Curtea Supremă tranşează problema salariilor poliției locale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, un recurs în interesul legii, stabilind că drepturile salariale ale poliţiei locale nu trebuie să fie în acelaşi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului.

Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, Curtea de Apel Galaţi a sesizat instanţa supremă cu următoarea problemă de drept, ca urmare a jurisprudenţei neunitare: „În interpretarea şi aplicarea art. 34 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010 coroborat cu art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea drepturilor salariale ale personalului poliţiei locale trebuie sau nu să se facă în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului ?”.

ÎCCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Galaţi şi a decis că stabilirea drepturilor salariale ale personalului poliţiei locale nu trebuie să se facă în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Curtea supremă de justiție din Romania, ar trebui sa se sesizeze in legătură cu fabricile de acte românești pentru cei care nu cunosc, nu știu un cuvânt în limba română! E un trafic imens pentru fabricarea acestor acte, știu exact ce vorbesc, sunt: greci, italieni, francezi, germani, turci, polonezi, ruși, ukraineeni, unguri dar și arabi care habar nu au să spună un cuvânt în limba română! O să ne trezim că pe liste la vot sunt nume arabe și toate straineze că au cetățenie română la preț de taraba! Si fabricile continua sa funcționeze nu numai pentru diploma de asistent, e și pentru doctori, ingineri, profesori și restul meseriilor! O să auzim de aceste ilegalități în cel mai scurt timp, dar, până să auzim, vor reveni în tarile Dr origine acești cumpărători de diplome valabile în fals doar in Romania.

  2. Cei mai incompetenți din istoria poliției romane! Au salarii după mușchii primărilor! Niste jigodii care nici bancile din parc numele păzesc!

  3. POLITIA LOCALA TREBUIE DESFIINTATA…………….DEOARECE AFECTEZA GRAV FUNCTIONAREA NORMALA A SOCIETATII……..ESTE O STRUCTURA DE TIP MAFIOT AFLATA LA DISPOZITIA CONSILIILOR JUDETENE SI A PRIMARILOR.
    NU ARE CORESPONDENT IN VREO TARA DIN LUME.
    AFECTEAZA GRAV SISTEMUL JUDICIAR DIN TARA.

  4. In loc de semafor defect este uneori unnul de la politia locala. Alteori nici ala nu e! Sau dubleaza localmicul un semafor functional. Atat fac ei util, in rest iau bani multi la leafa, termina nervii cetatenilor platitori de impozite catre lepre, apoi amantlacuri si avantaje date efectiv doar unor imbecili pe os, linia treia si a patra a gstii de la primarie. Sanatos e sa fiedDesfintata de urgenta aceasta structura canceroasa a Administratiei locale. Dar nu vor face asta! Posibila inlocuire a acestei imbecilitati care devine prea costisitoare pentru bugetele locale si periculoasa mafiotic, cu o structura competenta de politie cu atriburii locale gen politiile locale din SUA ar fi probabil benefica. Nu vor face ai nostri asa ceva! Asa ca, in continuare burtosi cu fluierul in gura si cu masini pe la parcari dupa colete vor fi peisajul local al ordinii publice. Noaptea nu vezi niciun derbedeu de la Locala prin cartiere, zone infractionale, etc!!

  5. Când faci o plângere la primar pe care o dă spre poliția locală și ceri răspuns,directorul poliției locale îți spune că îți va răspunde în 30 de zile in limita competenților din fisa postului. Până la răspuns, ești mort!

  6. Bucurestiul a devenit un oras destul de periculos pt cetatenii pasnici. Astfel ca, reprosam Politiei locale, ca nu patruleaza (fara masini) in sect.2, seara si noaptea, pe Sos. Stefan cel Mare, in Parcul Circului, pe bdl. Lacul Tei din spatele Circului, pe str. Dr. Grozovici, pe strazile adiacente. Poti sa fii batut, violat sau ucis, de zece ori, ca nu apare nici un politist local in conditiile si zonele de mai sus. Altfel, in caz de conflicte minore- intre vecini, cu masini parcate sub ferestre, intr-adevar Politia Locala apare in 10 minute si aplaneaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.