Prima reacție la comunicatul lui Tudorel Toader

Cum mai explică Augustin Lazăr?

A găsit țapul ispășitor. Procurorul general Augustin Lazăr dă vina, după comunicatul Ministerului Justiției privind ordonanța de clasare a dosarului lui Klaus Iohannis, pe „o eroare de grefă” din martie 2016, arătând în același timp că documentul a fost semnat de alt procuror.

„Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înțeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului. Ministrul justiției exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Această ordonanță de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenței la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre soluționare, unui procuror. Copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic și depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiției, unde eroarea a fost observată și înlăturată. Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 4 – 21 aprilie 2016, fiind pus în dezbatere publică, perioadă în care s-au efectuat verificări asupra candidatului, așa cum s-a dispus prin Hotărârea Secției pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016. Printr-o adresă emisă, Consiliul Superior al Magistraturii ne-a comunicat că această ordonanță de clasare, aparținând altui procuror, nu s-a aflat în dosarul de candidatură. De altfel, documentul care poartă numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea raționamentului juridic al candidatului”, a transmis Augustin Lazăr, printr-un comunicat de presă.

Replica ministrului Justiției Tudorel Toader a venit la scurt timp pe Facebook.

„Simple precizări ! Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. Întrebarea mea era următoarea – cum se justifică o astfel de ordonanță în dosar. În sfârsit aflăm si „justificarea”- a greșit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia. Reamintesc și faptul că tot o ” greșeală” a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele două pagini care se lipiseră la exemplarul trimis la CSM!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Ioana Radu 8521 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Acum e de vina grefiera,maine,portarul!Hal de ministru in Romania

  2. În funcție de interesul fiecăreia dintre părți accentul se mută dintr-un loc în altul, un lucru este cert, și anume, dosarul lui Lazăr conține 12 lucrări, fapt negat într-o primă fază de Lazăr, Prună, CSM, pentru ca, mai apoi, Lazăr să-l găsească pe „acarul Păun”, Prună să admită că nu este sigură și CSM să vorbească despre cele 12 lucrări în răspunsul către Adina Anghelescu după ce, anterior, negase acest fapt în răspunsul dat lui Lazăr . În acest moment speța primordială devine ordonanța de clasare emisă de către acel procuror în preajma alegerilor prezidentiale și introducerea acestei lucrări în dosarul lui Augustin Lazăr .

  3. Se vede si din satelit ca amaratului de Lazar nu-i dau voie sefii lui sa demisioneze. Si nu-i dau voie nici lui Johanis sa-l destituie.

  4. Si ce iese din treaba asta? Adica spitale, autostrazi, bani europeni, buna guvernare? Vreun pas concret, sau numai vorbe, diversiuni si propaganda de partid?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.