Cum s-a ajuns la dezastru în Liga 1: „Greşeala care s-a făcut”!

Șeful Federației Române de Fotbal (FRF) Răzvan Burleanu consideră că renunţarea la cantonamentele izolate pentru jucători a dus la apariţia unor focare de infecție cu coronavirus în Liga I.

Miercuri, Dinamo a confirmat, 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul clubului, dintre care 18 jucători, iar la CFR erau zece cazuri pozitive, între care se află şi antrenorul Dan Petrescu.

„Cupa României s-a încheiat cu bine (câștigată miercuri seara de FCSB – nr.) . Emoţiile cele mai mari le avem în continuare pe Liga I. La Liga a II-a avem date suficiente astfel încât indiferent ce se va întâmpla… Mai ales că la Liga a II-a avem un comportament puţin mai înţelegător din partea cluburilor. Nu mai puţin de trei echipe din Liga a II-a se află în momentul de faţă în cantonamente până la finalul acestui sezon, astfel că riscurile sunt mult mai mici la nivelul Ligii a II-a. Greşeala care s-a făcut (n.r. – la Liga I) a fost acea presiune din partea cluburilor, din partea jucătorilor, şi anume de a părăsi cantonamentele după cele două săptămâni. Cred că după ieşirea din cantonamente centralizate era aproape inevitabil să nu avem îmbolnăviri, să nu avem jucători pozitivi, mai ales că probabil nu s-a respectat întru totul protocolul medical în ceea ce priveşte traseul şi viaţa pe care fiecare dintre participanţi o are în afara activităţii sportive. Trebuie să luăm în calcul orice scenariu şi trebuie să fim pregătiţi pentru orice s-ar întâmpla, mai ales că profesioniştii spun că ne putem aştepta şi la un al doilea val în această toamnă. Aşteptăm şi noi să vedem toate aceste informaţii pe care le primim din partea autorităţilor. (n.r. – referitor la sezonul viitor) Cu siguranţă, costurile cele mai mari care trebuie să fie suportate sunt pentru echipele din eşaloanele inferioare. În momentul de faţă, dacă facem un calcul rapid, pentru tot ce înseamnă Liga II-a şi Liga a III-a presupune un cost de cel puţin cinci milioane de euro de testare pentru jucători, staff, în noul sezon competiţional şi acesta este un cost uriaş. Ca să nu mai vorbim de celelalte competiţii pe care le avem în organizarea federaţiei, nu mai puţin de 52 de competiţii. (n.r. – despre revenirea spectatorilor pe stadioane) Cunoaşteţi propunerea pe care noi am avansat-o încă de la început, şi anume ca zece la sută din capacitatea stadionului să fie ocupată cu tot ceea ce presupune distanţarea, dar şi în ceea ce priveşte toate procedurile pe fluxul spectatorilor. În momentul de faţă înţelegem tot acest context în care ne aflăm, astfel încât şi noi consuderăm că nu are niciun sens să forţăm autorităţile ca până la finalul acestui sezon competiţional să avem spectatori pe stadioane, fiindcă până la urmă obiectivul nostru este să putem să fim siguri că, în momentul în care vom deschide stadioanele, spectatorii nu vor fi sub niciun risc în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa acestora. Şi având în minte acest obiectiv, înţelegem tot acest context din care bineînţeles ne dorim să ieşim cu toţii cât mai repede”, a declarat Burleanu, la microfonul televiziunilor care au transmis Cupa României.

Becali bagă strâmbe

Patronul FCSB, Gigi Becali, consideră că Dinamo trebuie să piardă meciurile la masa verde după focarul de coronavirus din lot.

„Este logic un lucru: Hermannstadt are de jucat două meciuri. Omul vrea să joace două meciuri, pentru că le câştigă. Cine nu face ca să joace meciurile? Dinamo. La revedere, 3-0, 3-0, masa verde. Ce-i mare lucru? Joci cu cine joci. Aşa e dreptate, aşa e normal şi logic. Ce atâtea discuţii, că cum, că necum? Ce să se întâlnească liga? Ai jucătorii apţi, vino să jucăm fotbal. Nu îi ai apţi, care e problema noastră, mă? La revedere, pierzi 3-0! CFR joacă meciul. Nu, dacă mai există dată (n .r. – să joace). Adică să putem să ne înscriem în datele UEFA. Eu nu zic Dinamo (n.r – să piardă cu 3-0). De ce să zic de Dinamo, eu vorbesc la modul general. La mine sunt oameni serioşi (n.r. – şi de aceea nu sunt cazuri de coronavirus). Stai să vedem, că noi am făcut testele acum două săptămâni, vineri iar trebuie să le facem. Stai să vedem, să dea Domnnul să nu avem! Nu am emoţii, că nu mă mai interesează. FCSB cei mai responsabili din toţi”, a declarat Becali, la Digi Sport.

FCSB a câştigat miercuri seara Cupa României, primul trofeu după cinci ani, după ce a învins pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Sepsi Sfântu Gheorghe. Golul a fost marcat de Denis Man, în minutul 65.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Unde sunt conspirationistii sa ne explice situatia ? Nistorescu,nu esti prezent ?

  2. Daca asezi un „text” marca Becali peste un „text” marca Cristoiu si peste un „text” marca CTP iese o integrama vesela si jurnalistica trasnet. Nici dl Marga nu cred ca poate sa o dezlege !

  3. Dinamo e candidata la retrogradare,iar gluma numita CFR 1909,tot o grupare de securisti,excluzand de aici antrenorul si jucatorii,e in pericol sa piarda titlul in fata ‘opincarilor’ olteni. O fi Co…incidenta,sau Co..virus?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.