Criza economică determină studenţii greci să aleagă universităţi din România şi Bulgaria

Criza economică din Grecia determină numeroşi studenţi eleni să aleagă universităţi din România şi Bulgaria, din cauza costurilor de trai mai mici.

Cotidianul grec Imerissia a anunţat că opt din zece studenţi greci care s-au înscris deja la Universităţi din Cehia şi Slovacia încearcă să se transfera în România şi Bulgaria din cauza costurilor de trai mai mici. În afară de studenţii greci, şi alţi europeni aleg aceste două ţări pentru a economisi bani, relatează news247.gr, citat de site-ul Novinite.com şi preluat de Mediafax.ro.

În 2008, când a început recesiunea la nivel mondial, interesul tinerilor greci de a studia în ţări ca Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania şi Statele Unite a scăzut în mod semnificativ în contrast cu ţările balcanice. Astfel în 2011 erau 2.339 de studenţi greci în universităţi din Bulgaria, România, Slovacia şi Cehia, comparativ cu 1.315 în 2007.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.