Nu merge la NATO, încercăm cu Iohannis la Consiliul European

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că preşedintele Klaus Iohannis se numără printre liderii care au şanse să obţină o funcţie europeană înaltă după alegerile europarlamentare din luna iunie si nu exclude posibilitatea ca Iohannis să ajungă preşedintele Consiliului European, ca urmare a negocierilor dintre familiile politice.

El a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă preşedintele Klaus Iohannis are şanse să obţină o funcţie europeană.

„Cred că are şanse. La începutul unei astfel de competiţii, oamenii politici se împart în două categorii: cei care au şanse şi cei care nu au şanse. Şi lista oamenilor politici din România care nu vor avea niciodată şanse la o funcţie de conducere la nivel european este foarte lungă. Preşedintele României este pe lista celor care au şanse. Cum e văzut preşedintele României la nivel european? E văzut ca un lider care a ţinut România pe direcţia europeană în ultimii 10 ani. Spre deosebire de Ungaria, spre deosebire de Polonia, România a fost clar de partea Ucrainei, am ajutat Ucraina de la începutul războiului, am fost principalul avocat al apropierii Republicii Moldova de UE, deci în termenii europeni a fost şi este în continuare un actor de încredere, de aceea are şanse. Sunt mai multe persoane care vizează mai multe poziţii. Cine se va regăsi exact pe ce poziţie, asta vom şti după alegerile europarlamentare, nu înainte. Vă spun că are şanse la o poziţie importantă”, a spus Siegfried Mureşan.

Acesta a mai fost întrebat dacă în categoria „poziţie importantă” include şi funcţia de preşedinte al Consiliului European.

„Includ şi această funcţie, din următoarele motive. În Consiliul European, preşedinte va fi întotdeauna cineva care este preşedinte sau prim-ministru în funcţie, care are încrederea celorlalţi membri ai Consiliului European. Preşedinţii şi prim-miniştrii împart lumea în două categorii: preşedinţi şi prim-miniştri şi noi, restul lumii. Nu vor alege ca preşedinte al Consiliului European decât pe cineva din interiorul Consiliului. În momentul de faţă, PPE deţine 12 din 27 de membri ai Consiliului European. Vom avea săptămâna viitoare rotaţia premierilor în Bulgaria, iar viceprim-ministra Bulgariei din PPE va deveni prim-ministru. Pe 10 martie sunt alegeri în Portugalia, iar partidul european de centru-dreapta conduce în faţa socialiştilor – vă aduceţi aminte că şeful de cabinet al premierului socialist al Portugaliei a fost prins cu 80.000 de euro mită în birou. Cred că avem o şansă să câştigăm şi în Portugalia. PPE va avea 13 sau 14 premieri, în zona majorităţii absolute. Socialiştii au cinci acum, iar grupul RENEW are patru. Dacă ai 12 sau 13 prim-miniştri, iar ceilalţi au 3-4-5, ţi-e foarte greu să laşi conducerea acelui organism unor familii politice minoritare. Ca atare nu aş exclude ideea ca un om politic de centru-dreapta să conducă Consiliul European în următorii cinci ani, dar certitudini vom avea doar după alegeri”, a afirmat Siegfried Mureşan.

Mureşan a mai declarat, la Prima TV, că premierul Marcel Ciolacu nu are şanse să obţină o funcţie importantă la nivel european ”nici acum, nici în viitor apropiat sau îndepărtat”. Totodată, Siegfried Mureşan nu crede că Mihai Tudose poate ocupa funcţia de comisar european. Siegfried Mureşan şi Mihai Tudose vor candida împreună pe lista PSD-PNL pentru Parlamentul European.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

49 de Comentarii

 1. CRED, CA LADA DE GUNOI A ISTORIEI, ESTE MAI APROAPE SI MAI ADECVATA ..!

 2. Bună!
  Priceputul la nimic , oportunismul si lasitatea voastra Siegfried au ingropat PNL care acum se agață de PSD ca scaiul de coada vacii.
  RUȘINE VOUĂ NEVREDNICI CE SUNTEȚI !
  Au nevoie de un yesman și atât?
  Eu nu cred.

