Persoanele cu pielea sensibilă au o toleranță scăzută la factorii externi, care în mod normal nu ar trebui să ridice probleme – demachiant, loțiuni hidratante, creme de față, make-up, dar și razele soarelui, vânt sau frig.
Pielea sensibilă devine uscată și poate prezenta semne de descuamare sau roșeață, mai ales la nivelul tenului. Dacă ai pielea sensibilă, nu trebuie să te speli pe față mai mult de două ori pe zi. Spălatul în exces poate reduce cantitatea de uleiuri naturale benefice de la nivelul pielii. De asemenea, poți încerca produse de îngrijire speciale pentru tenul sensibil, care să desfunde porii și să îndepărteze reziduurile fără să provoace iritații.
Atenție la produsele cosmetice!
Pielea sensibilă reacționează la anumite ingrediente din produsele cosmetice și de îngrijire personală pe care le folosești. Citește întotdeauna etichetele produselor și cumpără, pe cât posibil, cosmetice bio, fără parabeni și conservanți.
Orice tip de piele are nevoie de hidratare corespunzătoare, dar mai ales cea sensibilă. Cremele hidratante fac pielea mai elastică, radiantă și catifelată. În plus, creează un strat protector împotriva prafului, murdăriei și previn descuamarea pielii.
Cu sau fără machiaj?
Dacă ai pielea sensibilă, nu trebuie să renunți la machiaj. Alege un look cât mai natural, care să nu‑ți încarce tenul, și folosește cât mai puține produse, pentru a preveni iritațiile. Poți dilua fondul de ten cu cremă hidratantă. Evită frecarea pielii atunci când aplici machiajul și demachiază-te cu blândețe.
Razele ultraviolete pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii, favorizează apariția ridurilor, a roșeței, arsurilor solare și a petelor pigmentare. Astfel, este important să folosești în fiecare anotimp loțiune sau fond de ten cu factor de protecție solară de cel puțin 30.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.