Ar trebui să reconsiderați modul în care preparați cafeaua dacă doriți să săpați de kilogramele în plus.
Un grup de cercetători danezi a studiat modul în care un compus al cafelei afectează sănătatea metabolică.
Publicat în septembrie 2024 în revista Nutrients studiul sugerează că ingestia zilnică de cafestol poate sprijini pierderea grăsimilor și pierderea în greutate.
Compoziția chimică a cafelei se schimbă prin metoda de preparare pe care o alegeți, spune dr. Jonathan Kaplan, chirurg plastician.
„Când facem cafea folosind filtre de hârtie, pierdem majoritatea cafestolui”, spune Werner. În schimb, „cafeaua nefiltrată, fiartă, espresso sau cafeau turcească au un conținut mai mare de cafestol”, adaugă el.
„Combinația dintre beneficiile antiinflamatorii și antioxidante ale cafestolului poate sprijini creșterea funcției cognitive, sănătatea generală a creierului și poate reduce riscul afecțiunilor degenerative, precum Alzheimer”, mai spune Werner.
Important de știut: deși cafestolul este de obicei bun pentru sănătate, poate crește nivelul de colesterol LDL „rău”, dacă consumi prea multă cafea nefiltrată.
Cafeaua este buna la ibric. Nu mai mult de doua cani pe zi. Imbunatatita cu un amestec de turmeric, ghimbir, piper negru si cardamom (macinate). Un varf de cutit la cana. In acest fel poate fi bauta si fara zahar, dar amestecul oricum ia efectele negative ale zaharului, echilibrand glicemia. Sanatate.
E ok, mai bem o tarie (fiecare dupa gust) cu espresso sa spalam LDL