 3. Dar la Jilava nu incercam pentru 10 ani de dezbinare, subminare si jefuire a poporului nostru de catre alogenii paraziti reprezentati de acest alogen parazit???

 4. muhahahahahahaha

  telenovela io hahahahahaha nis ajunge un fel de „sclava isaura”…

 5. Să-l pună dra.cului mai repede într-o „funcție importanta” sa scăpăm de el(sa contribuie la excursiile lui și ceilalți cre.tini din Europa), ca și asa ineptul mai are puțin și ne baga în razboi sa le facă pe plac stapanilor ca să-și vadă sacii în căruță. Întreb și eu: în caz de se declanșează iadul pe pământ ineptul cu georgeta și cu toate neamurile lui, vor avea scăpare?

 6. Ce crede acest domn Siegfried Mureşan nu are cum sa fie adevarat pt. ca Johannis nu este omul potrivit pt. asemenea functii.Intradevar el a mers pe linia ceruta de EU si America ,dar asta nu inseamna ca pt. asta va avea prioritate in fata altor lideri care sint mult mai bine pregatiti din punct de vedere politic .Nu este suficient sa fi ascultator si sa executi tot ce ti se ordona ,mai trebuie sa ai si initiative proprii si o pregatire politica internationala ,exact ce nu are Johannis.

 7. Nu are nicio sansa. Ce sa faca UE cu un profesor de fizica. Nu are nici un fel de studii juridice si economice. Doar asa sa mobileze un scaun si sa voteze tot ce zice UE.

 8. Ce nu merge , nu trebuie forțat,.E o regulă veche.. Chiar de trăim vremuri faraonice sau fanariotice, tot nu poți forța evenimentele căci pici rău de tot pe gură..romînește.

 9. În unele privințe Siegfried Mureșan are dreptate. De exemplu mutălăul este un yesmenn desăvârșit, nu mișcă-n front, nu numai din puturoșenie sau comoditate, nu-l duce capul și decât să se screamă să creeze ceva, mai bine execută ce i se spune. Și dacă au nevoie de un ins care să nu facă nimic, Iohannis este alesul perfect. Puturoșenia care-l caracterizează este potrivită pentru jupânii UE, nefiind puși în pericol de vreo inițiativă care să nu le convină. Și cum la Bruxelles nu se prea pune mare preț pe limitarea cheltuielilor de protocol, al nostru trântor se va simți perfect, va avea la dispoziție sume uriașe pentru satisfacerea tuturor pohtelor pe care le are parvenitul de Sibiu. Cu totul altfel stau locurile dacă au nevoie de cineva care să rezolve niscai probleme mai spinoase, care cer implicare, inteligență diplomatică, știință de carte, hărnicie, sacrificiul confortului personal și alte cerințe active. Vor o păpușă, pusă-n geam care să încaseze pensia, Iohannis este ideal, vor o albină, furnică care să lucreze zi și noapte, atunci să fugă de el precum dracul de tămâie, individul nu va acționa nici picat cu smoala iadului să facă ceva.

 10. greu de gasit post pentru marele Lenes , post care sa presupuna un salariu extrem de mare si program scurt de doar 1-2 zile (program pentru puturosi) pe 2 saptamini …..

 11. Eu sper sa nu mai aud de el după 2024.M a dezamăgit cum Dancila nu ar fi putut sa o facă. În fond de la Dancila nu aveam nici o pretenție. Iohanis este de o nesimțire inimaginabila. Cum poate sa spere la o funcție?!

