Cum să-ți prelungești speranța de viață

Cum să-ți prelungești speranța de viață sănătoasă?  Este întrebarea la care ar vrea răspuns precis și rapid oameni din toată lumea. Iată că răspunsul pare a veni de la cercetătorii americani și englezi.

O stare materială bună poate prelungi speranța de viață sănătoasă, fără boli și dizabilități, cu nouă ani, potrivit rezultatelor unui studiu realizat pe parcursul unui deceniu în Marea Britanie și SUA, informează The Guardian.

Studiul s-a desfășurat pe parcursul unui deceniu, în Marea Britanie și SUA, și a avut în vedere factorii sociali și economici care duc la deteriorarea stării de sănătate a oamenilor, pe măsură ce înaintează în vârstă.

Am descoperit că inegalitățile socio-economice influențează speranța de viață sănătoasă și sunt similare în cazul tuturor tranșelor de vârstă în Marea Britanie și SUA, dar cel mai mare avantaj socio-economic a fost starea materială bună„, a spus Paola Zaninotto, profesor de epidemiologie și îngrijirea sănătății la Colegiul Universitar din Londra, care a coordonat studiul.

La studiu, publicat în Journal of Gerontology, au participat 10.754 de adulți din Marea Britanie și 14.803 adulți din SUA, cu vârsta peste 50 de ani.

Studiul a arătat că speranța de viață este un indicator util al stării de sănătate. Însă calitatea vieții pe măsură ce se înaintează în vârstă este crucială în determinarea stării de sănătate.

Îmbunătățirea calității vieții și creșterea speranței de viață are implicații în ceea ce privește cheltuielile de sănătate publică, îngrijirea acordată persoanelor în vârstă, iar rezultatele studiului sugerează că ambele țări trebuie să facă mai multe eforturi în reducerea inegalităților în acest domeniu, spune Zaninotto.

Participanții la studiu au fost împărțiți în funcție de veniturile pe gospodărie, iar comparațiile au fost făcute între grupurile cele mai bogate și cele mai sărace.

Studiul a arătat că, după vârsta de 50 de ani, persoanele cu veniturile cele mai ridicate au trăit, în medie, alți 31 de ani având o stare a sănătății bună, comparativ cu 22-23 de ani în cazul grupului participanților cu cele mai mici câștiguri.

În cazul femeilor, diferența a fost de 33 de ani „sănătoși”, comparativ cu 24 de ani pentru grupul cu veniturile cele mai modeste.

În Marea Britanie, persoanele cu vârste peste 65 de ani se bucură de o creștere a speranței de viață, potrivit statisticilor recente. Din 2009, media de viață a crescut cu 31,5 săptămâni, iar cea de viață sănătoasă, cu 33,5 săptămâni.

Însă, potrivit specialiștilor, copiii născuți în prezent vor petrece cel mai probabil o mare parte din viață având o stare de sănătate mai proastă decât bunicii lor.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Regele Solomon in copilarie era considerat prostul familiei si il trimiteau sa aiba grija de oi pe pasunile patriei ancestrale. Copil fiind el a inceput sa creada ca este intr-adevar prost iar cind Dumnezeu l-a ales sa fie Rege si l-a intrebat ce si-ar dori sa aiba Solomon a cerut doar Intelepciune. Intr-o Lume dominata de Sodoma si Gomora pina si Dumnezeu a fost surprins de acest copil si i-a dat tot. Intelepciune, Putere si Bogatie. La banii lui Solomon a avut 700 de neveste si peste 300 de concubine care i-au sucit mintile. Solomon ajunsese la batrinete sa se inchine la Idoli Sculptati si sa-si roage Moartea, atit de urit era de poporenii care timp de 30 de ani au trudit la Constructia Templului departe de neveste. Dupa moartea sa triburile lui Israel au inceput Razboiul Civil. Morala o Gasiti in Biblie – Invataturile sau Pildele lui Solomon.

  2. Cum să-ți prelungești speranța de viață sănătoasă? EMIGREAZĂ acum!

  3. Cresterea varstei de pensionare asigura automat cresterea sperantei de viata !

  4. Foarte adevarat studiul cercetatorilor anglo-saxoni!De unde si zicala „mai bine bogat si sanatos,decat sarac si bolnav”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.