Cum explică Ponta contestarea deciziei de plagiat

Fostul premier Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) care a recomandat retragerea titlului său de doctor. Contestaţia a fost depusă săptămâna trecută.

Update: Ponta susține pe Facebook luni după-amiază că a contestat „decizia pur politică” a noului ministru al Educației, Mircea Dumitru.

„Bineînțeles că am contestat decizia pur politică a noului Ministru al Educației Mircea Dumitru – de fapt prețul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a plătit pentru a ocupa timp de câteva luni scaunul din Guvern (fostul Ministru Curaj nu a acceptat să calce în picioare toate legile pentru a-și păstra funcția) ! Eu sunt convins că într-o țară terorizată de Propagandă și Sistemul Securist există mulți judecători care au curaj să aplice legea și să-mi dea dreptate ( cum a făcut deja ÎCCJ prin sentinta definitiva din 2014)
Faptul că Guvernul de tehnocrați își folosește puterea pentru a lupta doar cu mine arată că au renunțat să mai arate că pot guverna mai bine- și pentru românii obișnuiți și de bun simț ăsta e singurul lucru cu adevărat important!”, a scris Ponta.

În continuare, fostul premier explică „pe scurt și pe înțelesul tuturor”, ce i s-ar fi întâmplat lui cu teza de doctorat.

„1. Am început în 1999 lucrarea de doctorat finalizată în 2003- am respectat toate legile aflate în vigoare atunci (menționând în lucrare la bibliografie toate sursele folosite) – sunt judecat acum după o Ordonanță de Urgență aprobată în stil comunist în 2016 ( la 13 ani după) / o regulă fundamentalăa a statului de drept este neretroactivitatea legilor
2. Am primit verdict de neplagiat în 2012 de la CNACTDU ( aceeași instituție care a analizat atunci și teza de doctorat a Dnei Kovesi) – nimeni nu a contestat legal acel verdict / nu pot să fiu judecat de același CNACTDU dupa 4 ani și să dea un verdict diferit fără să fi apărut niciun element nou/ o altă regulă fundamentală a unui stat de drept este să nu judeci de mai multe ori același caz dacă nu au apărut elemente noi
3. Noul CNACTDU (condus de un domn supărat și convins că a pierdut alegerile pentru Președintele Academiei pentru că eu l-am sprijinit pe contracandidatul său) a analizat o singură teza – a mea!!! Nu se pot da legi și face proceduri speciale doar pt un singur om într-un stat de drept!
4. Nu poate o instanță administrativă numita politic de Guvernul Tehnocrat să aplice o Lege din 2016 pt o teză finalizată în 2003/ să judece din nou un caz judecat deja în 2012/ să ignore o decizie definitiva a ICCJ
Dacă există stat de drept în România voi câștiga ( din nou) în instanță/ iar instructorii de pionieri vinovați de asemenea abuzuri trebuie să plătească pentru asta!”, și-a încheiat Ponta postarea.

O decizie finală în acest caz va mai avea de așteptat, pentru a soluționa contestația lui Victor Ponta.

„Deocamdată nu pot să iau nicio decizie. Domnul Victor Ponta a făcut o contestație pe care a înaintat-o cabinetului ministrului și UEFISCDI. Această contestație va fi evaluată, se va da un verdict. Abia după aceea, în funcție de acest verdict al comisiei de contestații, în calitate de ministru, voi lua decizia care e impusă de lege”, a declarat ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, care are cuvântul final în acest proces.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.