Cum ar trebui să acționeze statutar președintele K.W.Iohannis

 

In paralela apărării față de CNCD, președintele Iohannis are obligația să meargă la sursa care a generat conturarea pretențiilor privind Ținutul secuiesc.

Președintele României, oricare ar fi numele acestuia, reprezintă puterea legii și a Constituției în apărarea drepturilor cetățenilor și a reprezentării statului. Însă niciunul dintre președinții României nu s-a aflat în fața unei situații atât de provocatoare, care să fi beneficiat de concursul total incriminant al Parlamentului.

Existența unei organizații culturale cu numele UDMR, așa cum sunt zeci de mii în Romania, care nu este constituită drept partid politic, în Parlamentul României , pune în grea cumpăna legalitatea deciziilor acestei instituții fundamentale, compromițându-le procedural. Nedenunțarea acestei situații sau neluarea în considerație a acestui aspect denunțat, compromite procesul electoral și legalitatea plenului parlamentar.

Prezența UDMR în Parlament, altfel decât reprezentații celorlalte minorități, reprezintă un act de discriminare cu efecte penale pentru persoanele care, de la nivelul Biroului electoral central nu au blocat această situație contrară legii partidelor politice.

Dinamica actualului conflict prezidențial cu CNCD este generată tocmai de această situație pe care președintele Iohannis trebuie să o denunțe și să ceară rezolvarea ei practică. Prezența în continuare în Parlament a UDMR, altfel în mod diferit de a altor minorități, compromite în totalitate procesul electoral și activitatea Parlamentului României.

Mai mult decât votul nelegal în Parlament, exercitat de către UDMR prin reprezentanții săi , arată că această organizație culturală face demersuri, la care numai un partid politic are dreptul, pentru numirea unor persoane în funcții publice la nivel național sau local.
In baza legii, președintele României are obligația să denunțe situația frauduloasă a UDMR și să acționeze pentru excluderea din Parlamentul României, a unei organizații care nu poate avea alt statut decât acela de consultant.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioan Vieru 1335 Articole
Author

14 Comentarii

  1. interesant ca inca fiinteaza asociatia asta in romania !!!..daca erau in spania acum erau toti arestati ,judecati urgent si 15 ani de puscarie !!…vezi cazul Catalunia!!!..la fel si complicii lor …nici dracu’ nu le sarea in ajutor..!!dar noi suntem in romania si totul e posibil..procurorul general,CSM-ul,SRI-ul,CCR-ul..unde sunteti ??..

  2. Cum, UDMR nu este partid politic, și e în Parlament? Nu pot sa cred

  3. Hopa!Iar se vede ca UDMR e la fel de toxic ca PSD.Cum e o comunitate mai mare,cum sant cele doua,cum trbuie distruse.Cam sant lormai greu de facut sclavi ai sri-ului,ca sant mai multi si se revolta,precum si mai greu de infiltrat de ”baieti” cu grade,se continua ceea ce zicea sebi ghita,actiunile de micsorare a lor,actiuni cu care pana il ”dottore”vvponta era de acord la un moment dat,cu toate ca era seful PSD.pnl-ul,usr,pmp,sa,fiind mici,sant supuse fara probleme,cu alea ”toxice”e mai greu.E de asteptat ca DNA sa intre in scena si sa fie confirmat,ceea ce sustinea dl Veru,ca dl johhaniss are probe pentru ”cretinismele” cu Jonopot CIOLACU si udmr.

  4. prin demisie? e o susana facuta impreuna cu udmr si ungaria. vedeti dincolo de 3 mutari?
    n-ati invatat nimic din istorie…

  5. Ceea ce se poate citi mai jos exista, ACUM, in statutul lor, pe pagina oficiala a UDMR-ului.
    In vigoare din 13.05.2017
    „XXIV. PARTICIPAREA UNIUNII LA GUVERNARE
    Art. 108
    Demnitarii din structura executivului
    (1) Demnitarii care îşi asumă un rol în Guvern vor reprezenta interesele Uniunii.”

    Asadar, toti cei care pana acum au fost parte a guvernarii, de la nivel local si pana la nivel de ministru cu portofoliu au reprezentat interesele „uniunii”. Eventual dupa aia , cele ale Romaniei.

    Si inchei cu un link.
    http://www.udmr.ro/uploads/fileok/dok/Statutul_Special_al_Tinutului_Secuiesc_din_Romania.pdf

    Deasemenea, pe pagina lor oficiala. Va rog sa il cititi si apoi sa incercati un raspuns la o intrebare simpla; si anume, cum poate functiona LEGAL aceasta organizatie de atatia ani ?

