Cum ne afectează iarna fără zăpadă

Meteorologii anunță vreme caldă pentru mini-vacanța de Ziua Unirii, termometrele indicând chiar și 11 grade în Capitală, mai ridicate față de mediile climatologice ale perioadei, conform prognozei ANM.

Sâmbătă, valorile termice, în special cele din timpul zilei, vor fi cu mult mai ridicate față de mediile climatologice specifice perioadei.
„Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad”, precizează sursa citată.

Duminică, valorile termice vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări. În noaptea de duminică spre luni, va crește probabilitatea de ploaie slabă.

„Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade”, explică meteorologii.

Psihologul Jeni Chiriac susține că putem învinge starea de rău provocată de o iarnă doar cu soare prin conștientizarea la nivel personal a încălzirii globale .

“Nu este de ajuns să văd din când în când la știri că vremea se schimbă, am nevoie să interiorizez acest lucru, să îmi dau seama cum mă influențează pe mine acest lucru. Fiecare dintre noi suntem condiționați de mediul exterior, din acest motiv apare și vulnerabilitatea. Mood-ul negativ apare mai ales dacă nu tot timpul reactualizăm în mintea noastă faptul că exista această schimbare climatică care, intr-adevar, are consecinte cât se poate de vizibile”, a mai spus Jeni Chiriac, pentru MEDIAFAX.
În acest sezon, în sudul țării nu a existat nici măcar o zi în care să se așterne zăpada. Chiar și la munte precipitațiile au fos destul de reduse, iar omătul a fost doar la altitudini mari.

Climatologii atrag atenția că acestea sunt efectele încălzirii globale, iar ierni tot mai blânde vom avea și pe viitor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Cam de mult și cam multe conștientizăm la nivel personal. La tinerețe am conștientizat că suntem “Prins” în lagărul, socialist și aici poți “Să crești într-un an cât altul într-o zi”. La maturitate am conștientizat că mult așteptații americani și europeni se înțeleg de minune cu securiștii și nomenclaturiștii fostului regim dacă le-au dat ce au cerut, ba mai mult îi ajută să se îmbogățească și să-și promoveze la putere și bogăție și odraslele. Deci de crescut mai repede nici o șansă! Acum la bătrânețe constientizăm la modul personal având experianță și dimensiunea complexității că: Asta e!

  2. In ultimele zece mii de ani de la ecuator la cercul polar daca azi cu masina, electricitate/gaz, apa curenta si net, toata ziua se vaita de incalzire sau ger, de ploie sau seceta, desi unii au muson, altii lipsa de precipitatii cu zecile de ani, numai romanii sarmanii de ei sunt niste inadaptabili…

  3. Păi, dacă iarna e secetă, te poți aștepta la secetă și temperaturi extreme la vară,.. când n-o să ai nici fir de iarbă. Deci rețeta e simplă,. Lipsa de vegetație, lipsa de păduri, implicit distrugerile de izvoare, de pâraie,. de murdărit patriotic apele curgătoare existente. Aceste acțiuni ar trebui imediat stopate și cei care le provoacă amendați la desființare.. Multe imobile sunt construite aiurea, fără sistematizare, apă sau canalizare, cu deversare directă in aplele curgătoare..Gardienii de mediu, mână-n mână cu primarul dorm in cizmele statului,.Arhitecții nu pot face un PUZ al unei localități ..Iar românu patriot, imbecil, face ce-l taie capul sec.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.