iunie 2024. Măsura se aplică şi personalului din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant, Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, Academiei de Ştiinţe Medicale şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a dispozitivelor medicale din România”, a declarat Mihai Constantin, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Impactul bugetar al acestei măsuri este estimat la 2,3 miliarde de lei din bugetul de stat, a precizat acesta.

Totodată, el a menţionat că „pentru personalul din unităţile şi centrele de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică a fost aprobată majorarea cu 20% a salariilor de bază faţă de salariul de bază aferent lunii decembrie 2023, această majorare urmând să se aplice pe modelul comunicat anterior, în două tranşe egale – în martie, respectiv iunie 2024”.

„De asemenea, ordonanţa de urgenţă include şi medicii de medicină generală în categoria celor care pot beneficia de indemnizaţie pentru gărzile efectuate în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial pentru activitatea prestată în linia de gardă, având în vedere că în cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primire urgenţe din cadrul unităţilor sanitare publice există încadraţi şi medici de medicină generală care efectuează gărzi. Aceştia vor beneficia în condiţiile stipulate prin ordonanţa de urgenţă de o indemnizaţie în cuantum de 350 lei pentru o gardă efectuată într-o lună, respectiv 700 lei pentru cei care efectuează lunar cel puţin două gărzi”, a mai precizat Constantin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. „…..precum şi circa 46.000 de persoane încadrate pe funcţii de specialitate de îngrijire şi personal TESA din unităţile şi centrele de Asistenţă Socială cu sau fără personalitate juridică..persoane încadrate pe funcţii de specialitate de îngrijire şi_____________ cu___ sau fără______ personalitate juridică..”

    Despre ce MAFIE vorbim????
    46.000 persoane x 28.ooo lei salariu minim🤩🤔🤔+/- specialitate +/- lgalitate .

    Fara personalitate juridica, CUUUUM POTI creste salariul????

    Chiar atat de prosti?

    P.S. Se vor face Facultati, pentru „specializarea” Bandanelor!!!!!

    Noi, restul „palmasilor” la privat sau la stat, nu vom exista.

    Anumiti „speciali”, longevivi, pensionati la 50 de ani.Pentu ei se pregateste „infrastrutura de INGRIJIRI PALIATIVE”= speciale /decontate/ pentru cei cu venituri SPECIALE

    P.S. Scolarizarea, in „Facultati” va fi tot din banii mei si ai tai. Si ai copiilor nostri.

  2. Acum, ca le vor fi marite salariile, cu siguranta nu au sa mai ceara ‘SfantaSpaga’ pentru a-si indeplini indatoriile ce le revin din fisa postului. 🤞 Glumesc, desigur! 😁

  3. Aceasta-i grila de creștere?
    – 8% pt medici,
    – ⁠20 % pt rezidenti (indiferent de an);
    – ⁠TESA 20%
    – ⁠asistenti 35%
    – ⁠statisticieni/registratori 20%
    – ⁠personal auxiliar 25%”
    Medicii cea mai minusculă creștere? “Ordinul asistenților” 35% ? Adică medicii care fac ca structura existe capătă 8% și ceilalți până la 35%. A mai încercat PSD acum câțiva ani o asemenea ticăloșie electorală cu creștere de pensii și a respins-o Curtea Constituțională. Acum medicii nu vor zice nimic? Sigur iară cei mai câștigați vor fi Casa de Asigurări de Sănătate, această sinecură uriașă și inutilă.

  4. Cresc,mereu cresc in scadere salariile.Dar al naibii bugetari ,inca nu s-au prins ca de fapt ei isi vand votul ciumei .

  5. Iar majorari de salarii?Pentru ce?Pentru nepasarea ,sfidarea si batjocura pe care le abat asupra pacientilor?Numai cine nu s-a intersectat cu ei nu cunoaste decaderea morala care bantuie prin sistemul sanitar.Exceptiile sunt izolate.Singurul lucru pe care il fac dupa 1990 este acela de a cere tot timpul bani.Nu se satura niciodata.

  6. crimnalii trebuie platiti sa continua munca cu abnegatie: continuati, toashi, de-batranificarea rumanilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.