  6. Președintele României, oricare ar fi numele acestuia, reprezintă puterea legii și a Constituției. I-auzi! Kktul asta se pisa pe ea de constitutie, iar legea o face cum vrea el si cei care-l trag de sfori. Singurul lucru pe care ar trebui sa-l faca, daca ar avea demnitate, ar fi sa-si dea demisia.

  7. Asta ti-ar place,sa va fie voua in continuare mai usor,sa jupuiti tara si oamenii….! Sper sa fiti pe rand trasi la raspundere si pedepsiti,pentru tot ce ati putut face.

  8. Alegerea Camerelor
    Articolul 62
    (1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, potrivit legii electorale.
    (2) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care nu întrunesc în alegeri numărul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament, au dreptul la câte un loc de deputat, în condiţiile legii electorale. Cetăţenii unei minorităţi naţionale pot fi reprezentaţi numai de o singură organizaţie.
    (3) Numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării.

    Administraţia publică locală
    Principii de bază
    Articolul 120
    (1) Administraţia publică din unităţile administrativ-teritoriale se întemeiază pe principiile descentralizării, autonomiei locale şi deconcentrării serviciilor publice.
    (2) În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând unei minorităţi naţionale au o pondere semnificativă se asigură folosirea limbii minorităţii naţionale respective în scris şi oral în relaţiile cu autorităţile administraţiei publice locale şi cu serviciile publice deconcentrate, în condiţiile prevăzute de legea organică

    Folosirea limbii materne şi a interpretului în justiţie
    Articolul 128
    (1) Procedura judiciară se desfăşoară în limba română.
    (2) Cetăţenii români aparţinând minorităţilor naţionale au dreptul să se exprime în limba maternă în faţa instanţelor de judecată, în condiţiile legii organice.
    (3) Modalităţile de exercitare a dreptului prevăzut la alineatul (2), inclusiv prin folosirea de interpreţi sau traduceri, se vor stabili astfel încât să nu împiedice buna administrare a justiţiei şi să nu implice cheltuieli suplimentare pentru cei interesaţi.

    PS. Mai cititi Constitutia si legile organice sau nu care ii pun proncipiile in practica

  9. LEGE nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente cu modific[rile si complerarile ulterioare de consultat

  10. Cum sa faca johansi asa ceva? Ca nu stie cum poate da vina pe PSD pentru situatia cu UDMR-ul. Desi, el ar putea. Nu conteaza ca PSD nu exista pe vremea cand UDMR intra in parlament si primea drepturi ce nu i se cuvin. Dar tot nu poate. Ca, cine-l mai voteaza daca se ia de UDMR?

  11. Stimată Doamnă deputat, sper că nu ați cazut în capcana ca organizațiile cetatenilor, altele decît partidele politice, pot intra in Parlament, iar cele ale minoritatilor au alte drepturi decît cele ale majoritatii. UDMR nu are ce cauta in Parlamen !!! Maghiarii nu pot fi reprezentati altfel decît ca minoritate raportata la nr. de etnici înregistrati oficial. Si asa nu este in regulă, avînd în vedere libertatea de expresie asigurată de Constitutie. Parlamentul este un for al partidelor politice, nu al reprezentarilor nelegale.

  12. Poate se autosesizează una din zecile de mii de organizații și va cere Scoaterea UDMR cs neeligibila electoral. Este suficientă una sau poate se autosesizează președintele , comisia electorală ect

  13. Pai, este limpede, in asemenea condiții legislația e in aer. Sa speram ca pe buletinul de vot nu vom mai vedea UDMR. Aici e vânzarea de țara, Hoții între ei …

  14. @RAMMSTEIN: observatiile tale sunt corecte, numai ca, din lista ta, ar trebui scoasa CCR, care actioneaza NUMAI in cazul in care este sesizata, aceasta neputandu-se autosesiza din oficiu! In acest caz, presedintele Romaniei ar trebui sa fie primul care sa sesizeze CCR, acesta fiind garantul respectarii Constitutiei! Numai ca, Iohanis zburda cu veselie prin alte galaxii, sau pe la Sibiu, dupa caz!!! Oricum, el are treaba numai cu PSD-ul, restul nu conteaza. Daca ar trebui sa aleaga intre desfiintarea PSD sau UDMR, pun pariu ca ar alege PSD!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.