 12. După nulitățile Cioloș și Köveși urmează a treia nulitate.Nimic nu mai miră pe nimeni Bidon,Ursula,Micron,Metsola și alte specimene.Ce mai contează un bou între atâtea vaci

 13. daca si cu parca s-au urcat intr-o barca,/iar barca s-a rasturnat/ daca si cu parca s-au inecat…nu totul poate fi planificat si obtinut dupa bunul plac…Deja Socialistii si Popularii europeni tremura ca pierd majoritatea, atunci cum poate cineva sa stie cine va forma majoritatea in UE/CE dupa iunie? daca unii cred ca Istoria se repeta, nu m-ar mira ca vechiul Petrov sa aiba un frate pe aceeasi tema sau alta pt variatie ca sa nu ne plictisim si atunci cuibusorul de 7-9 milioane sa ramana gol…

 14. la firmele lui Voiculescu nu vrea?
  Sau la pensie, ca banuiesc sa aiba ce manca
  la masa de pranz…

 15. Nu ar fi de mirare, azi in fruntea institutiilor UE sunt nulitati „de prestigiu”, adica politruci ca si ai nostri!
  Uitati-va cine conduce institutiile UE, indivizi care NU au facut nimic la viata lor, care NU lasa nimic in urma lor!!!
  S-a dus vremea marilor lideri mondiali, lideri care au schimbat lumea in bine!!

 16. „gresala”..jmekerii au studiat subjectu ..si l au gasit potrivit pentru o functie in care semnatura …conteaza…ce fac ei cu semnatura lui…asta i intereseaza pe ei…

 17. Zicfrid itzic muresan merge cu capra peste tot. Doar doar o castiga ceva bani la sinagoga.

 18. La o adica si un job la UNICEF e bun … ca aia se ocupa cu copii si imposibil sa nu aiba si un departament de „Vinzari-Cumparari” …

 19. Toate sansele sunt de partea lui Iohannis .O functie importanta fie la NATO fie in structurile UE trebuie oferita unei natiuni est europene .Iohannis are de partea sa respectul , premiile oferite de catre Europa , infringerea tuturor adversarilor politici din Romania si pe cale de consecinta si a celor care i-au sustinut .Iohannis a reusit sa pastreze Romania nealterata de partidele extremiste fie ele filo ruse sau filo budapestane .Totodata ajutorul oferit Ucrainei ce s-a concretizat favorabil (multe alte natiuni au folosit drumul Romanesc )ca si pozitionarea fata de acceptul celor 2,5 procente din PIB oferite NATO impreuna cu modificarile recente, ce tin de zilele in care romanii isi vor alege noul Presedinte , ne duc cu gindul spre un viitor post oferit lui Iohannis in Europa .

 20. Dupa privirea goala in spatele careia se ascunde (?) o inima de piatra, acum vreo 80 de ani obtinea sigur postul de Oberkapo, fara concurs ! …

 21. Sa dea 9000 de lei pe luna la Preshedinte de Bloc plus 9000 de lei la Administrator de Bloc plus 9000 de lei la Casierul de Bloc plus 18.000 de lei la 3 femei de Serviciu de Bloc pentru Gunoiul ca sa nu mai poată plăti Nimeni Intretinerea cei cu Pensii de 1300 de lei cum vrea Ciolacu Covrigarul !

 22. Greu de crezut că în instituțiile europene se găsește vreun loc cu 365 zile de vacanță și deplasări cu avioane de lux.

 23. Zece ani egali cu zeci de miliarde datorii și apoi funcție de onoare la Bruxelles..Super.!.Ce sentimente poti avea către aceste nulități..? Și când te gândești ca activitatea lor iți fura din viața ..

 24. Siegfried Muresan ne povesteste cumva din ” Cintecul Nibelungilor” ?Daca da atunci JohAnnuSS este aidoma ucigasului eroului principal Siegfried . Nu Muresan, ca asta nu le are cu nibelungii decit cu denumirea….

 25. Din 33 de comentatori, doar un ratacit (Gica) il vede pe Puturosul Suprem bun suficient de vrednic si respectat incat sa ocupe o slujbulitza pe la Colhozul Vestic.
  Da’ daca zice Siegfried … Atunci, Jawohl!
  SIE gfried stie!

 26. Plăvanul face deplasări la hoteluri și pensiuni. Nu Răspunde la mesaje și numere ascunse. Are dreptul a-și selecta clientela

 27. Gica, am inteles cu totii demult, esti masochist ! Pïna nu te injura un forum intreg pentru ineptiile produse (bineinteles, mai exista posibilitatea sa fi un nenorocit de agent provocator, ca cel care l-a arestat pe Svejk in circiuma „La Potirul”, pentru ca a spus ca „s-au cacat mustele pe portretul imparatului !”) nu te simti bine ! „Bate-ma ! Scuipa-ma ! Injura-ma !”

