Întreținerea corectă a mobilierului de baie poate să fie destul de complexă deoarece este un mediu predispus la umiditate și, în consecință, fără o întreținere corespunzătoare, este un mediu propice pentru formarea mucegaiului.
În continuare vorbim despre cele mai eficiente metode de curățare și de întreținere care să te ajute să păstrezi cât mai mult timp mobila ca nouă.
Igiena și igienizarea locului în care locuim joacă un rol foarte important pentru păstrarea sănătății noastre fizice și de aceea este extrem de important să îi acordăm o deosebită atenție. Așa cum avem grijă ca bucătăria noastră să fie în permanență curată pentru că este locul în care mâncam, în egală măsură trebuie să avem grijă și de celelalte spații din casă, fie ele piese de mobilier sau alte obiecte și suprafețe. Hai să vedem ce avem de făcut pentru ca mobila de baie să fie curată și îngrijită.
Totul pleacă de la alegerea materialului
Primul pas este alegerea materialului. Fiecare dintre noi optăm pentru un anumit material sau altul, în funcție de câteva criterii, cum ar fi stilul în care am ales noi să decorăm casa pentru că este important să fie potrivită u restul mobilierului ce se află în locuința noastră, dar bineînțeles și bugetul.
Atunci când vine vorba de mobilerul de baie, la fel ca și în cazul altor piese de mobilier, ai opțiunea de a face mobilă la comandă sau de a o cumpăra gata făcută dintr-un magazin. Indiferent care ar fi modalitatea spre care te îndrepți, materialul este extrem de important deoarece dictează rezistența în timp, dar și curățarea facilă sau mai puțin facilă a acestuia.
Cele mai comune materiale din care este confecționat mobilierul de baie sunt PAL-ul, furnirul, lemul sau MDF-ul. Acestea diferă ca preț, cel mai scump fiind lemul. Dacă vorbim despre procesul de curățare, cel mai simplu de întreținut este MDF-ul. Este un material care rezistă bine probei timpului și care nu pune probleme de întreținere. Te sfătuim să îl achiziționezi de la producători și distribuitori de încredere și să te asiguri că întrunește toate standardele de calitate.
Și textura e importantă
În afara de cele menționate mai sus, acordă atenție și texturii. Ai la dispoziție două opțiuni dintre care poți alege: un mobilier de baie mat sau unul cu textură lucioasă. Aici este important strict gustul tău, cele două categorii nepunând probleme specifice de întreținere, cu mențiunea că mobilierul de baie de la eMAG cu aspect lucios poate necesita o atenție suplimentară deoarece se poate zgâria mai rapid decât cel cu aspect mat.
Ce să faci pentru a îngriji corect mobilierul de baie?
Acum, că am lămurit lucrurile premergătoare legate de alegerea mobilei, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să păstrezi cât mai mult timp mobilerul de baie, indiferent că ne referim la cel cu aspect lucios sau cu aspect mat:
– Evită produsele de curățenie care pot zgâria mobila
– Evită materialele de curățenie care sunt abrazive
– Aerisește baia imdediat după ce ai făcut baie sau duș pentru a împiedica formarea umezelii
– Ai observat, probabil, că după ce faci duș sau baie în cadă, pe mobilier se depune apă – îndepărteaz-o imediat, chiar dacă te simți obosit, îți vei mulțumi mai târziu
– Nu plasa pe mobilierul de baie obiecte fierbinți sau grele pentru că, în timp, îl vor deteriora
– Nu forța sertarele și ușile mobilierului
– Nu folosi pentru curățare detergenți care conțin o concentrare mare de acizi sau de înălbitori
– Folosește cârpe moi sau hârtie atunci când cureți mobilierul
– Dacă ești nevoit să cureți pete mai greu de scos, cum ar fi calcarul sau amprentele, folosește soluții special concepute pentru a înlătura astfel de pete pentru a te asigura că nu distrugi materialul cu un produs nepotrivit
– Acordă o atenție deosebită și celorlalte piese care se găsesc în baie, cum ar fi: caloriferul vertical sau caloriferul din aluminiu, cada sau cabina de duș, oglinda, chiuveta și vasul de toaletă – igienizează-le cirespunzător cât mai des cu putință
Spor la curățenie!
Acesta pare a fi un material publicitar.