Cum să ne prelungim viața. Secretul unui actor

Dorel Vișan, unul dintre cei mai apreciați actori români, ajuns la vârst de 86 de ani, pare să fi descoperit secretul care-i menține sănătatea.

„Mănânc foarte multă ceapă, ceapa scade glicemia. Cei care au glicemia ridicată dacă mănâncă ceapă sub orice formă…de exemplu într-o săptămână trebuie să mănânce ceapă de trei ori pe zi, la fiecare masă este foarte bine pentru sănătate.

Ceapa este mai acceptabilă și dacă mănânci după (ce mănânci ceapă – n.r) o frunză de pătrunjel dispare mirosul ei. În ceapă este o substanță care revigorează celulele pancreatice…asta poate fi explicația. Eu mă ocup de 25 de ani cu asta, fac și sirop de ceapă, iar în toți anii ăștia nu am fost niciodată răcit”, a spus Dorel Vișan în cadrul podcastului moderat de Adina Alberts.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

15 Comentarii

  1. mancarea fara ceapa nu are gust. ceapa si usturoiul = medicatie naturala <3

  2. O persoană obișnuită își pierde mai mult de 90% din funcția imunitară în 15 minute de la răsfățarea cu zahăr rafinat. Această deficiență durează uneori 2 ore după apariția stresului. Alimentația deficitară duce la mutații care creează forme mai periculoase ale virusurilor și pot contribui la noi focare virulente de epidemii. De exemplu, deficiențele de seleniu permit virusului gripal să se transforme în forme mai virulente, se spune într-un studiu publicat în jurnalul FASEB-Federation of American Societies for Experimental Biology. Orice ar fi acești viruși..

  3. Viata are regulile ei. Am intalnit doamne de peste 90 de ani chiar 95 de ani supraponderale, carora le-au placut ciocolata/dulciurile. Una de 95 de ani n-a prea mancat ceapa n-au avut diabet chiar daca e la moda. Ceea ce nu vreti sa intelegeti este ca fiecare traieste cat ii este ata. Unii mai mult altii mai putin. Unii pleaca usor altii dupa o lunga suferinta. Fiecare am primit in dar viata. Ea este mai simpla sau mai complicata, daca facem excese…cumpatarea este calea spre o viata buna si ce nu risipim ne imbogateste…

  4. Se pare ca ai mei comentatori preferați (marin, intox) sunt pe aceiași lungime de undă nu doar în analizele politice ci și în ce privește știința alimentară.

    Personal, mi-am creat un protocol foarte complex cu multe suplimente, protocol la care am zis ca revin peste vreo 10 ani, după 45,, până atunci mă rezum la următoarele ingrediente esențiale care fac minuni și pe care le recomand:
    Resveratrol
    Choline & inositol
    L-Methionine 500 mg
    Quercitin (ceapă)
    Resveratrol
    Alicin (usturoi) – 1, 2 ori pe săptămână
    lycopene (roșii)
    Vitamax efervescent.
    În rest, vegana de ceva ani… și corpul meu este permanent în rai: nicio durere, nicio răceală, etc.

    Stresul însă și furia creată de nedreptățile și corupția pe care trebuie să le văd în România îmi strica un pic din dezideratul de a avea un stil de viață sănătos. Dar aici este și un test: cat de nesimțit să fii să vezi nedreptățile și să alegi să fii feng shui, să nu îți pese?

  5. Nu numai ceapa, @Dorel Visan, ci toate condimentele (începând cu scortisoara, piperul, curcuma, etc.) sunt medicinale si contribuie inclusiv la diminnuarea glicemiei din sânge. Daca vrei rezultate, mentine-ti ficatul în buna stare. Si-ntre altele, devino lacto-vegetarian.@intox: ai dreptate.@marin: categoric.

  6. @vorbe: ciocolata (daca e autentica, fiindca astazi, majoritatea e contrafacuta. Productia de cacao mondiala sufera, din cauza supralicitarii actualilor arbori, prea putini: e nevoie de replantari masive), ciocolata, asadar, protejeaza de afectiunile cardiace. Vinul si tuica sunt si ele medicamente, daca nu baute-n exces, dintr-o data. Medicamentele (naturale, inclusiv) intotdeauna deveninnd otravuri, daca-n cantitati prea mari.

  7. Observația despre zahăr a lui intox este foarte corectă. Am investigat în practica:
    Pentru îndulcirea cafelei folosesc îndulcitor din ștevie, dar uneori, la nervi, mai mănânc dulciuri vegane (care conțin ceva zahăr). La scurt timp după consumul de produse cu zahăr se instalează o stare de bună dispoziție, după 4 ore starea dispare, devi nervos sau vrei să consumi din nou zahăr ca să te simți bine (așa funcționează și drogurile); consumul constant de zahăr creează inflamație în organism; inflamația este un teren propice pentru cancer.

    Dintre un vegan care consumă zahăr și un om care mănâncă normal dar nu consumă zahăr, sau consumă foarte puțin, al doilea cred ca este mai sănătos.

  8. La cat c… a mancat Dorel Visan la viata lui, numai ceapa il mai salveaza. @rolansohn: tu mananci doar falafel kosher.

  9. la 35 de ani ti-ai facut un protocol, nu fi rigida in gandire, depinde de organism eu beau ness cu zahar de mai bine de 35 de ani si nu sunt hipertensiv…cam 4 lingurite de ness si tot atatea de zahar…

  10. @Diana 1812: cafeaua adevarata, „autentica”, se bea FARA zahar (sau alte îndulcitoare). @vânatorul de tâmpitei : cosher = controlat, supervizat. Asa ca, o data-n viata, ai dreptate. Desi „cosher” se refera la religios. Reflexe alimentare religios controlate. La fel budhistilor, de altminteri, preferabili din toate pdv, pentru ca sunt (lacto) vegetarieni. Falafelul = fel de mâncare arabo-evreiesc, vegetarian, astazi, ajuns si-n supermagazinele vestice (anglo-americane si europene). @marin, 06 DEC. 2023 LA 14:26:🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.