Creștere neașteptată a economiei Greciei

Economia Greciei a înregistrat un avans neaşteptat de 0,8% în trimestrul doi din 2015, iar datele pentru primele trei luni au fost revizuite în creştere, potrivit informaţiilor publicate, joi, de Oficiul Central de Statistică (ELSTAT), transmit Bloomberg şi Reuters.

Iniţial, ESTAT anunţase reintrarea Greciei în recesiune în primul trimestru din 2015, în urma unui declin al PIB-ului de 0,2%, după o scădere de 0,4% în precedentele trei luni. Joi, datele au fost revizuite în sus, indicând o creştere zero a economiei în primele trei luni din acest an, scrie Agerpres.

Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un declin al PIB-ului Greciei de 0,5% în trimestrul doi din 2015, în urma recentelor rapoarte care indicau un declin al activităţii economice şi a temerilor privind ieşirea Greciei din zona euro.

Turbulenţele au forţat Guvernul de la Atena să impună restricţii asupra mişcărilor de capital, pentru a preveni retragerile masive din depozitele băncilor elene.

În ritm anual, economia Greciei a înregistrat un avans de 1,%, în trimestrul doi din 2015, comparativ cu o expansiune de 1,5% în perioada similară din 2014.

Vineri, Eurostat va publica datele privind evoluţia economiilor din UE în trimestrul doi din 2015, analiştii estimând un avans al zonei euro de 0,4%.

În 2014, economia a ieşit din recesiunea care a durat şase ani, înregistrând un avans de 0,8%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.