Cum te poți îmbogăți ca simplu cetățean. Rețeta este simplă!

Analistul financiar Iancu Guda a realizat un calcul despre cum putem economisi foarte mulți bani, renunțând la a mai cumpăra ţigări şi apa plată. 

S-ar economisi 250.000 de euro din cheltuielile cu ţigările şi apa plată.

”Pentru că, să știți un pachet de țigări pe zi înseamnă cam 124 de mii de euro în 30 de ani, inclusiv investițiile care se puteau face. Dacă doi adulți fumează, vorbim de un sfert de milion de euro.

Apla plata pe care o cumpărăm îmbuteliată și în loc să ne putem un filtru la robinet, 2 litri de apă pe zi, pe membru, cu o familie cu 3 membri înseamnă 90 de mii de euro în 30 de ani. Sume economisite, care pot fi investite. Sunt sumele mici pe care dacă le economisim, nu din zgârcenie sau lăcomie, ci din dragoste că ne iubim familia și vrem să le oferim ceva în 20-30 de ani”, a spus Iancu Guda, în podcastul moderat de Adrian Artene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. De ce nu spuneti despre calitatea apei de la robinet si despre esecul sau reaua vointa a autoritatilor locale si a firmelor care gestioneaza alimnetarea cu apa potabila? Cum este posibil in secolul 21, intr-o tara cu rezerve naturale de apa sa nu avem apa cu adevarat potabila la robinet? Ne laudam cu nu stiu ce firme de inteligenta artificiala dar nu suntem in stare sa avem apa cu adevarat potabila la robinet fara mirosuri si dampfuri de clor sau putregai? Exista mijloacele tehnice sa putem avea o apa potabila baubila nu doar „sigura de baut” pe hartie dar cu tone de clor.

 2. Ce câmpuleti bate prostanul ăsta? Oare el o fi aflat că jumătate din populația României nu are robinet pentru că nu are apa pentru robinet iar din jumătatea cu robinet si apă, la cea mai mare parte dintre ei apa nu prea este potabilă!?
  Despre fumat numai de bine, renunțați la țigări și va apucați de „iarbă” !
  Da’ marele specialist nu zice nimic de alcool! De ce oare?

 3. Abureli!
  Va zic eu cheia succesului:
  1. Te inscrii in PSD.
  2. Declari ca „esti pe drojdie”.
  Imediat cineva va sari cu o geanta plina de bani pentru voi.

 4. ‘ S-ar economisi 250.000 de euro din cheltuielile cu ţigările şi apa plată ‘, glumă proastă, mulți (cu deosebire în mediul rural, bătrâni, bolnavi cu venituri infime nu au după ce bea ‘apa plată’. Off-topic: și Câciu, înainte de ‘a pupa puterea’, era sfătos, apoi, i-a trecut!

 5. numai ca nu fumez si nici apa plata nu beau, doar minerala la sticla de scticla. Daca crezi ca-i mult 3 lei/zi atunci du-te si canta la alta masa. Economiile se fac daca nu te ”lasi furat” cand intri in magazin, daca esti atent cand unele produse sunt la promotie. Daca nu-ti ”bei mintile” daca nu ti-e greu sa mergi cu bus-ul in felul acesta iti fortifici muschii asteptand sau tinandu-te de bara ca sa nu cazi la o frana. Mai iei si aer. Daca reusesti sa compari si sa investesti logic si rational in ceva care sa-ti aduca profit sau sa-ti mentina cat de cat valoarea. Pt ca azi daca aurul e 2300$ uncia si inainte de 2000 era 350$ chiar si 250$, atunci vei intelege ca s-a devalorizat de 8 sau 9 ori. Trebuie economisit pt a avea un sentiment de siguranta, desi daca unii se ”joaca” prea mult cu bomboanele s-ar putea ca viitorul sa devina incert, dar mai bine sa ai ce pierde decat sa nu ai nimic…

 6. Rețetă supersimplă de îmbogățire! Îți cumperi cu bacşiş şi peşcheş o dregătorie de notar, executor, procuror, judecător şi ți-ai făcut fabrică de bani!

 7. Ce simplu era, la indemana oricui. Mai greu e pt cei care nu fumeaza, perspective sumbre de imbogatire.

 8. Guda ăsta n-a înțeles nimic de la viață. Țigările fac parte dintr-o înțelegere tacită între stat și cetățean, prin care statul colectează banii necesari funcționării diverselor instituții, din care unele chiar utile cum ar fi sănătatea și educația. Să mai studieze nenea cam cât la sută din prețul țigărilor e preluat de stat, că de aia e prețul reglementat la sânge.
  Deci mă Guda, plătește-ți taxele la timp ca să nu mai pună statul bir pe fumători și mai lasă-ne cu sfaturile tale prețioase!

  Cât despre apa potabilă și calitatea ei ce să mai zici din moment ce multe regii sunt privatizate, o șmecherie ce m-ar fi trebuit niciodată permisă deoarece se practică prețuri de monopol. Dar cine să se sesizeze în privința asta din moment ce românii dorm în papuci.

 9. Bah, da’ n-ar fi mai simplu daca n-ar mai fi atatia speciali, daca n-am mai cumpara fiare expirate de la licurici, daca am reintegra energia si in general toate smenurile care au rupt firescul economic doar ca bajetii sa se umple de morman? Sau trebuie sa renuntam si la carne, oua, lactate, masini, etc, ca si alea sunt scumpe si toxice conform dragei de UE?

 10. Asta e „academician-repetent” din gashca #progresista…
  Pai daca facem un calcul corect, sumele ar fi cam asa: 1 pachet tigari e circa 25 lei x 365 zile x 30 ani : 5 lei/EUR = 54.750 EUR !… pana la 124.000 EURO e cale lunga… repetentii nu stiu ca investitia poate insemna si MINUS !
  La #pensionul#progresist toate calculele #repetentilor se fac numai cu PLUS !
  La apa, pretul pentru 2l e circa 3 lei x 365 zile x 30 ani x 3 persoane : 5 Lei/EUR = 19.710 EUR !… iarasi, pana la 90.000 EUR e cale lunga…
  Chiar daca iei in calcul sumele anuale pe care le investesti in depozite bancare/bonuri de tezaur BNR si alte instrumente prin care economisesti numai pe PLUS, tot nu ajungi la cifrele repetentului !

 11. Analistul financiar Iancu Guda? VEDETA SE-RE-I DIGI?? :))) ce-mi plac „sfaturile” urmasilor devalizatorilor de Tara, a „miliardarilor” de carton, slug g i le serviciilor de spionaj, care distrug tara si pe noi 34 de ani…va amintiti de toashu’ noc, cum ne-a facut el experimentul te-ve in care ne invata cum sa cheltuim minim ca sa ne incadram in salariu? daca n-ar fi de plans ar fi de ras, mah. HAI SIKTIR J E G GG U LEEE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.