 28. Cand ai atatea pensii, ce-ti mai trebuie serviciu ? Calatoresti pe unde vrei, viata este ca-cafeaua: neagra, amara si scurta !

 29. @! gica ,aka@ esop , aka@ boul samaritean- Te intreb cu vorbele lui Florin Piersic: ” Ma, tu esti prost sau esti prost?”

 30. Iohannis ocupa intreg spatiul politic din Romania .El decide si restul executa .Desigur unii dintre voi injurati dar asta este situatia .Nu va comvine luati carbaxin .

 31. Sa încerce la Consiliul Profesoral a scolii unde preda soția genunchiului cu dizabilități intelectuale.

 32. @Marele Urs : Fals ! Daca nu merge , nu forta , ia Editat mai mare ! Murphy !

 33. Nu sunt decât capcane și bălării aruncate pentru a da vina pe ceilalți, sau, sa îl regrete pe plavan sub pretextul că era bun în funcția respectivă dacă voiau politicienii! De fapt, nu are nicio șansă în strainezia! Rapps îi pregătește coșmelia pentru retragerea în luxul nesimțit cu cel puțin 7 milioane euro! Întreb și eu:
  – De ce atâta vâlvă dacă i se pregătește coșmelia pufoasa de lux la cote alarmante ale nesimțirii?!

 34. Fizic Dulapul esueaza la propriu, realizeaza ca nu-l vrea nimeni, este disperat, si va face greseli, care o sa-l coste. E doar un Cosmar in viata romanilor.

 35. @ s- de la scama ? Sau esti unul din cei enumerati ? Si tu tot cu linsul si pupatul ? Ori esti cumva ala care spunea de ” alura galactica ” a JohAnnuSSului ?Dupa atita ” chilotareala” banuiesc ca amusini si acum partile alea … Care-ti plac.Mai treci pe” lactate” !

 36. La UE au nevoie de mascarici deci exista sanse reale.
  Daca si unul ca asta ajunge la UE, apoi sigur UE nu are viitor..

 37. În mod sigur, cei care caută un șef într-o funcție înaltă culeg informații indpendente despre fiecare candidat. În niciun caz ohahaha nis nu corespunde, așa că mai bine să se ocupe de capturarea viloiului de peste 7 milioane de epuroi, unde poate să vegeteze cât vrea.

 38. Mmandat dublu de stat, la stat, si facut…golf, piramide, schi, hakuna matata etc Ce-l recomanda pentru functie la NATO?

  La PeeNali le-a bagat mortul PeeSeeDe in casa guwernarrii.

 39. ACEST CLOWN PNLIST SIEGFRIED MURESAN A SPUS-O CLAR …IN 10 ANI JOHANNIS A TINUT ROMANIA PE CURSUL EUROPEAN SI NATO …CA BASESECU DEALTFEL….MAURUL SI-A FACUT DATORIA…CE NU INTELEG PROSTII E CA UE SAU NATO NU E FRATIE CI ALIANTA SI PARTENERIAT..FIECARE CU BANII LUI PE ROMANESTRE …VANITATEA ,ORGOLIILE DE PROSTI SAU MEGALOMANIA SI LACOMIA IMPIEDICA ROMANIII SA INTELEAGA NATURA RELATIILOT IN CARE S-A BAGAT ROMANIA..JOHANSKY IL VA URMA PE BASESCU …

 40. Sa o spun direct: Johannis nu e bun nici de pus marfa pe rafturi in supermarket.
  Despre ce vorbim?

 41. Merge oriunde numai imunitate sa aiba, sa nu cumva sa ajunge la Tirgoviste. Sa ajunge partener de table cu Buzatu.

 42. Cele mai bune locuri ptr asta sunt la Jilava sau Poarta Alba. Jilava nu-i e potrivita ptr ca murdareste memoria celor care s-au jertfit ptr tara si neam. La Poarta Alba are sanse sa i se largeasca un pic orizontul.Daca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.