Cum s-au îmbogăţit 2 tineri cu 3 MILIOANE de dolari, profitând de prostia omenească

Autoritatea Federală de Reglementare a Fraudelor din Marea Britanie a depus o plângere civilă împotriva a doi fraţi în vârstă de 20 de ani, gemeni , acuzându-i că au înşelat 75.000 de oameni (cea mai mare parte de americani) păcălindu-i să plătească 47 dolari de fiecare, pentru a obţine analize bursiere făcute de un robot pe nume „Marl”. Cei doi spuneau investitorilor că Marl este o aplicaţie de computer, scrisă de un fost programator al Goldman Sachs. Evident, respectivul programator nici măcar nu exista.

Alexander John Hunter şi Thomas Edward Hunter au lansat sistemul în 2007, când aveau doar 16 ani, şi au castigat cel puţin 1.2 milioane dolari de pe urma investitorilor naivi, potrivit SEC (Securities and Exchange Commission).

Ca să fie tacâmul complet, cei doi fraţi au mai rulat o înşelătorie asemănăntoare, pe lângă senzaţionalul Marl. Băieţii ofereau „servicii” celor care se abonau la Marl, software-ul lor, promiţând că pot da un „boost” acţiunilor, pentru o sumă rezonabilă. Astfel, au mai făcut 1.9 milioane dolari.

SEC (Securities and Exchange Commission) i-a dat în judecată pe cei doi fraţi, pentru fraudă, sperînd să recupereze uriaşul prejudiciu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.